fbpx
Menu

Weekendbites: Virgin moscow mule + jullie hulp nodig

Deze virgin moscow mule is perfect voor als je even zin hebt in een lekker drankje, maar dan zonder alcohol. Een alcoholvrije cocktail dus, ook wel mocktail genoemd. Ik vroeg me ineens af waar de naam mocktail eigenlijk vandaan komt. Blijkbaar komt dit van het Engelse ‘to mock’ wat zoiets betekent als ‘voor de gek houden’. En dat doe je ook wel een beetje met deze virgin moscow mule mocktail. Het recept voor een moscow mule bestaat normaal gesproken uit wodka, gemberbier en suikersiroop. Wij laten de wodka achterwege en de smaak is er echt niet minder om. Je mist de alcohol absoluut niet. Als basis voor deze mocktail gebruiken we Royal Club Ginger Ale. Hier voegen we lekkere, frisse smaken aan toe zoals limoensap, munt en bramen. Dat maakt deze virgin moscow mule tot een heerlijke frisse mocktail.

Ik drink zelf bijna geen alcohol en soms ben ik de spa rood ook wel een beetje zat. Dan heb ik zin in een drankje met iets meer smaak. De meeste mocktailrecepten zijn zoeter dan zoet en daar hou ik dan weer niet zo van. Deze mocktail is een fijne afwisseling. Hij is lekker fris en de Ginger Ale geeft dit drankje een kick, daar hou ik van.

Jij kan ook aan de slag met mocktails
Wil jij net als ik ook lekkere recepten voor mocktails bedenken? Dat kan! Geef je op via deze link. Uit alle aanmeldingen wordt een selectie gemaakt en deze mensen krijgen een Royal Club pakket thuis gestuurd. Hiermee kan je aan de slag gaan met een lekker mocktail recept en jouw favoriete ‘mocktailtime’ delen via social media. Je kunt je creativiteit er volledig op los laten en de resultaten delen op social media. Tag mij #uitpaulineskeuken en gebruik de hashtags #RoyalClub en #mixyourmocktail in je bericht, zodat we je creaties makkelijk terug kunnen vinden op Instagram.

Winnen?
De winnaar met het beste en lekkerste recept ontvangt een toffe prijs. Meld je snel aan om mee te doen, want het aantal aanmeldingen is gemaximeerd. En blijf vooral mijn blog & Instagram volgen, want ik ga nog meer lekkere mocktails maken met Royal Club.

Aanmelden kan t/m 10 december en de geselecteerde bezoekers krijgen persoonlijk bericht. Doe je mee?

Virgin moscow mule mocktail

Ingrediënten voor 1 virgin moscow mule
150 ml Royal Club Ginger Ale
Sap van een halve limoen
Schijfje limoen
Paar bramen
Takje munt
IJsblokjes

Zo maak je het
Halveer de limoen en pers het sap uit boven een cocktailglas.

Voeg ijsblokjes toe en vul het glas aan met de Ginger Ale.

Voeg een schijfje limoen, wat bramen en een takje munt toe.

Serveer de Moscow mule meteen.

PS het is extra lekker als je de bramen, limoen en munt een beetje aandrukt met een stampertje.

Ginger ale moscow mule receptVirgin moscow mule

Laat het mij vooral weten via Instagram, Facebook  of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN  als je dit gemaakt hebt. Vind ik super leuk! 

Behoort dit recept tot jouw favorieten? Klik op “Bewaar’ of vink het hartje aan, dan wordt dit recept aan jouw favorieten toegevoegd. En wist je dat je tegenwoordig ook je eigen weekmenu kan samenstellen? Dat doe je hier. Handig he? 

Download nu onze app in de Google Play Store of de Apple store.

Dit bericht is in samenwerking met Royal Club, lees hier mijn disclaimer.

Word MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account.

Meld je aan

Annika maakt alle foodfoto’s en verzorgt de styling. Maar eigenlijk is ze gewoon de rechterhand van Pauline. Ze denkt mee, werkt aan grote projecten, beheert de website en app en is in alles betrokken. Annika is dol op mooie plekken, houdt van reizen, lekker eten en hippe koffietentjes.

1 reactie

  • Doortje
    31 december 2018 om 16:41

    Waar heb je die leuke glazen vandaan? Ik wil ook vaker cocktails en mocktails gaan maken in 2019, maar heb dan wel mooie glazen nodig.😀

    Beantwoorden

Reactie plaatsen