brownies van rutger bakt

Brownies van Rutger

Tijdens een perslunch proefde ik de ultieme brownies van Rutger. En met dat proeven, werd mij meteen duidelijk waarom Rutger Heel Holland Bakt gewonnen heeft. Want oh boy wat zijn deze brownies lekker. Sorry Donna (Hay) ik zeg het maar heel eerlijk, ze zijn beter dan die van jou. Deze brownies zijn fudgy van binnen, precies zoals ze horen te zijn.

Gelukkig heeft Rutger dit geniale recept niet alleen voor zichzelf gehouden en staat het in zijn boek “Rutger bakt”. Ik moest ze thuis nog eens maken, want ik wilde dit ook aan choco addict Maurits laten proeven. Rutger gebruikt in zijn recept noten en die had ik niet meer in huis, dus die heb ik weggelaten. Maar als je wel noten hebt, voeg ze dan vooral toe, want daar worden ze nog beter van.

brownies recept

Ingrediënten voor 16 – 20 st.
225 g boter
115 g pure chocolade min 78%)
2 eieren + 1 eidooier
330 g suiker
1 tl vanille-extract
125 g bloem
25 g cacaopoeder
75 g blanke hazelnoten
Snuf zout

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 175 graden (hetelucht).

Bekleed een bakplaat met bakpapier, verdeel de noten erover en rooster ze in 7-9 min goudbruin. Ik had geen noten dus heb deze stap overgeslagen.

Hak de noten vervolgens in grove stukken.

brownies van rutger bakt

 

Smelt de chocolade en de boter au bain-marie. (in een kom boven een pan kokend water). Laat het vervolgens iets afkoelen.

Klop intussen de eieren, de eidooier, de suiker, het zout en het vanille-extract met een mixer in 5 min. tot een lichtgeel, dik mengsel dat als een lint van de gardes afloopt.

Spatel het chocolademengsel voorzichtig door het eimengsel.

Spatel tenslotte de bloem, het cacaopoeder en de hazelnoten er doorheen.

Giet het beslag in een ingevette en met bakpapier beklede brownievorm (20 x 20 cm) en bak de brownies 40 min. in de oven gaar.

Laat ze volledig afkoelen in de vorm.

Verwijder het bakpapier en snijd de brownies in vierkantjes of rechthoeken.

brownies van rutger bakt

Bron: Rutger Bakt

Video: Recept Paëlla maken
Fotoverslag Meet & Greet & Cook bij Vapiano
Bewaar
104 Comments
  • Alexandra Honings

    10 september 2017 at 21:45 Beantwoorden

    Als ik de hazelnoten weglaat, moet ik dat dan vervangen door bv meer bloem? Of kan het gewoon weggelaten worden?

    • Pauline

      11 september 2017 at 10:26 Beantwoorden

      Die kan je gewoon weglaten. Hoef je niet te vervangen voor iets anders.

      • Alexandra Honings

        11 september 2017 at 13:17 Beantwoorden

        Fijn, bedankt voor je reactie!

  • Iris

    29 augustus 2017 at 22:23 Beantwoorden

    Als ik er bijvoorbeeld hele chocolade stukken of caramel of iets anders door het beslag wil doen, beïnvloed dit dan het recept ? Ik bedoel, komt ie dan nog wel goed de oven uit, gaar van binnen ? Heb je toevallig ook suggesties met frambozen oid, ik moet echt uitpakken 😉 graag tips en suggesties om dit recept over de top te maken !

    • Pauline

      30 augustus 2017 at 14:31 Beantwoorden

      Je kan altijd toppings toevoegen zoals chocolade, nootjes, frambozen en harde caramel stukjes. Wil je echt karamelsaus door het beslag roeren, dan kan het zijn dat de structuur te nat wordt.

  • Azize

    14 augustus 2017 at 18:41 Beantwoorden

    Eindelijk heb ik ze vandaag kunnen maken en ze waren heerlijk!!! Binnenkant lekker zacht en precies hoe een brownie hoort te zijn. (Alleen ga ik wel de volgende keer iets minder suiker toevoegen) Bedankt!

  • Mirjam

    5 juni 2017 at 18:56 Beantwoorden

    Heb ‘m al meerdere keren gemaakt en hij is echt heerlijk! Maar kan ik ‘m ook invriezen?

  • Lara Lips

    20 mei 2017 at 23:23 Beantwoorden

    kan je de pure chocolade ook vervangen door melk chocolade ?

    • Pauline

      23 mei 2017 at 10:36 Beantwoorden

      Yes dat kan. Daar wordt hij alleen wel erg zoet van.

  • Barbara

    11 april 2017 at 20:37 Beantwoorden

    Beste brownie recept ooit!
    Zelfs met glutenvrije bloem, kokosbloemsuiker en kokosolie! Verrukkelijk!!

  • Carina

    11 april 2017 at 15:24 Beantwoorden

    Staat nu in de oven. Als het net zo lekker proeft als dat het ruikt komt het zeker goed!

  • Eva

    27 februari 2017 at 16:28 Beantwoorden

    Het beste brownie recept ooit! Echt heerlijk!

  • Annet

    24 februari 2017 at 15:45 Beantwoorden

    Ik heb deze vandaag gemaakt. Ze zijn werjkelijk fantastisch. Dit wordt een blijvertje.

Plaats een reactie