Dutch baby met kersencompote
Een Dutch Baby heeft helemaal niks met baby’s te maken. En ook niets met Holland. Nee een Dutch baby is een soort luchtige pannenkoek en komt oorspronkelijk uit Amerika. En zij noemen het ook wel een German pancake. Ingewikkeld he? Maar uiteindelijk gaat het niet om hoe je het noemt, maar om hoe het smaakt. En we kunnen je alvast verklappen, deze Dutch baby is superlekker. Het is weer eens wat anders dan de normale platte pannenkoek. Deze is lekker fluffy en smaakt ook iets anders dan een gewone pannenkoek. Deze Dutch baby maak je trouwens niet in de koekenpan klaar, maar in de oven. Hierdoor wordt hij zo luchtig. Erbij serveren we een kersencompote met mascarpone.
De nieuwste recepten in je inbox?
Ja, dat wil ik!De nieuwste recepten in je inbox?
We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.
Ingrediënten voor 4 pers.
- 3 eieren
- 150 ml volle melk
- 25 gr roomboter (ongezouten)
- 1 el suiker
- 100 gr bloem
- 1,5 tl vanille extract
- 30 gr amandelschaafsel
- 1 takje basilicum
Ingrediënten voor de kersencompote
- 250 gr kersen (diepvries)
- 50 gr blauwe bessen (vers)
- 4 el amarene kersen
- 100 gr mascarpone
- 2 el volle yoghurt
- 2 el maple syrup
- 2 el balsamico azijn
Materiaal
- 1 ovenbestendige koekenpan (25 cm)
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Begin met de kersencompote. Doe de kersen, de maple syrup en 1 el balsamico azijn in een steelpannetje en laat de kersen op laag vuur in ongeveer 10 minuten tot een compote koken.
Rooster het amandelschaafsel in een droge koekenpan goudbruin. Haal uit de pan en leg apart.
Meng de mascarpone, yoghurt en de rest van de balsamico en zet in de koelkast tot gebruik.
Verwarm de oven voor op 200 graden (hetelucht) en zet de pan meteen in de oven.
Begin dan met het beslag. Klop de eieren en de kristalsuiker met een elektrische mixer luchtig en schuimig.
Klop de melk, de bloem, het vanille extract en een snuf zout erdoor en blijf kloppen tot er een glad, dun beslag ontstaat.
Haal de pan uit de oven. Doe de boter in de pan en laat hem door de pan walsen zodat hij smelt. Schenk dan snel het beslag in de pan, meng 2 el kersencompote erdoor en zet de pan weer in de oven.
Bak het beslag in 18-20 minuten, tot de Dutch baby mooi gerezen en goudbruin is.
Serveer in de pan of haal de Dutch baby uit de pan en leg op een groot bord. Garneer met een paar royale lepels kersencompote, een flinke opscheplepel van de mascarponecrème, amarene kersen, blauwe bessen, geroosterd amandelschaafsel en wat blaadjes basilicum.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Gratis ebook ontvangen?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download gratis ebooks
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in