
Moscow mule
Een moscow mule recept, dat mag niet ontbreken op de website. Een moscow mule is een klassieker van een cocktail. Gemaakt met wodka, gemberbier en suikersiroop. Wij voegen nog wat limoensap, bramen en een paar takjes munt toe voor wat extra smaak. Deze cocktail met wodka en gemberbier heb je in nog geen 5 minuten gemaakt, zo makkelijk is het. Daarom behoort deze cocktail ook zeker tot onze favorieten. Wil je nog meer inspiratie voor cocktail recepten? Die vind je hier.
Gemberbier
Een belangrijk ingrediënt van deze cocktail is gemberbier. En zoals de naam misschien doet vermoeden, zit hier dus geen alcohol in. Gemberbier is namelijk geen bier. Gemberbier is gemaakt van suiker, gember en gist. Het wordt natuurlijk gefermenteerd en hierdoor krijgt het bubbels.
Moscow mule maken
Een moscow mule maken is dus helemaal niet ingewikkeld. Je kunt alle ingrediënten in de supermarkt en/of slijterij kopen. Wil je liever een alcoholvrije moscow mule? Dat kan ook! Laat de wodka dan achterwege. Zo kun je alsnog van dit heerlijke drankje genieten, ook als je niet van alcohol houdt of geen alcohol mag. Wij hebben deze klassieke cocktail in een mooi glas geserveerd, maar je hebt ook van die mooie, koperen moscow mule bekers. Ook leuk om cadeau te geven aan iemand die dol is op cocktails.



De lekkerste gourmet recepten
Schrijf je in voor onze (ontzettend leuke) nieuwsbrief en ontvang ons (gratis!) e-book met de lekkerste gourmet-recepten + handige tips en tricks, sausjes & toetjes. Alles voor een onvergetelijke gourmet-avond.
We hebben de recepten en tips voor je op een rijtje gezet in een e-book. Perfect voor de feestdagen of andere gezellige avondjes met vrienden of familie.
ik wil het gratis e-bookIngrediënten voor 1 moscow mule
- 150 ml gemberbier
- 45 ml wodka
- Sap van een halve limoen
- Schijfje limoen
- Paar bramen
- 1 takje munt
- IJsblokjes
Zo maak je het
Halveer de limoen en pers het sap uit boven een cocktailglas.
Voeg ijsblokjes toe en vul het glas aan met het gemberbier en de wodka.
Voeg een schijfje limoen, wat bramen en een takje munt toe. Serveer de cocktail meteen.
PS: het is extra lekker als je de bramen, limoen en munt een beetje aandrukt met een stampertje.


Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vinden we superleuk!
Word gratis MEMBER van Uit Paulines Keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.
Meld je aan