
Aubergines uit de oven met tomatensaus
Deze aubergines uit de oven zijn echt heerlijk. De aubergines worden lekker lang gebakken in de oven. Daarna komt er een tomatensaus met oregano bij, een flinke schep ricotta en wat verse basilicumblaadjes. Om deze auberginewaaiers te maken, hoef je eigenlijk niet zoveel te doen. Behalve de aubergines vakkundig in te snijden zodat er een waaiertje ontstaat. De saus maak je ook nog heel snel door tomaten uit een blikje te mengen met een teentje uitgeperste knoflook, wat tijm en oregano toe te toevoegen, lepel kruidenazijn en alles op smaak te brengen met peper en zout. De saus giet je in een ovenschaal, de waaiers leg je er in. Je bestrooit ze met de gedroogde oregano, legt de olijven er tussen en daarna zet je de aubergines in de oven om te garen.
Vlak voor het serveren meng je Parmezaanse kaas door de ricotta om zo de ricotta nog meer smaak te geven. Haal de ovenschaal uit de oven, dan als de finishing touch nog een flinke schep van de ricotta op de aubergine waaiers en een hand verse basilicum blaadjes.

Ingrediënten voor 4 personen
3 aubergines
2 blikjes gepelde tomaten (van 400 gr)
20 groene olijven (zonder pit), in dunne plakjes
2 teentjes knoflook, uitgeperst
20 gr Parmezaans kaas
100 gr ricotta
2 tl gedroogde oregano (+ wat extra om over de waaiers te strooien)
2 tl gedroogde tijm
15 gr verse basilicum
Peper en zout naar smaak
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 200 graden (electrisch).
Halveer de aubergines. Leg de aubergine helft met de snijkant naar beneden. En snij hem daarna over de lengte in, vanaf het steeltje naar beneden. Op deze manier blijft de aubergine aan elkaar, en ontstaat er een waaiertje. Bij 3 aubergines heeft iedereen dus 1,5 waaier.
Maak de pastasaus. Doe de inhoud van de blikjes gepelde tomaten in een mengkom, voeg de geperste knoflook toe samen met de oregano en tijm. Prak de tomaten fijn en breng verder op smaak met peper en zout. Schep de saus in een ovenschaal leg de aubergine waaiers in de saus. Smeer ook wat saus tussen de waaiers (de plakken). Bestrooi met de plakjes olijven en nog wat gedroogde oregano. Zet de aubergine waaiers 30-45 minuten in de oven.
Meng de Parmezaanse kaas door de ricotta. Verdeel de ricotta over de aubergine uit de oven en garneer met de verse basilicum. Serveer eventueel met pasta of brood.



We zijn genomineerd!
We zijn genomineerd voor website van het jaar 2023! Help jij ons deze mooie titel binnen te slepen? Stem op ons en maak kans op mooie prijzen.
StemmenWas het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vinden we superleuk!
Word gratis MEMBER van Uit Paulines Keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.
Meld je aan