fbpx
Menu

Easy: Snelle Aziatische noedels met groenten

Dit recept voor noedels met groenten is mijn favoriet voor wanneer ik graag snel gezond wil eten. Natuurlijk kun je zelf je favoriete groenten gebruiken. Mits ze qua smaak wel bij de Aziatische keuken passen. Het draait eigenlijk allemaal om de zelfgemaakte woksaus. Die je overigens ook in een paar minuten maakt. Het is echt zo’n recept waarvan je denkt, had ik dat maar eerder gehad!

Noedels zijn voor mij de Aziatische variant op spaghetti. Je kunt me voor beiden wakker maken. Ik gebruik ze in roerbak recepten, maar ze zijn ook heerlijk in een noedelsoep. Je kunt nu zo veel varianten kopen: dikke, dunne, eiernoedels, noedels gemaakt van zeewier ga zo maar door! Ik vind de iets bredere platte noedels het lekkerste voor dit recept.

Iedereen kan natuurlijk noedels met groenten maken. Je kookt noedels, wokt wat groenten en klaar. Maar het is de woksaus die alles met elkaar verbindt en er voor zorgt dat je niet gewoon noedels en groenten eet! De woksaus maak je heel gemakkelijk door groentebouillon, sojasaus, oestersaus en sesamolie door elkaar te mengen. Moeilijker wordt het niet.

De groenten die ik heb gebruikt zijn bimi, courgette, taugé, shiitake paddestoelen en mini-maïskolfjes. De laatste zijn super lekker wanneer je ze kort roerbakt zoals ik voor dit recept heb gedaan. Bij ons liggen ze bij de super in het versvak. Je kunt ze ook bij de toko kopen en anders zijn ze verkrijgbaar in blikjes. Ze zijn iets minder zoet dan gewone losse maïskorrels. Daarom vind ik ze lekkerder. De bimi kun je gemakkelijk vervangen voor broccoli. Maar wanneer je aan bimi kunt komen is dat wel lekkerder, bimi heeft meer smaak en is iets pittiger.

noedels met groenten

noedels met groenten

Ingrediënten voor 4 personen
400 gr noedels
2 el zonnebloemolie (of neutraal smakende olie)
2 el geraspte verse gember
200 gr bimi (of broccoli)
2 courgettes
200 gr shiitakes
2 handjes mini-maïskolfjes (vers of uit blik)
250 gr taugé
4 bosuitjes
2 handjes gezouten cashewnoten
Eventueel wat sesamzaadjes

Voor de woksaus
200 ml koude groentebouillon
2 el sojasaus
2 el oestersaus
2 tl sesamolie
2 el maizena

Zo maak je het
Roer alle ingrediënten voor de woksaus door elkaar.

Snijd de courgette in blokjes en de bosui in dunne plakjes. Zet de bosui apart. Snijd de lelijke onderkantjes van de bimi. Maak wanneer nodig de shiitakes schoon. Wanneer je de mini-maïskolfjes uit blik gebruikt, giet je deze eerst af.

Zet een wok op hoog vuur en voeg de olie toe. Roerbak de gember een paar seconden tot dat het lekker begint te ruiken. Voeg dan de bimi, courgette, shiitakes en mini-maïskolfjes toe. Wok voor 3-4 minuten.

Voeg de saus toe. Breng aan de kook, draai het vuur na een minuut laag en wok tot dat de groenten beetgaar zijn en jij ze zacht genoeg vindt.

Kook ondertussen de noedels zoals aangegeven op de verpakking.

Voeg dan de taugé toe. Dat hoeft maar heel kort. Zet het vuur uit, giet de noedels af en meng ze door de groenten. Verdeel de noedels over kommen of borden. Bestrooi met de bosui, cashewnoten en eventueel wat sesamzaadjes.

noedels met groenten

noedels met groenten

Laat het mij vooral weten via Instagram, Facebook  of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN  als je dit gemaakt hebt. Vind ik super leuk! 

Behoort dit recept tot jouw favorieten? Klik op “Bewaar’ of vink het hartje aan, dan wordt dit recept aan jouw favorieten toegevoegd. En wist je dat je tegenwoordig ook je eigen weekmenu kan samenstellen? Dat doe je hier. Handig he? 

Mijn 3e kookboek FEEL GOOD FOOD ligt nu in de (digitale) boekhandel  Boordevol lichte en makkelijke recepten. Bestellen kan hier.

Download nu onze app in de Google Play Store of de Apple store.

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan

Marianne is foodstylist en fotograaf. Naast een enorme passie voor het fotograferen van eten is ze ook gek op koken. Het liefste zou ze wekelijks etentjes geven. Van een tiptop gestylde tafel met in de keuken opgemaakte bordjes tot een tafel vol schalen antipasti.

13 reacties

  • Suk
    30 juli 2019 om 19:14

    Inderdaad teveel noodles nu was heel de smaak van de saus weg!

    Beantwoorden
  • Pauline
    1 augustus 2019 om 08:38

    Oh jee! Volgende keer wat minder doen dan.

    Beantwoorden
  • Lisanne
    9 maart 2019 om 15:01

    400 gram noodles is wel erg veel kom ik achter. Kan 1/3 weggooien haha. Verder een heerlijk recept :)

    Beantwoorden
  • Linda Bos
    16 november 2017 om 18:58

    Heerlijk recept Pauline! Heb het mezelf nog makkelijker gemaakt door 800 gr wokgroenten te gebruiken. Supersnel!

    Beantwoorden
  • Annet Dunnink
    22 oktober 2017 om 15:50

    Dit recept staat onder de vegetarische gerechten, maar in de saus zit oestersaus.... dat is niet vegetarisch toch? Of bestaat er ook een vega variant?

    Beantwoorden
  • Annemiek
    15 mei 2018 om 17:10

    Oestersaus wordt gemaakt van sojasaus... Niet van oesters :)

    Beantwoorden
  • Eerst Koken
    22 juni 2018 om 16:08

    Oestersaus wordt wel degelijk van oesters gemaakt. Maar er is een vegetarische variant te koop, welke wordt gemaakt met een extract van paddestoelen.

    Beantwoorden
  • EliseSZ
    24 augustus 2017 om 19:22

    Bedankt voor de heerlijke woksaus!!! 👍🏼

    Beantwoorden
  • Jacqueline
    5 augustus 2017 om 10:05

    Het was weer heerlijk!! Deze week alleen maar jullie recepten gemaakt en alle pannen waren leeg 😉

    Beantwoorden
  • Annika
    8 augustus 2017 om 13:25

    Wat leuk!

    Beantwoorden
  • Eveline0703
    2 augustus 2017 om 06:45

    War voor noedels zijn het lekkerst, er zit wel verschil in toch?

    Beantwoorden
  • Jessica
    27 juli 2017 om 13:28

    Haha, als mijn vriend voor me kookt, kookt hij rustig noedels met Italiaanse tomatensaus... of spaghetti teriyaki! Lekker out of the box... gelukkig ben ik meestal degene die in de keuken staat. Fijn receptje, ga de saus snel uitproberen.

    Beantwoorden
  • Malou | Blonde Blossom
    26 juli 2017 om 08:28

    Ah ik ervaar noodles ook als de Aziatische spaghetti, beiden zijn zo lekker. Wat een leuk recept is dit met die bimi en babymais, ik krijg er zelfs zo vroeg in de ochtend trek van! Malou x

    Beantwoorden

Reactie plaatsen