Gochujang

Alles over gochujang

Gochujang is een Koreaanse chilipasta die je gerechten echt next-level maakt. Deze pittige, zoet-hartige pasta wordt gemaakt van rode chilipepers, gefermenteerde sojabonen, rijstmeel en zout. Het is een must-have in je keuken als je van een beetje pit houdt. In dit artikel vertellen we jou wat gochujang precies is, waar je het kunt kopen en hoe je het gebruikt. Klaar voor wat Koreaanse magie?

Wat is gochujang en waar koop je het?

Gochujang is een dikke, rode pasta met een diepe umami-smaak dankzij de gefermenteerde sojabonen. De rode chilipepers zorgen voor een lekkere pittige kick die je gerechten een flinke oppepper geeft.

Je kunt het tegenwoordig in veel grotere supermarkten vinden, in het Aziatische schap. Maar voor de echte authentieke smaak kun je het beste naar een Aziatische supermarkt, toko of speciaalzaak gaan. En natuurlijk kun je het ook gewoon online bestellen, mocht je liever niet de deur uit gaan.

Kun je het niet vinden? Dan kun je een mix van miso, pittige chilisaus en een beetje suiker proberen. Een andere optie is een combinatie van sriracha en honing. Maar eerlijk is eerlijk, niets komt echt in de buurt van de originele smaak…

Gochujang

Hoe bewaar je het?

Bewaar je potje het liefst in de koelkast, zo blijft het lang goed. Omdat het gefermenteerd is, kun je er best lang van genieten. Zorg wel dat de deksel goed dicht zit, zodat de smaak en kwaliteit behouden blijven. Een kleine lepel van dit spul geeft gerechten al onwijs veel smaak, dus je kunt er flink wat maaltijden mee oppeppen.

Bekende gerechten met gochujang

Gochujang is de ster in veel Koreaanse gerechten. Een klassieker is bibimbap, een rijstgerecht met groenten, vlees en een flinke lepel gochujang. Die pasta geeft een rijke, pittige smaak die perfect balanceert met de andere ingrediënten.

Gochujang is trouwens niet alleen geschikt voor Koreaanse gerechten. Gebruik het als marinade voor kip of varkensvlees, roer het door je soep voor een pittige kick, of meng het door je mayonaise voor een heerlijke dip. De mogelijkheden zijn eindeloos en de smaak is verslavend lekker…

Bibimbap

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

5.0 (2 stemmen)
Monique

Geschreven door:

Monique van Loon

Monique (hoofdredacteur) is dagelijks bezig met eten én schrijven. Met een onstilbare honger naar nieuwe ideeën en een onmiskenbare liefde voor het geschreven woord, brengt ze dagelijks haar passie voor food en storytelling naar Uit Paulines Keuken.
More About Us

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in