noedels met groenten

Aziatische noedels met groenten

Dit recept voor noedels met groenten is mijn favoriet voor wanneer ik graag snel gezond wil eten. Natuurlijk kun je zelf je favoriete groenten gebruiken. Mits ze qua smaak wel bij de Aziatische keuken passen. Het draait eigenlijk allemaal om de zelfgemaakte woksaus. Die je overigens ook in een paar minuten maakt. Het is echt zo’n recept waarvan je denkt, had ik dat maar eerder gehad!

Noedels zijn voor mij de Aziatische variant op spaghetti. Je kunt me voor beiden wakker maken. Ik gebruik ze in roerbak recepten, maar ze zijn ook heerlijk in een noedelsoep. Je kunt nu zo veel varianten kopen: dikke, dunne, eiernoedels, noedels gemaakt van zeewier ga zo maar door! Ik vind de iets bredere platte noedels het lekkerste voor dit recept.

Iedereen kan natuurlijk noedels met groenten maken. Je kookt noedels, wokt wat groenten en klaar. Maar het is de woksaus die alles met elkaar verbindt en er voor zorgt dat je niet gewoon noedels en groenten eet! De woksaus maak je heel gemakkelijk door groentebouillon, sojasaus, oestersaus en sesamolie door elkaar te mengen. Moeilijker wordt het niet.

De groenten die ik heb gebruikt zijn bimi, courgette, taugé, shiitake paddestoelen en mini-maïskolfjes. De laatste zijn super lekker wanneer je ze kort roerbakt zoals ik voor dit recept heb gedaan. Bij ons liggen ze bij de super in het versvak. Je kunt ze ook bij de toko kopen en anders zijn ze verkrijgbaar in blikjes. Ze zijn iets minder zoet dan gewone losse maïskorrels. Daarom vind ik ze lekkerder. De bimi kun je gemakkelijk vervangen voor broccoli. Maar wanneer je aan bimi kunt komen is dat wel lekkerder, bimi heeft meer smaak en is iets pittiger.

noedels met groenten

noedels met groenten

Ingrediënten voor 4 personen
400 gr noedels
2 el zonnebloemolie (of neutraal smakende olie)
2 el geraspte verse gember
200 gr bimi (of broccoli)
2 courgettes
200 gr shiitakes
2 handjes mini-maïskolfjes (vers of uit blik)
250 gr taugé
4 bosuitjes
2 handjes gezouten cashewnoten
Eventueel wat sesamzaadjes

Voor de woksaus
200 ml koude groentebouillon
2 el sojasaus
2 el oestersaus
2 tl sesamolie
2 el maizena

Zo maak je het
Roer alle ingrediënten voor de woksaus door elkaar.

Snijd de courgette in blokjes en de bosui in dunne plakjes. Zet de bosui apart. Snijd de lelijke onderkantjes van de bimi. Maak wanneer nodig de shiitakes schoon. Wanneer je de mini-maïskolfjes uit blik gebruikt, giet je deze eerst af.

Zet een wok op hoog vuur en voeg de olie toe. Roerbak de gember een paar seconden tot dat het lekker begint te ruiken. Voeg dan de bimi, courgette, shiitakes en mini-maïskolfjes toe. Wok voor 3-4 minuten.

Voeg de saus toe. Breng aan de kook, draai het vuur na een minuut laag en wok tot dat de groenten beetgaar zijn en jij ze zacht genoeg vindt.

Kook ondertussen de noedels zoals aangegeven op de verpakking.

Voeg dan de taugé toe. Dat hoeft maar heel kort. Zet het vuur uit, giet de noedels af en meng ze door de groenten. Verdeel de noedels over kommen of borden. Bestrooi met de bosui, cashewnoten en eventueel wat sesamzaadjes.

noedels met groenten

noedels met groenten

 

Pauline en Annika

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Ja, dat wil ik!

Wat vind jij van dit recept?

3.2 (29 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

More About Us

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vinden we superleuk!

Tags

Makkelijke recepten Snelle recepten Noedels Aziatische recepten Vegetarische recepten Hoofdgerecht

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in