Cappuccino cheesecake
Als je van koffie en cheesecake houdt, dan is deze cappuccino cheesecake helemaal je ding. Een krokante bodem van koffiekoekjes met een romige espresso cheesecake vulling (New York style) afgemaakt met een heerlijke volle mascarponecrème. Als kers op de taart voegden we ook nog een chocolade espresso siroop toe. Dubbel koffie dus, je proeft en ruikt het meteen. Zo intens lekker!
In de cheesecake gaat een krachtige L'OR BARISTA XXL Forza. Met een intensiteit van 9 kan hij de roomkaasvulling prima aan. Je proeft de koffie heel goed.
Dubbele espresso
In de cheesecake gaat een krachtige dubbele L’OR BARISTA XXL Forza. Met een intensiteit van 9 kan hij de roomkaasvulling prima aan. Je proeft de koffie heel goed. Die dubbele espresso zetten we met de L’OR BARISTA espressomachine, onze nieuwste aanwinst in de keuken. Zo’n fijn koffieapparaat. Hij ziet er niet alleen prachtig uit, het is ook echt een alleskunner. Met de L’OR BARISTA XXL capsules zet je met 1 druk op de knop een dubbele ristretto, espresso, 2 kopjes lungo tegelijk of een filterkoffie. Ook de gewone aluminium L’OR Espresso capsules kunnen hierin. Met de bijpassende melkopschuimer maak je stevig melkschuim en zo maak je in een handomdraai oneindig veel koffie creaties.
De nieuwste recepten in je inbox?
Ja, dat wil ik!De nieuwste recepten in je inbox?
We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.
Ingrediënten voor 8 personen
- 150 gr koffiekoekjes
- 75 gr gesmolten roomboter
- 600 gr roomkaas
- 125 gr zure room
- 125 gr mascarpone
- 125 ml slagroom
- 3 eieren
- 80 ml espresso (L'OR BARISTA XXL Forza espresso)
- 175 gr + 1 el suiker
- 2 tl maïzena
- Cacao
Chocolade koffiesiroop
- 110 ml koffie (L'OR Lungo Profondo)
- 70 gr suiker
- 35 gr cacao
- 1 tl vanille extract
Materiaal
- Springvorm 20 cm
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 140 graden hetelucht. Bekleed de bodem van je springvorm met bakpapier en vet de randen in met een bakspray. Zet een dubbele espresso met de L’OR BARISTA XXL Forza capsule en laat deze afkoelen.
Maal de koekjes fijn in een keukenmachine. Meng de koekkruimels met de gesmolten boter en verdeel dit over de bodem van de vorm. Druk dit goed aan. Dit kan met de bolle kant van een lepel, maar gaat nog gemakkelijker met een glas. Zet de bodem in de koelkast zodat deze kan opstijven.
Meng in je keukenmachine de roomkaas met de suiker en de zure room door elkaar. Voeg dan al mixend beetje bij beetje de afgekoelde espresso toe. Voeg vervolgens één voor één de eieren toe. Voeg tot slot de maïzena toe. Meng het niet te lang. Als het mengsel glad is, is het klaar.
Giet de vulling op de bodem en bak de cheesecake in ongeveer 60 minuten af in de voorverwarmde oven. De cheesecake is klaar als hij nog een beetje wiebelig is. Laat de cheesecake nog een uurtje of 2 in de oven staan, met de ovendeur op een kier. Laat de cheesecake vervolgens een nachtje opstijven in de koelkast.
Maak alvast de chocolade koffiesiroop. Zet een L’OR Lungo Profondo. Doe dit samen met de suiker en cacao in een pannetje en breng al roerend aan de kook. Na een paar minuten zie je dat het mengsel dikker wordt. Zet het vuur uit en laat de siroop afkoelen.
Voor de mascarponecrème, mix je de mascarpone, slagroom en een el suiker stijf. Verdeel dit over de opgestijfde cheesecake. Je kan de crème ook alvast maken en in de koelkast bewaren.
Garneer de cappuccino cheesecake met cacao en een lekkere drizzle van de chocolade koffiesiroop.
Dit bericht is in samenwerking met L’OR Espresso, lees mijn disclaimer.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Gratis ebook ontvangen?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download het gratis ebook vol herfstrecepten
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in