Aubergines uit de oven met tomatensaus

Aubergines uit de oven met tomatensaus

Deze aubergines uit de oven zijn echt heerlijk. De aubergines worden lekker lang gebakken in de oven. Daarna komt er een tomatensaus met oregano bij, een flinke schep ricotta en wat verse basilicumblaadjes. Om deze auberginewaaiers te maken, hoef je eigenlijk niet zoveel te doen. Behalve de aubergines vakkundig in te snijden zodat er een waaiertje ontstaat. De saus maak je ook nog heel snel door tomaten uit een blikje te mengen met een teentje uitgeperste knoflook, wat tijm en oregano toe te toevoegen, lepel kruidenazijn en alles op smaak te brengen met peper en zout. De saus giet je in een ovenschaal, de waaiers leg je er in. Je bestrooit ze met de gedroogde oregano, legt de olijven er tussen en daarna zet je de aubergines in de oven om te garen.

Vlak voor het serveren meng je Parmezaanse kaas door de ricotta om zo de ricotta nog meer smaak te geven. Haal de ovenschaal uit de oven, dan als de finishing touch nog een flinke schep van de ricotta op de aubergine waaiers en een hand verse basilicum blaadjes.

Aubergines uit de oven met tomatensaus

Ingrediënten voor 4 personen
3 aubergines
2 blikjes gepelde tomaten (van 400 gr)
20 groene olijven (zonder pit), in dunne plakjes
2 teentjes knoflook, uitgeperst
20 gr Parmezaans kaas
100 gr ricotta
2 tl gedroogde oregano (+ wat extra om over de waaiers te strooien)
2 tl gedroogde tijm
15 gr verse basilicum
Peper en zout naar smaak

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 200 graden (electrisch).

Halveer de aubergines. Leg de aubergine helft met de snijkant naar beneden. En snij hem daarna over de lengte in, vanaf het steeltje naar beneden. Op deze manier blijft de aubergine aan elkaar, en ontstaat er een waaiertje. Bij 3 aubergines heeft iedereen dus 1,5 waaier.

Maak de pastasaus. Doe de inhoud van de blikjes gepelde tomaten in een mengkom, voeg de geperste knoflook toe samen met de oregano en tijm. Prak de tomaten fijn en breng verder op smaak met peper en zout. Schep de saus in een ovenschaal leg de aubergine waaiers in de saus. Smeer ook wat saus tussen de waaiers (de plakken). Bestrooi met de plakjes olijven en nog wat gedroogde oregano. Zet de aubergine waaiers 30-45 minuten in de oven.

Meng de Parmezaanse kaas door de ricotta. Verdeel de ricotta over de aubergine uit de oven en garneer met de verse basilicum. Serveer eventueel met pasta of brood.

Aubergines uit de oven met tomatensaus
Aubergines uit de oven met tomatensaus

Tags

Makkelijke recepten Tomaat Italiaanse recepten Glutenvrije recepten Koolhydraatarme recepten Oven Vegetarische recepten Herfst recepten Lente recepten Zomer recepten Hoofdgerecht

Wat vind jij van dit recept?

0.0 (0 stemmen)

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!


Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registeer of log in