crostini's met geitenkaas-

Crostini’s met geitenkaas en vijgen

Crostini’s doen het altijd goed op feestjes en partijen. Ik spreek uit ervaring. Dit Italiaanse hapje wordt meestal gemaakt van oud stokbrood. Letterlijk vertaald betekent het toastje. Het is vergelijkbaar met een bruschetta, alleen wordt deze vaker van wat groter brood gemaakt.  Omdat december een echte feestmaand is, heb ik een lekker hapje voor bij de borrel voor jullie bedacht. Deze crostini’s met geitenkaas en vijgen zien er super feestelijk uit, maar stiekem zijn ze heel makkelijk om te maken. Dat vind ik nou leuk! Met een klein beetje extra aandacht voor de presentatie kan je binnen 10 minuten een heel lekker hapje maken. December is vaak al druk genoeg, dus laten we vooral niet te moeilijk doen in de keuken toch?

De combinatie van knapperig brood, zachte geitenkaas en verse vijgen is heerlijk. Om het extra lekker te maken voeg ik een klein beetje warme appelstroop toe. Dit gaat heel goed samen met de frisse smaak van geitenkaas. Ik gebruik de Rinse appelstroop van Hero. Deze is lekker friszoet. Wist je dat er 200 gr appels per 100 gr appelstroop ingaan? Doordat ik het kort verwarm wordt het iets vloeibaarder en kan je het gemakkelijk over de crostini’s verdelen. Is weer eens wat anders dan de standaard Balsamico azijn.

Wil je de crostini’s liever warm serveren? Beleg de crostini’s dan voor het bakken met de geitenkaas en de vijgen (zonder de appelstroop).  Bak ze vervolgens in 5 – 7  minuten goudbruin in de voorverwarmde oven op 200 graden. Drizzle vervolgens de warme appelstroop er overheen en serveer ze meteen.

crostini's met geitenkaas- crostini's met geitenkaas-

Ingrediënten voor 16 personen
1 stokbrood of ciabatta (mag zelfs iets oud zijn)
250 gr zachte geitenkaas
6 verse vijgen
3 el appelstroop
1 teentje knoflook
3 el olijfolie
Peper en zout

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 200 graden (hete lucht).

Meng 3 el olijfolie met een gehakt teentje knoflook en wat peper en zout,

Snijd het stokbrood in dunne plakjes. Kwast ze aan beide zijdes in met de knoflookolie. Plaats de stokbroodjes op een rooster en rooster ze in ongeveer 5 minuten goudbruin.

Wil je warme crostini’s? Beleg ze dan met de geitenkaas en plakjes verse vijg voordat je ze in de oven plaatst.

Haal de crostini’s uit de oven en laat ze iets afkoelen.

Verdeel de zachte geitenkaas over de crostini’s. Snijd de vijgen in dunne plakjes en leg deze op de geitenkaas.

crostini's met geitenkaas-

Verwarm de appelstroop kort in een steelpannetje of in de magnetron. Blijf hier wel bij staan, want dit gaat heel snel.

Verdeel een lekkere drizzle van de appelstroop over de geitenkaas crostini’s.

Serveer ze meteen.

crostini's met geitenkaas-  crostini's met geitenkaas-

Dit bericht is in samenwerking met Hero, lees hier mijn disclaimer.


Pauline en Annika

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Ja, dat wil ik!

Wat vind jij van dit recept?

5.0 (1 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

More About Us

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vinden we superleuk!

Tags

Familie recepten High tea Snelle recepten Brood en deeg Geitenkaas Italiaanse recepten Notenvrije recepten Kerst Oud en nieuw Verjaardag Vegetarische recepten Herfst recepten Lente recepten Winter recepten Zomer recepten Borrelhapjes

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in