Menu

Salted Caramel brownies

Salted Caramel Brownies! Wedden dat je op de link gaat klikken? Ik snap dat wel. Dit is de hemel. Zachte fudgy chocolade brownie met romige gezouten caramel. Yes. Na het eten van zo’n stukje is mijn dag geslaagd hoor. De caramel is eigenlijk geen caramel maar dulce de leche. Dit is een dikke caramelpasta dat perfect is voor in gebak.  En omdat ik het zo lekker vind heb ik gewoon extra veel gebruikt. Een deel voor het bakken wat lekker krokant wordt in de oven én een deel na het bakken zodat je de zachtheid goed kunt proeven in je mond. De knapperige zout flakes maken het helemaal af.

Als basis heb ik het recept van Rutger Bakt gebruikt. Dit zijn gewoon de lekkerste brownies die ik ooit geproefd heb. Dus why change a winning team? Ik maak ze alleen extra lekker door de salted karamel. Het is lekker zoet allemaal. Maar brownies horen ook zoet te zijn. En als je minder suiker gebruikt, wordt de structuur ook anders. Iets droger zeg maar. En dat willen we natuurlijk niet. Ik ben benieuwd wat je ervan vindt. Is het een favorietje?, sla hem dan op in je persoonlijke profiel. Dan vind je het recept direct terug in je account.  Dat kan zowel in de site als in de app, dit is met elkaar gekoppeld. Handig toch.

salted caramel browniessalted caramel brownies

Ingrediënten voor 16 – 20 st.
225 g boter
115 g pure chocolade min 78%)
2 eieren + 1 eidooier
330 g suiker
1 tl vanille-extract
125 g bloem
25 g cacaopoeder
1 blikje gecondenseerde melk
0,5 tl Fleur de sel (of grof zeezout)

Zo maak je het
Begin met het maken van de dulce de leche. Haal de wikkel van de gecondenseerde melk. Doe het blikje in een grote pan en vul deze (tot boven het blikje) met water. Kook de gecondenseerde melk gedurende 3 uur tot een dikke pasta. Het is belangrijk dat het blikje continu onder water staat. Dus vul het water tussentijds aan. Laat het blikje volledig afkoelen voordat je hem opent. Je kunt dit ook gemakkelijk van te voren maken. De caramelpasta blijft ruim een week goed in de koelkast, je kan dit dus ook ruim van tevoren maken.

Verwarm de oven voor op 175 graden (hetelucht).

Smelt de chocolade en de boter au bain-marie. (in een kom boven een pan kokend water). Laat het vervolgens iets afkoelen.

Klop intussen de eieren met de eidooier, de suiker, het zout en het vanille-extract met een mixer in 5 min. tot een lichtgeel, dik mengsel dat als een lint van de gardes afloopt.

Spatel het chocolademengsel voorzichtig door het eimengsel.

Spatel tenslotte de bloem en het cacaopoeder er doorheen.

Giet het beslag in een ingevette en met bakpapier beklede brownievorm (20 x 20 cm).

Verdeel een paar eetlepels van de dulce de leche over het beslag en trek er met een mes strepen in, zodat de caramelpasta goed verdeeld wordt.

Bak de salted caramel brownies in 40 min. in de oven gaar.

Laat ze volledig afkoelen in de vorm. Verdeel nog een extra lepel dulce de leche over de brownies. Garneer de brownies met een klein beetje fleur de sel.

Snijd de salted caramel brownies in vierkantjes of rechthoeken.

Je kunt ze ongeveer 3 dagen bewaren buiten de koelkast.

salted caramel browniesdulce de lechesalted caramel brownies

Laat het mij vooral weten via Instagram, Facebook  of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN  als je dit gemaakt hebt. Vind ik super leuk! 

Mijn 3e kookboek FEEL GOOD FOOD ligt nu in de (digitale) boekhandel  Boordevol lichte en makkelijke recepten. Bestellen kan  hier.

Behoort dit recept tot jouw favorieten? Klik op “Bewaar’ of vink het hartje aan, dan wordt dit recept aan jouw favorieten toegevoegd. En wist je dat je tegenwoordig ook je eigen weekmenu kan samenstellen? Dat doe je hier. Handig he? 

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan

46 reacties

 • Annika
  24 september 2019 om 13:52

  Smaken verschillen :)

 • martine
  21 september 2019 om 10:50

  Heerlijk taart, dankjewel Pauline. Ik heb ipv 330 gr suiker!!!! minder dan de helft kokossuiker gebruikt. Dit is echt zoet genoeg. Ik vraag me af waarom zoveel nodig is. Is dit echt een bijdrage voor je lichaam? Ik zeg: blijf tussendoor proeven en dan merk jezelf wat je lekker vindt.

 • Annika
  9 juli 2019 om 11:48

  Yumm!

 • Liselot Eckhardt
  6 juli 2019 om 12:36

  Mijn god, dit waren de lekkerste brownies die ik ooit gehad heb!

 • Annika
  20 februari 2019 om 11:52

  Wat leuk! En goed om te horen dat het gesmaakt heeft :)

 • Martine
  18 februari 2019 om 14:05

  Voor het eerst in mijn leven zijn de door mij gemaakte brownies gelukt! Zo trots. De eerste keer gemaakt zonder de Dulce de Leche, afgelopen zaterdag met..... Nou nou nou, wat een zaligheid..... Ik ben niet zo'n held met bakken maar dit wordt mijn lijfrecept :-)

 • Nanda Oldenburg
  16 november 2018 om 10:19

  Dit kan je echt aan je gasten voorschotelen. Hij is heerlijk ?

 • Suzan
  17 juni 2018 om 14:39

  Ik heb zojuist het hele recept in de snelkookpan gemaakt in het stoommandje. Eerst de Dulce in een uurtje klaar daarna de rest volgens recept maar ipv de over in de snelkookpan met een klein laagje water. Hij is zo heerlijk smeuïg! Alle klanten in de winkel hebben hun vingers afgelikt bij mijn kookdemo.

 • Suzan
  17 juni 2018 om 14:35

  In de sbelkookpan is het binnen een uurtje klaar!

 • Pauline
  23 mei 2018 om 12:49

  Roomboter :)

 • Simone1977
  22 mei 2018 om 23:05

  Hallo Paulien, Vraagje: Gebruik je roomboter of gewone blueband o.i.d. Voor dit recept? Mijn zoontje is gek op brownie en hij is donderdag jarig dus dan ga ik het recept proberen.

 • Hj
  15 april 2018 om 15:38

  Dulche de leche is snel in de snelkookpan te maken, nog niet geprobeerd maar staat nog op m'n lijstje....

 • Annika
  7 maart 2018 om 12:37

  Dat kan altijd natuurlijk :)

 • wilma
  5 maart 2018 om 16:17

  ik vind hem wat te zoet , doe er volgende keer minder suiker in

 • Pauline
  20 november 2017 om 13:19

  Ik zou geen boekweitmeel gebruiken, dan krijg je een hele andere structuur. De dulce de leche kan idd na het koken, de koelkast in. En de oventijd zou ik met 5 minuten verkorten. Hangt er ook vanaf wat voor vorm je gebruikt.

 • Rosmarijn Mor
  20 november 2017 om 07:11

  ? sorry laatste vraag, als ik recept halveer hoe lang denk je in de oven? Thanks ?

 • Rosmarijn Mor
  20 november 2017 om 07:08

  Hi Pauline, dit recept staat mij al een paar weken aan te staren? ik ga hem donderdag voor mijn vriend maken. Even wat veagen please? Kan ik boekweitmeel gebruiken? Kan de dulce de leche rechtstreeks met blik de koelkast in? Alvast bedankr en groetjes, Ros

 • Carolien_redelaar
  31 augustus 2017 om 17:26

  Wat is dit een heerlijke brownie en super easy! Heb hem al meerdere keren gemaakt. Ga er nu weer een maken voor mijn vriend zijn verjaardag zaterdag.

 • Pauline
  23 mei 2017 om 10:27

  Yes dat kan ook, maar dat zou ik er dan na het bakken overheen gieten.

 • Carla
  22 mei 2017 om 21:34

  Is het ook mogelijk om zelf gemaakte karamelsaus te gebruiken?

 • Pauline
  17 april 2017 om 11:49

  Ohh ik houd van de combi chocola en sinaasappel.

 • Sandra Damen
  15 april 2017 om 19:58

  Ik heb deze brownie vandaag voor de derde keer gemaakt, maar nu heb ik in plaats van de gecondenseerde melk sinaasappelsap en wat gekonfijte sinaasappelschillen erdoor gedaan. Ook erg lekker.

 • Karolien
  27 maart 2017 om 22:03

  Zaterdag geprobeerd, het was heerlijk!

 • Annika
  27 maart 2017 om 12:27

  Ja precies! Je laat het iets afkoelen en dan spatel je het voorzichtig door het eimengsel.

 • Yvonne
  25 maart 2017 om 11:33

  Dus de boter eerst smelten en dan kloppen met de eieren??

 • Annika
  23 maart 2017 om 14:18

  Oeps, ik heb het toegevoegd. Bij de eieren ;)

 • Marijn
  23 maart 2017 om 11:49

  wanneer moet de boter er door?

 • Pauline
  20 maart 2017 om 17:04

  Die is goed hoor. De ongezoete is meer een soort koffiemelk.

 • Pauline
  20 maart 2017 om 17:03

  Volgens mij is deze van Xenos, maar dat weet ik niet 100% zeker meer.

 • Pauline
  20 maart 2017 om 17:03

  Die hoeven er niet in ? Maar als je het lekker vindt kan je altijd een grammetje of 50 toevoegen.

 • Pauline
  20 maart 2017 om 17:03

  Die hoeven er niet in :) Maar als je het lekker vindt kan je altijd een grammetje of 50 toevoegen.

 • Pauline
  20 maart 2017 om 16:54

  Ik ben bang dat het dan te zout wordt.

 • Pauline
  20 maart 2017 om 16:53

  Je kunt het een klein beetje verwarmen, dan wordt het iets smeerbaarder. Water toevoegen zou ik niet doen.

 • Pauline
  20 maart 2017 om 16:52

  Het is een beetje naar smaak. Maar liever te weinig dan te veel. Ik zou beginnen met maximaal een half theelepeltje.

 • Gonnie
  20 maart 2017 om 13:25

  Hallo Pauline, de hoeveelheid zeezout staat niet beschreven.... Moet je dit zelf inschatten of iets vergeten?

 • Vera
  20 maart 2017 om 10:54

  Spannend recept, heb gister de dulce de leche gemaakt en de brownie staat nu in de oven. Maar de dulce de leche is best dik, niet uitsmeerbaar met een mes. Moet ik het dan iets verwarmen, of eerder verdunnen met bijv water?

 • Marjan Wens
  20 maart 2017 om 08:26

  Kan je dat ook met gezouten melkerijboter maken? Of is het dan te zout?

 • Demi | StudioKOOK
  19 maart 2017 om 13:43

  Dol op brownies, dus elke variant is welkom! Mmm!

 • Naomi
  19 maart 2017 om 12:09

  Ziet er heerlijk uit! Ik sla het recept op! x

 • Jennifer
  19 maart 2017 om 11:42

  Wauw, dit ziet er echt heeerlijk uit!

 • Loes
  19 maart 2017 om 10:40

  Dit ziet er echt overheerlijk uit!

 • Thi Nguyen
  19 maart 2017 om 09:40

  Hoi Pauline, Oei, dit lijkt me een geweldige brownierecept. Toevallig heb ik net een potje zeezout gekocht uit de Algarve, dus ga het zeker proberen. Ik zie in de ingrediënten niet de hazelnotrn staan! Ik neem aan dat het een handje hazelnoten moet zijn? Groetjes, Thi

 • Rachel
  19 maart 2017 om 09:35

  Je hebt het in de beschrijving over hazelnoten maar die staan niet bij de ingrediënten. Hoeveel gebruikte jij er?

 • Belinda
  19 maart 2017 om 09:10

  Ahh diit lijkt me heetlijk! Ik wil erg graag een 20x20 brownievorm kopen maar kan ze niet vinden. Waar heb je je 20x20 brownievorm gekocht? :)

 • JokeS
  19 maart 2017 om 09:09

  Hey, ik zag dat ik "gesuikerde gecondenseerde melk" kocht... Denk je dat dat een probleem is?

 • Julie
  19 maart 2017 om 08:25

  Wauw Pauline, dit ziet er zalig uit en met een beperkt aantal ingrediënten! Top!!

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.

Bestel nu ons jubileummagazine FEEST