
Chili con carne uit de slowcooker
Vandaag delen we een heerlijk recept voor chili con carne uit de slowcooker. Deze Mexicaanse klassieker is een favoriet onder veel food-lovers en wordt vaak bereid met rundergehakt, bonen en een scala aan specerijen. Het mooie van deze versie is dat -ie makkelijk en stressvrij te bereiden is in één van onze favo keukenvriendjes: de slowcooker. Hierdoor heb je de tijd om andere dingen te doen terwijl het eten zichzelf kookt. Dit recept is niet alleen smakelijk, maar ook boordevol gezonde bonen, paprika’s en tomaten.



Culinaire post ontvangen?
Wil je de nieuwste recepten in je inbox ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief bomvol met lekkere & makkelijke recepten. Al ruim 40.000 mensen gingen je voor.
Dat wil ik!Ingrediënten voor 4 personen
- 300 gr half-om-half gehakt
- 125 gr chorizo
- 2 uien
- 1 tl gerookt paprikapoeder
- 1 rode peper
- 2-3 takjes koriander
- 750 ml passata
- 1 blik of pot bonenmix (van ca 450 gr)
- 3 paprika's
- 125 ml zure room
- 4-8 volkoren wraps
Materiaal
- slowcooker
Zo maak je het
Haal de schil van de ui en hak fijn. Haal het velletje van de chorizo en snijd halve plakjes. Snijd de paprika’s door de helft en haal de zaadjes er uit, snijd in stukjes of reepjes. Haal de zaadjes uit de rode peper en hak in ringetjes.
Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan en roerbak de ui, rode peper en paprikastukjes 4-5 minuten op laag vuur. Voeg het gerookt paprikapoeder toe en bak nog 1-2 minuten mee. Schep alles over in de slowcooker.
Verdeel het gehakt en stukjes chorizo over de groenten. Voeg de passata toe en roer door. Doe de deksel op de pan en zet de slowcooker op stand laag en de tijd op 7-8 uur.
Spoel de bonen af en laat ze uitlekken in een vergiet. Zet de slowcooker op kookstand en 15 minuten, roer de bonen er door en laat de saus een klein beetje indikken. Geef er zure room en wraps bij en bestrooi de chili con carne uit de slowcooker tot slot met verse korianderblaadjes.


Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!
Word gratis MEMBER van Uit Paulines Keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.
Meld je aan