Chili con carne uit de slowcooker

Chili con carne uit de slowcooker

Vandaag delen we een heerlijk recept voor chili con carne uit de slowcooker. Deze Mexicaanse klassieker is een favoriet onder veel food-lovers en wordt vaak bereid met rundergehakt, bonen en een scala aan specerijen. Het mooie van deze versie is dat -ie makkelijk en stressvrij te bereiden is in één van onze favo keukenvriendjes: de slowcooker. Hierdoor heb je de tijd om andere dingen te doen terwijl het eten zichzelf kookt. Dit recept is niet alleen smakelijk, maar ook boordevol gezonde bonen, paprika’s en tomaten.

Chili con carne uit de slowcooker
Chili con carne uit de slowcooker
Nieuwsbrief icoon

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Ja, dat wil ik!

Ingrediënten voor 4 personen

  • 300 gr half-om-half gehakt
  • 125 gr chorizo
  • 2 uien
  • 1 tl gerookt paprikapoeder
  • 1 rode peper
  • 2-3 takjes koriander
  • 750 ml passata
  • 1 blik of pot bonenmix (van ca 450 gr)
  • 3 paprika's
  • 125 ml zure room
  • 4-8 volkoren wraps

Materiaal

Kookmodus

Scherm aanhouden tijdens het koken

Zo maak je het

  1. Haal de schil van de ui en hak fijn. Haal het velletje van de chorizo en snijd halve plakjes. Snijd de paprika’s door de helft en haal de zaadjes er uit, snijd in stukjes of reepjes. Haal de zaadjes uit de rode peper en hak in ringetjes.

  2. Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan en roerbak de ui, rode peper en paprikastukjes 4-5 minuten op laag vuur. Voeg het gerookt paprikapoeder toe en bak nog 1-2 minuten mee. Schep alles over in de slowcooker.

  3. Verdeel het gehakt en stukjes chorizo over de groenten. Voeg de passata toe en roer door. Doe de deksel op de pan en zet de slowcooker op stand laag en de tijd op 7-8 uur.

  4. Spoel de bonen af en laat ze uitlekken in een vergiet. Zet de slowcooker op kookstand en 15 minuten, roer de bonen er door en laat de saus een klein beetje indikken. Geef er zure room en wraps bij en bestrooi de chili con carne uit de slowcooker tot slot met verse korianderblaadjes.

Chili con carne uit de slowcooker
Chili con carne uit de slowcooker

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

0 (0 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven. Ze begint haar dag graag met een lekker ontbijt én een kop koffie, en ze kan de hele dag nadenken over wat er 's avonds op het menu staat.
More About Us

Ook leuk:


Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in