Kaasfondue dips
Als je een avondje kaasfondue plant – waarvoor wij altijd de supermakkelijke Emmi Fondü gebruiken, dan wéét je dat je gasten een heerlijke, smeuïge ervaring te wachten staat. Emmi Fondü bestaat volledig uit Zwitserse kaas en dat proef je! Maar wat moet je serveren naast die kaasfondue? Wij geven je een paar ideeën voor lekkere kaasfondue dips om je fondue-festijn nog specialer te maken. Perfect voor de feestdagen.
Tip van ons!
Shop hier!Tip van ons!
Met deze kaasfondue set heb je alles in huis voor een heerlijk avondje kaasfonduen!
Fruit
Vijgen en druiven zijn altijd een welkome aanvulling op kaasfondue. Hun natuurlijke zoetheid en sappige textuur vormen een perfecte balans met de romige kaas. Voor een exotisch tintje kun je ook gegrilde peren of ananas overwegen, voor dat heerlijke Hawaï-effect.
Groenten
Wanneer het op groenten aankomt, kun je creatief zijn. Bimi, het slanke en knapperige broertje van broccoli, doet het geweldig bij kaasfondue. Probeer ook eens gekookte bospeentjes, eventueel omwikkeld met rauwe ham.
Spiesjes
Spiesjes zijn altijd goed als kaasfondue dips! Denk aan gebakken paddenstoelen of champignons op een spiesje. Of misschien gekookte krieltjes op een spiesje met een smeuïge pestodip. Voor een mediterraans tintje, maak je spiesjes met courgette, aubergine en tomaat.
Strooisels voor extra crunch
Wat is een kaasfondue zonder wat heerlijke strooisels om de smaak op te peppen? Een notenmix, fijngehakte zoute amandelen, gremolata, pangrattato en dukkah zijn een paar suggesties die de perfecte finishing geven aan je kaasfondue.
En uiteraard: brood!
Tenslotte, zorg ervoor dat je verschillende soorten brood hebt om te dippen in de kaas. Notenbrood is een lekkere keuze, maar je kunt ook croutons maken van krentenbrood of vijgenbrood. Als je van een knapperige textuur houdt, zijn zuurdesemtoast en broodstengels ook uitstekende opties.
4 recepten voor spiesjes bij de kaasfondue
Deze recepten maken elk ongeveer 4 spiesjes.
Aardappelparten spiesjes: boen 4 vastkokende aardappels, bijvoorbeeld roodschillige en normale, goed schoon. Snijd ze in parten en kook ze in een pan (met net genoeg water tot de aardappelparten onderstaan) en een flinke snuf zout in 8-10 minuten beetgaar. Rijg ze aan spiesen.
Mediterrane spiesjes: snijd een halve courgette in de lengte door de helft, en daarna in plakjes (zodat je halve maantjes krijgt). Snijd een halve aubergine in plakken en de plakken elk in 4 stukjes. Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan en bak de groenten rondom bruin, haal uit de pan en rijg ze om en om met een zongedroogde tomaat aan de spiesjes.
Wortels met ham: maak 8 bospeentjes schoon. Kook ze in circa 8 minuten in gezouten kokend water. Haal ze uit de pan en laat ze uitlekken. Wikkel ze met 1 plak rauwe ham (in totaal heb je 8 plakken rauwe ham nodig).
Champignon spiesjes: bak circa 200 gram kleine champignons in boter en een scheutje olie tot ze goudbruin zijn. Rijg ze aan een spiesje.
Chorizo spiesjes: rijg 100 gram gekookte krieltjes om en om met een plakjes chorizo aan een spiesjes.
Lekkere strooisels
Amandelstrooisel: hak 80 gram gerookte en gezouten amandelen fijn in een keukenmachine (of hakmolentje van staafmixer).
Notenstrooisel: hak 40 gram amandelen en 40 gram pistachenootjes in een keukenmachine (of hakmolentje van staafmixer) fijn.
Pangrattato: hak 100 gram brood fijn en bak goudbruin in een koekenpan met een flinke scheut olie, breng op smaak met zout en eventueel je favoriete gehakte verse kruiden.
Dit bericht is in samenwerking met Emmi, lees hier onze disclaimer.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Gratis ebook ontvangen?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download gratis ebooks
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in