fbpx
Menu

Kraamtaart met muisjes

Een recept voor een kraamtaart met muisjes mag natuurlijk niet ontbreken op de blog. Deze maand zijn Annika en ik allebei uitgerekend en terwijl ik dit schrijf krijg ik letterlijk de kriebels in mijn buik. Het is nu half augustus en we zijn druk bezig met vooruitwerken, koken en fotograferen. Op het moment dat jullie dit lezen, hebben we allebei verlof. Maar zoals je ziet gaan de blogs gewoon door en zijn we ook op social media actief. Ik vind het een gek idee dat op deze dag de kleine er misschien al wel is (als hij vroeg komt), of dat het in ieder geval niet lang meer zal duren. Als het zover is, zullen we dat natuurlijk zo snel mogelijk laten weten op Instagram. Dus volg mij en Annika daar voor de laatste updates.

Maar nu deze kraamtaart dus. Het moest een makkelijke kraamtaart worden. Want geen enkele net bevallen vrouw heeft zin om heel veel moeite te doen. Of om überhaupt te bakken, ik moet er niet aan denken in ieder geval. Dit recept zou je ook aan je partner, vriendin of moeder kunnen geven, want iedereen kan dit maken. Uiteraard heeft de taart blauwe muisjes omdat wij allebei een boy verwachten. Daarom heb ik ook blauw fruit gebruikt zoals bramen en blauwe bessen. Wil je nu een babytaart voor een meisje maken, vervang dit dan door aardbeien en frambozen en gebruik roze muisjes.

Vind je dit een leuk idee?, bewaar het recept dan in je favorieten. Dat kan heel gemakkelijk in je persoonlijke profiel of in onze gratis app

Het biscuit kan je ruim van tevoren maken en invriezen. Dus in die zin is het nog makkelijker. Dan hoef je alleen nog maar de roomkaas vulling te maken en de taart op te bouwen. Dat is nog geen half uur werk. Dus dit is met recht een makkelijke kraamtaart. Nu moet ik zelf kijken of ik iemand zover krijg om dit voor mij te maken over een paar weekjes. En anders bestel ik wel gewoon iets lekkers. Ik kijk er in ieder geval enorm naar uit. We houden jullie op de hoogte!

Kraamtaart met muisjes Kraamtaart met muisjes

Ingrediënten voor 10 personen
Biscuit
4 eieren (op kamertemperatuur)
120 gr suiker
100 gr bloem
20 gr maïzena

Vulling
350 gr naturel roomkaas
300 ml slagroom
70 gr suiker
Zakje klopfix
200 gr bramen
150 gr blauwe bessen
250 gr blauwe bessenjam
Blauwe muisjes

Materialen
Taartvorm 20 cm

Zo maak je het
Begin met het maken van het biscuit. Verwarm de oven voor op 160 graden hetelucht.

Mix de eieren met de suiker gedurende 10 minuten tot een luchtige en romige massa. Het mengsel is klaar als het lichtgeel en stevig is geworden.

Spatel de bloem en de maïzena voorzichtig door het eimengsel.

Vet de vorm goed in met een bakspray en giet het biscuitbeslag in de vorm.

Bak het biscuit in ongeveer 45 minuten goudbruin. De bodem is klaar als je er met een satéprikker in prikt en deze er schoon en droog uitkomt. Laat het biscuit vervolgens afkoelen of vries het in (in een pedaalemmerzak) voor later gebruik.

Voor de roomkaas vulling klop je de roomkaas luchtig met een mixer. Voeg de slagroom, de suiker en een zakje klopfix (dit zorgt voor extra stevigheid) toe en mix het goed door elkaar. De vulling is klaar als deze lekker luchtig maar ook stevig is geworden. Zet het even in de koelkast.

Snijd het biscuit vervolgens 2 keer horizontaal door.

Kraamtaart met muisjes
Besmeer de bodem rijkelijk met de helft van blauwe bessenjam.  Verdeel 1/3 van de roomkaas vulling over de taart. Druk hier een paar blauwe bessen en bramen in.

Leg de tweede helft van het biscuit erop en herhaal deze stappen.

Leg nu de deksel op de taart. Verdeel de rest van de vulling over de bovenkant.

Garneer de kraamtaart met de blauwe muisjes (zoveel als je wilt), de blauwe bessen en de bramen.

Laat de kraamtaart nog even opstijven in de koelkast en serveer hem dan meteen.

Kraamtaart met muisjes Kraamtaart met muisjes Kraamtaart met muisjes

Laat het mij vooral weten via Instagram, Facebook  of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN  als je dit gemaakt hebt. Vind ik superleuk! 

Behoort dit recept tot jouw favorieten? Klik op “Bewaar’ of vink het hartje aan, dan wordt dit recept aan jouw favorieten toegevoegd. En wist je dat je tegenwoordig ook je eigen weekmenu kan samenstellen? Dat doe je hier. Handig he? 

Mijn 3e kookboek FEEL GOOD FOOD ligt nu in de (digitale) boekhandel  Boordevol lichte en makkelijke recepten. Bestellen kan  hier.

Word MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

10 reacties

  • Mirthe
    13 februari 2019 om 07:39

    Hoi, Kan ik het biscuit ook met speltmeel maken?

    Beantwoorden
  • Pauline
    13 februari 2019 om 10:14

    Wel met speltbloem, meel is volkoren en dan wordt hij minder luchtig van.

    Beantwoorden
  • Mirthe Koops
    12 februari 2019 om 21:35

    Kan het ook met speltmeel?

    Beantwoorden
  • Nynke Kuipers
    7 januari 2019 om 09:52

    Hoi Ik wil graag de roomkaas creme gebruiken voor de confetti taart, welke roomkaas gebruiken jullie gewoon Philadelphia bijvoorbeeld? Of moet het echt mascarpone zijn?

    Beantwoorden
  • Annelies
    5 juni 2018 om 11:06

    Omdat mijn bakvorm groter is heb ik van alles meer gebruikt (naar de juiste verhoudingen uiteraard;)). Mijn oven kan alleen op 150 graden of 175, ik heb 175 graden gedaan. Maar nu is de cake lichtelijk ingezakt. Had ik hem beter op 150 graden kunnen doen? Of moest hij misschien langer bakken vanwege de grotere bakvorm? De sateprikker kwam er droog uit.

    Beantwoorden
  • Annika
    6 juni 2018 om 13:27

    Lastig in te schatten waar het precies aan ligt. Iedere oven is anders. Denk toch dat je beter voor de lagere temperatuur kan gaan.

    Beantwoorden
  • Frouwkje
    18 februari 2018 om 17:23

    Hoe lang blijft deze taart goed na het bereiden met de roomkaas? Zou ik hem een dag van te voren kunnen maken?

    Beantwoorden
  • Annika
    20 februari 2018 om 09:27

    Een dag van tevoren moet zeker lukken!

    Beantwoorden
  • Daniëlle
    21 november 2017 om 15:37

    Wat een mooie en heerlijke taart!

    Beantwoorden
  • suzevisser
    5 november 2017 om 12:26

    Lekker, ook op een ' gewone dag '

    Beantwoorden

Reactie plaatsen