aubergine uit de oven

Aubergines uit de oven met tomatensaus

Deze aubergines uit de oven zijn echt heerlijk. De aubergines worden lekker lang gebakken in de oven. Daarna komt er een tomatensaus met oregano bij, een flinke schep ricotta en wat verse basilicumblaadjes. Om deze auberginewaaiers te maken, hoef je eigenlijk niet zoveel te doen. Behalve de aubergines vakkundig in te snijden zodat er een waaiertje ontstaat. De saus maak je ook nog heel snel door tomaten uit een blikje te mengen met een teentje uitgeperste knoflook, wat tijm en oregano toe te toevoegen, lepel kruidenazijn en alles op smaak te brengen met peper en zout. De saus giet je in een ovenschaal, de waaiers leg je er in. Je bestrooit ze met de gedroogde oregano, legt de olijven er tussen en daarna zet je de aubergines in de oven om te garen.

Vlak voor het serveren meng je Parmezaanse kaas door de ricotta om zo de ricotta nog meer smaak te geven. Haal de ovenschaal uit de oven, dan als de finishing touch nog een flinke schep van de ricotta op de aubergine waaiers en een hand verse basilicum blaadjes.

aubergine waaiers

Ingrediënten voor 4 personen
3 aubergines
2 blikjes gepelde tomaten (van 400 gr)
20 groene olijven (zonder pit), in dunne plakjes
2 teentjes knoflook, uitgeperst
20 gr Parmezaans kaas
100 gr ricotta
2 tl gedroogde oregano (+ wat extra om over de waaiers te strooien)
2 tl gedroogde tijm
15 gr verse basilicum
Peper en zout naar smaak

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 200 graden (electrisch).

Halveer de aubergines. Leg de aubergine helft met de snijkant naar beneden. En snij hem daarna over de lengte in, vanaf het steeltje naar beneden. Op deze manier blijft de aubergine aan elkaar, en ontstaat er een waaiertje. Bij 3 aubergines heeft iedereen dus 1,5 waaier.

Maak de pastasaus. Doe de inhoud van de blikjes gepelde tomaten in een mengkom, voeg de geperste knoflook toe samen met de oregano en tijm. Prak de tomaten fijn en breng verder op smaak met peper en zout. Schep de saus in een ovenschaal leg de aubergine waaiers in de saus. Smeer ook wat saus tussen de waaiers (de plakken). Bestrooi met de plakjes olijven en nog wat gedroogde oregano. Zet de aubergine waaiers 30-45 minuten in de oven.

Meng de Parmezaanse kaas door de ricotta. Verdeel de ricotta over de aubergine uit de oven en garneer met de verse basilicum. Serveer eventueel met pasta of brood.

aubergine uit de oven
pasta met aubergine
Nieuwsbrief icoon

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Ja, dat wil ik!

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

0 (0 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven. Ze begint haar dag graag met een lekker ontbijt én een kop koffie, en ze kan de hele dag nadenken over wat er 's avonds op het menu staat.
More About Us

Ook leuk:


Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in