koffie cheesecake

Cappuccino cheesecake

Als je van koffie en cheesecake houdt, dan is deze cappuccino cheesecake helemaal je ding. Een krokante bodem van koffiekoekjes met een romige espresso cheesecake vulling (New York style) afgemaakt met een heerlijke volle mascarponecrème. Als kers op de taart voegden we ook nog een chocolade espresso siroop toe. Dubbel koffie dus, je proeft en ruikt het meteen. Zo intens lekker!

In de cheesecake gaat een krachtige L'OR BARISTA XXL Forza. Met een intensiteit van 9 kan hij de roomkaasvulling prima aan. Je proeft de koffie heel goed.

Pauline

Dubbele espresso

In de cheesecake gaat een krachtige dubbele L’OR BARISTA XXL Forza. Met een intensiteit van 9 kan hij de roomkaasvulling prima aan. Je proeft de koffie heel goed. Die dubbele espresso zetten we met de L’OR BARISTA espressomachine, onze nieuwste aanwinst in de keuken. Zo’n fijn koffieapparaat. Hij ziet er niet alleen prachtig uit, het is ook echt een alleskunner. Met de L’OR BARISTA XXL capsules zet je met 1 druk op de knop een dubbele ristretto, espresso, 2 kopjes lungo tegelijk of een filterkoffie. Ook de gewone aluminium L’OR Espresso capsules kunnen hierin. Met de bijpassende melkopschuimer maak je stevig melkschuim en zo maak je in een handomdraai oneindig veel koffie creaties.

cappuccino cheesecake
LOR BARISTA koffiemachine
Nieuwsbrief icoon

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Ja, dat wil ik!

Ingrediënten voor 8 personen

  • 150 gr koffiekoekjes
  • 75 gr gesmolten roomboter
  • 600 gr roomkaas
  • 125 gr zure room
  • 125 gr mascarpone
  • 125 ml slagroom
  • 3 eieren
  • 80 ml espresso (L'OR BARISTA XXL Forza espresso)
  • 175 gr + 1 el suiker
  • 2 tl maïzena
  • Cacao

Chocolade koffiesiroop

  • 110 ml koffie (L'OR Lungo Profondo)
  • 70 gr suiker
  • 35 gr cacao
  • 1 tl vanille extract

Materiaal

  • Springvorm 20 cm
Kookmodus

Scherm aanhouden tijdens het koken

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 140 graden hetelucht. Bekleed de bodem van je springvorm met bakpapier en vet de randen in met een bakspray. Zet een dubbele espresso met de L’OR BARISTA XXL Forza capsule en laat deze afkoelen.

  2. Maal de koekjes fijn in een keukenmachine. Meng de koekkruimels met de gesmolten boter en verdeel dit over de bodem van de vorm. Druk dit goed aan. Dit kan met de bolle kant van een lepel, maar gaat nog gemakkelijker met een glas. Zet de bodem in de koelkast zodat deze kan opstijven.

  3. Meng in je keukenmachine de roomkaas met de suiker en de zure room door elkaar. Voeg dan al mixend beetje bij beetje de afgekoelde espresso toe. Voeg vervolgens één voor één de eieren toe. Voeg tot slot de maïzena toe. Meng het niet te lang. Als het mengsel glad is, is het klaar.

  4. Giet de vulling op de bodem en bak de cheesecake in ongeveer 60 minuten af in de voorverwarmde oven. De cheesecake is klaar als hij nog een beetje wiebelig is. Laat de cheesecake nog een uurtje of 2 in de oven staan, met de ovendeur op een kier. Laat de cheesecake vervolgens een nachtje opstijven in de koelkast.

  5. Maak alvast de chocolade koffiesiroop. Zet een L’OR Lungo Profondo. Doe dit samen met de suiker en cacao in een pannetje en breng al roerend aan de kook. Na een paar minuten zie je dat het mengsel dikker wordt. Zet het vuur uit en laat de siroop afkoelen.

  6. Voor de mascarponecrème, mix je de mascarpone, slagroom en een el suiker stijf. Verdeel dit over de opgestijfde cheesecake. Je kan de crème ook alvast maken en in de koelkast bewaren.

  7. Garneer de cappuccino cheesecake met cacao en een lekkere drizzle van de chocolade koffiesiroop.

koffie cheesecake
espresso cheesecake

Dit bericht is in samenwerking met L’OR Espresso, lees mijn disclaimer.

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

3.7 (77 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven. Ze begint haar dag graag met een lekker ontbijt én een kop koffie, en ze kan de hele dag nadenken over wat er 's avonds op het menu staat.
More About Us

Ook leuk:


Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in