Menu

Brownies van Rutger

Tijdens een perslunch proefde ik de ultieme brownies van Rutger. En met dat proeven, werd mij meteen duidelijk waarom Rutger Heel Holland Bakt gewonnen heeft. Want oh boy wat zijn deze brownies lekker. Sorry Donna (Hay) ik zeg het maar heel eerlijk, ze zijn beter dan die van jou. Deze brownies zijn fudgy van binnen, precies zoals ze horen te zijn.

Gelukkig heeft Rutger dit geniale recept niet alleen voor zichzelf gehouden en staat het in zijn boek “Rutger bakt”. Ik moest ze thuis nog eens maken, want ik wilde dit ook aan choco addict Maurits laten proeven. Rutger gebruikt in zijn recept noten en die had ik niet meer in huis, dus die heb ik weggelaten. Maar als je wel noten hebt, voeg ze dan vooral toe, want daar worden ze nog beter van.

brownies recept

Ingrediënten voor 16 – 20 st.
225 g boter
115 g pure chocolade min 78%)
2 eieren + 1 eidooier
330 g suiker
1 tl vanille-extract
125 g bloem
25 g cacaopoeder
75 g blanke hazelnoten
Snuf zout

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 175 graden (hetelucht).

Bekleed een bakplaat met bakpapier, verdeel de noten erover en rooster ze in 7-9 min goudbruin. Ik had geen noten dus heb deze stap overgeslagen.

Hak de noten vervolgens in grove stukken.

brownies van rutger bakt

 

Smelt de chocolade en de boter au bain-marie. (in een kom boven een pan kokend water). Laat het vervolgens iets afkoelen.

Klop intussen de eieren, de eidooier, de suiker, het zout en het vanille-extract met een mixer in 5 min. tot een lichtgeel, dik mengsel dat als een lint van de gardes afloopt.

Spatel het chocolademengsel voorzichtig door het eimengsel.

Spatel tenslotte de bloem, het cacaopoeder en de hazelnoten er doorheen.

Giet het beslag in een ingevette en met bakpapier beklede brownievorm (20 x 20 cm) en bak de brownies 40 min. in de oven gaar.

Laat ze volledig afkoelen in de vorm.

Verwijder het bakpapier en snijd de brownies in vierkantjes of rechthoeken.

brownies van rutger bakt

Bron: Rutger Bakt

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

116 reacties

  • ronaldvantwiller
    4 februari 2019 om 13:58

    Heb deze voor de eerste keer gemaakt. Smaak was oké echter hij was erg stevig. Heb alles gedaan wat in het recept staat.

  • Margreet
    19 januari 2019 om 14:41

    Ik heb het gedaan en het is goed gegaan. Wat een heerlijk recept! Enthousiast als ik ben maak ik ‘m nu nog een keer. Helaas heb ik een fout gemaakt en veel minder boter gebruikt dan aangegeven. Ik ben bang dat het nu niet goed komt ?

  • Pauline
    14 januari 2019 om 09:19

    Je kan het proberen, maar het kan wel zijn dat het invloed heeft op de structuur. Dus het is echt een kwestie van trial en error.

  • Margreet Postma
    12 januari 2019 om 22:59

    Kan ik de hoeveelheid suiker verlagen en moet ik daarvoor in de plaats iets anders toevoegen?

  • Jasmin
    22 augustus 2018 om 09:43

    Ik heb vaak brownies gemaakt, maar dit is wat mij betreft het beste recept. Persoonlijk vond ik ze wel erg zoet, ik doe er nu 230 gr suiker in. Bedankt voor het delen!

  • Sharon
    30 mei 2018 om 16:17

    Wat voor maat bakvorm heb je gebruikt?

  • Pauline
    12 maart 2018 om 11:32

    Eigenlijk hoort dat wel een beetje. Knapperig van buiten en zacht van binnen. Misschien dat je halverwege de baktijd de brownies af kunt dekken met aluminiumfolie?

  • Kath
    8 maart 2018 om 11:23

    Hey, Ik heb deze brownies al een aantal keer gemaakt en telkens zijn ze een succes. Het enige wat ik jammer vind, is dat de bovenkant echt een korstje krijgt en dat korstje breek natuurlijk als je de brownies in stukken snijdt. Waar ligt dit aan en wat kan ik eraan doen? Ik volg het recept en de aangegeven oventemperatuur, dus daar zou het toch niet aan kunnen liggen. Ik bak ze wel in een combi-magnetron en die is dus wat kleiner dan de gemiddelde oven, maar andere 'baksels' geven dan weer geen problemen. Rarara... Ik wil over twee weken graag brownies bakken voor de verjaardag van een vriendin, dus als iemand me tegen dan de ultieme tip zou kunnen geven. Dankjewel!

  • Pauline
    25 januari 2018 om 09:56

    Ik zou een Spaanse koffie erbij maken met Licor 43.

  • Diggie
    20 januari 2018 om 10:19

    Vanavond serveren wij deze bij een dinner clubje. Heb je of heeft iemand een tip voor een bijpassende alcoholische versnapering?

  • Martine
    23 december 2017 om 07:40

    Ben erg benieuwd, deze komen op het dessertbordje wat ik maak tijden de kerstdagen. Alle ingrediënten op kamertemperatuur neem ik aan he,

  • Laura
    17 december 2017 om 21:06

    Ik wil deze brownie graag in een ronde vorm bakken. Welke maat kan ik dan het beste gebruiken? Hij klinkt echt super lekker!

  • Alexandra Honings
    11 september 2017 om 13:17

    Fijn, bedankt voor je reactie!

  • Pauline
    11 september 2017 om 10:26

    Die kan je gewoon weglaten. Hoef je niet te vervangen voor iets anders.

  • Alexandra Honings
    10 september 2017 om 21:45

    Als ik de hazelnoten weglaat, moet ik dat dan vervangen door bv meer bloem? Of kan het gewoon weggelaten worden?

  • Pauline
    30 augustus 2017 om 14:31

    Je kan altijd toppings toevoegen zoals chocolade, nootjes, frambozen en harde caramel stukjes. Wil je echt karamelsaus door het beslag roeren, dan kan het zijn dat de structuur te nat wordt.

  • Iris
    29 augustus 2017 om 22:23

    Als ik er bijvoorbeeld hele chocolade stukken of caramel of iets anders door het beslag wil doen, beïnvloed dit dan het recept ? Ik bedoel, komt ie dan nog wel goed de oven uit, gaar van binnen ? Heb je toevallig ook suggesties met frambozen oid, ik moet echt uitpakken ;) graag tips en suggesties om dit recept over de top te maken !

  • Azize
    14 augustus 2017 om 18:41

    Eindelijk heb ik ze vandaag kunnen maken en ze waren heerlijk!!! Binnenkant lekker zacht en precies hoe een brownie hoort te zijn. (Alleen ga ik wel de volgende keer iets minder suiker toevoegen) Bedankt!

  • Pauline
    6 juni 2017 om 15:08

    Ja hoor, dat kan prima!

  • Mirjam
    5 juni 2017 om 18:56

    Heb 'm al meerdere keren gemaakt en hij is echt heerlijk! Maar kan ik 'm ook invriezen?

  • Pauline
    23 mei 2017 om 10:36

    Yes dat kan. Daar wordt hij alleen wel erg zoet van.

  • Lara Lips
    20 mei 2017 om 23:23

    kan je de pure chocolade ook vervangen door melk chocolade ?

  • Barbara
    11 april 2017 om 20:37

    Beste brownie recept ooit! Zelfs met glutenvrije bloem, kokosbloemsuiker en kokosolie! Verrukkelijk!!

  • Carina
    11 april 2017 om 15:24

    Staat nu in de oven. Als het net zo lekker proeft als dat het ruikt komt het zeker goed!

  • Eva
    27 februari 2017 om 16:28

    Het beste brownie recept ooit! Echt heerlijk!

  • Annet
    24 februari 2017 om 15:45

    Ik heb deze vandaag gemaakt. Ze zijn werjkelijk fantastisch. Dit wordt een blijvertje.

  • Pauline
    30 januari 2017 om 11:37

    Witte

  • Annika
    27 januari 2017 om 13:43

    Je kunt beiden gebruiken, alleen met bruine basterdsuiker kan de smaak iets anders worden.

  • Maaike
    26 januari 2017 om 19:40

    Ha Pauline, gebruik je witte of bruine basterdsuiker ?

  • Julia
    18 november 2016 om 17:53

    Lekker hoor!

  • Pauline
    15 augustus 2016 om 14:56

    Ik zou het recept inderdaad x 1,5 doen. En de baktijd kan je wel gelijk houden. De hoogte zal namelijk dan niet veel verschillen van het originele recept. Geniet ervan :)

  • Elise
    12 augustus 2016 om 23:19

    Ik wil ze maandag maken. Alleen heb ik geen vorm van 20x20. wel een vorm van 20x30. Moet ik dan 1,5 x zo veel doen als het originele recept? En wat zou de baktijd dan zijn? Of zou ik een gedeelte van de vorm kunnen vullen door het bakpapier te vouwen in 20x20, of zou dat uitlopen door de hitte?

  • Pauline
    8 juli 2016 om 19:24

    Ik zou max 2 dagen van tevoren doen. Je kunt ze eventueel ook invriezen. En alvast veel plezier he :)

  • Mirellla
    7 juli 2016 om 23:17

    Hoi Pauline,

    Ik wil deze binnenkort bakken voor een feest maar heb de dag ervoor helaas geen tijd. Hoe lang van ter voren kan ik deze maken en zijn ze dan nog steeds zo geweldig lekker?

    Bedankt (weer!)

    Groetjes Mirella

  • Pauline
    3 mei 2016 om 21:20

    Ohh goed idee. Kan alleen maar lekker zijn denk ik.

  • Elise
    3 mei 2016 om 16:42

    Hoi!

    Zou ik in de brownies ook nog stukjes oreo en stukjes witte en pure chocolade kunnen doen of wordt het dan te machtig?

  • Pauline
    23 maart 2016 om 18:26

    Ze horen eigenlijk een beetje klef te zijn. Je kunt ze het beste bewaren in een koektrommel, buiten de koelkast.

  • Mirella
    23 maart 2016 om 10:39

    Hoi Pauline,

    Ben inmiddels ook een grote fan van jou, de site en de brownies :-)

    Is misschien een rare vraag hoor maar hoe hoort de srructuur van een brownie nu te zijn? De eerste keren heb ik per ongeluk mijn oven ingesteld op conventioneel ipv hete lucht. Ze waren wat kleffer maar wel erg lekker. Op hete lucht lijken ze weer wat te droog te worden? En, kan het kwaad (ivm ei) als je ze wat kleffer laat? Ik zoek zeg maar de balans tussen lekker smeuig maar wel gaar. Laatste vraag, hoe lang en waar kun je ze het beste bewaren? Als het lukt tenminste, vaak zijn ze hier erg snel op!

    Groetjes Mirella

  • Cas
    21 februari 2016 om 12:36

    Top recept.

  • Annika
    5 februari 2016 om 08:57

    Ik ook niet, er hoeft ook geen bakpoeder in?

  • Laura Wattel
    4 februari 2016 om 11:13

    Bakpoeder? Dat zie ik niet in het recept staan?

  • marjolein
    24 januari 2016 om 16:18

    Wat voor suiker wordt er gebruikt voor het recept?

  • A. Van den Heuvel
    16 januari 2016 om 18:35

    Beste celeste,

    Voor de luchtigheid gebruik je in dit recept opgeslagen eieren en er zit dus geen bakpoeder in.. als je zelfrijzend bakpoeder pakt heb je wel bakpoeder en wordt het meer een cake structuur en zal die erg droog worden. Niet aan te raden dus;)

  • Tineke Cazemier
    15 januari 2016 om 12:56

    De mijne zijn goed gelukt al vroeg ik mij af of er geen bakpoeder aan toegevoegd moest worden?

  • Lenny
    8 januari 2016 om 10:41

    Dat doe je bij de eerste stap: "Smelt de chocolade en de boter au bain-marie". Succes! :-)

  • Sandra
    25 december 2015 om 11:18

    Heb zojuist brownies gemaakt, wanneer voeg je de boter toe?
    Kan dit nergens terugvinden......heb het nu bij de eieren en suiker gedaan.

  • celeste
    23 december 2015 om 21:15

    kan het ook met zelfrijzendbakmeel

  • Annika
    23 december 2015 om 09:26

    Het kan allebei!

  • Johanne
    22 december 2015 om 17:46

    Pauline,
    Maak jij dit recept meestal met basterd- of met kristalsuiker? of is het allebei mogelijk?
    Groetjes,
    Johanne

  • Pauline
    21 december 2015 om 23:19

    Altijd ongezouten in bakrecepten. En je kunt ze beter direct afbakken. Anders neemt de werking van het bakpoeder af.

  • Carmen
    20 december 2015 om 21:11

    Hoi Pauline,
    2 vragen:
    1. welke boter gebruik je?ongezouten of gezouten roomboter of margarine?
    2. En kan ik het beslag ochtends maken en avonds afbakken? Of is op kamertemperatuur lekkerder als warm?

  • Els
    8 oktober 2015 om 17:17

    Ziet er lekker uit! Kun je ze ook invriezen?

  • Evelyne
    23 mei 2015 om 12:04

    Net vers uit de oven en oh wat goddelijk lekker!!! Heb speltbloem gebruikt en gaat dus prima. Mmmm.
    Dank je wel Rutger en Pauline.

  • Mirian
    30 april 2015 om 14:47

    Dat heb ik dus ook. Is het dan handiger om em korter in de oven te doen of op minder graden? Ik snap er niks van. Ik heb een combi-oven, dat werkt toch niet altijd even goed heb ik het idee.

  • Bente
    18 april 2015 om 11:04

    Hoezo zo je brownies in rondjes snijden? Dat is toch helemaal niet effectient? Dan hou je heek veel kleine restjes brownie over...

  • samya
    13 april 2015 om 20:07

    ik ga het maar eens proberen, wens me suc6!
    xx

  • Geke
    4 april 2015 om 15:55

    Ik gebruik veel minder (kokosbloesem)suiker. 180 gram vind ik meer dan zoet genoeg! Waardoor krijg je de fudge binnenin? Door de boter neem ik aan?

  • anna
    26 maart 2015 om 21:42

    Net gemaakt zodat mijn zoon morgen iets heerlijks kan uitdelen aan zijn meesters en juffen ivm zn verjaardag...natuurlijk klein stukje genomen om te testen...maar ooooo jee hij is TE lekker..thnxxxxxx voor dit recept!!!!

  • Ingrid WIllems
    7 maart 2015 om 21:43

    Na vaak proberen is het me eindelijk gelukt om goede brownies te bakken! Hartelijk bedankt voor dit recept. Volgende week zet ik ze op tafel voor mijn verjaardag. Nieuwe lading natuurlijk, want deze gaan dit weekend zeker op! :-)

  • Kevin Visser
    27 februari 2015 om 01:17

    Waarom kun je die brownie niet gewoon in rondjes snijden?
    Ben ik nou dom of wat

  • Manon
    12 februari 2015 om 08:09

    Gisteren gemaakt, groot succes! Errugg lekker.
    Mijn voorkeur gaat uit naar wat minder suiker....maar dit is echt een heerlijke zonde.
    Ik heb 30 gr kokosbloesemsuiker en 250 gr 'gewone' suiker gebruikt, gaat ook prima.

  • inge
    7 februari 2015 om 20:06

    Heb deze vandaag voor de 2e keer gebakken en had hetzelfde probleempje als de 1e keer. De korst is prachtig maar als ik de brownie aansnijd, blijkt de binnenkant ingezakt te zijn. Er zit dus lucht tussen de korst en de vulling. Eerste keer bakte ik 40 minuten op 175 graden. Tweede keer 50 minuten op 165 graden. Hoe kan ik zorgen dat de brownie de 3e keer perfect wordt?

  • Pauline
    28 januari 2015 om 21:55

    Jawel hoor.

  • iris
    27 januari 2015 om 22:43

    Kan dit ook in een taartvorm of bakvorm ?

  • Esther
    15 januari 2015 om 17:51

    Ik wil deze brownies morgen gaan maken! Echter is mijn vorm 24x24. Als ik dezelfde dikte wil krijgen als bij een 20x20 vorm, hoeveel extra moet ik er dan qua ingrediënten in doen en hoe zit dat dan met de baktijk?

  • Pauline
    14 januari 2015 om 19:22

    10% hoger

  • Noor
    14 januari 2015 om 09:34

    Mijn missie voor zometeen...Alleen heb ik (eindelijk) geen heteluchtoven meer, maarrr op hoeveel graden zou ik mijn oven dan moeten voor verwarmen?

  • Sanne
    13 januari 2015 om 09:37

    Kun je de suiker vervangen door iets anders? Een gezondere variant? Wat kan je dan t best gebruiken?

  • Mireille
    23 december 2014 om 14:36

    Wat een heerlijke brownies zijn dit zeg! Echt voor herhaling vatbaar mmm.

  • Sandy
    18 december 2014 om 08:48

    Vandaag voor de 2de keer gemaakt en ze zijn verrukkelijk, heb wel extra pure chocola gebruikt en een theelepel bakpoeder.

  • Pauline
    15 december 2014 om 10:58

    Dat kan ook, lekker zelfs.

  • Sandy
    14 december 2014 om 22:54

    Kan ik ook extra pure chocola toevoegen, of veranderd de textuur van de brownies?

  • mariek
    25 november 2014 om 11:40

    Hoi,

    Alweer zo'n lekker recept. Eigenlijk nog geen moeilijk te maken recept of een recept waar je een flater meer slaat gevonden op deze site. Je bent lekker bezig! Heerlijke brownies, al mijn collega's hebben ervan gesmuld! Dank je wel voor het sharen.

  • Pauline
    24 november 2014 om 13:55

    Oh wat jammer. Ik heb geen idee waar dat aan kan liggen eigenlijk.

  • Leonie
    23 november 2014 om 16:37

    Ik vond ze helemaal niet echt lekker. Structuur zag er perfect uit maar vond de smaak wat typisch, weinig echt chocolade achtig. Heb ik iets verkeerd gedaan? Gr Leonie

  • Pauline
    10 november 2014 om 19:39

    Hij heeft alweer een 2e geschreven. Ik ga er binnenkort meer over vertellen :)

  • Jozephien
    9 november 2014 om 19:06

    Heeeeerlijke brownies ik heb het recept in mijn receptenboek 5 sterren gegeven.(meer sterren geef ik niet :-) ) Ik denk dat ik het boek van Rutger op mijn verlanglijstje zet.Bedankt voor de tip. Kookgroetjes x

  • Bibies Boeken
    1 november 2014 om 19:58

    Ik kwam er gister helaas niet aan toe om deze brownies zelf te maken. Gelukkig kan mijn vriend ook goed bakken en heeft hij ze gemaakt voor mijn werk. En ze waren lekker!

  • Lisa
    31 oktober 2014 om 21:44

    Ik had alleen een gezouten(!) notenmix in huis, dus die heb ik geroosterd en er door gedaan! Daarom het snufje zout dus weggelaten ;) De vrienden van mijn broertje kwamen vandaag langs... ik heb zo het gevoel dat ze wel elke vrijdagavond langs willen komen! Ze waren heerlijk! En niet eens moeilijk om te maken, hoewel het scheiden van de eierdooier en het eiwit me nog niet zo goed afgaat. Ze zijn wel echt het aller lekkerste als ze nog warm zijn! Echter ga ik er de volgende keer wel iets minder suiker in doen, de bovenkant smaakte me iets te sugary-suikerspin-achtig...

  • Bibies Boeken
    31 oktober 2014 om 15:53

    Oei deze zien er ook al lekker uit. Morgen afscheid nemen van mijn werk. Wilde eigenlijk suikervrije kokosmakronen en een mascarponeplaatskoek maken, maar deze brownie ziet er ook goed uit. Misschien alle drie? (hihi maar we staan maar met 3 man morgen!)

  • Pauline
    23 oktober 2014 om 20:15

    Altijd 10% hoger dan de hetelucht temperatuur

  • Rita
    23 oktober 2014 om 18:56

    Deze lijkt me heerlijk! Ik heb een elektrische oven, welke temperatuur moet ik dan aanhouden?

  • Rita
    23 oktober 2014 om 18:53

    Deze lijken me heerlijk. Ik heb een elekttische oven, moet ik dan een andere temperaruur aanhouden?

  • Syt
    13 oktober 2014 om 10:51

    Ze zijn echt heerlijk!!
    2e poging echt goed gelukt, wel gewoon onder- en bovenwarmte als ovenstand.

  • Karlijn
    11 oktober 2014 om 16:53

    Nom nom nom! Mijn brownies zitten nu in de oven!

    Ik moest wel even wennen aan dit beslag, want het wordt vrij stevig als je de gesmolten chocola bij de rest doet. Ik ben meestal gewend dat brownie beslag nog vloeibaar is. Ik zal 't zometeen allemaal wel beleven als ze de oven uitkomen. Ik kan niet wachten!!!

  • Marly
    11 oktober 2014 om 14:55

    Wow! Wat zijn deze brownies lekker! Ik heb ze gemaakt voor een etentje en echt iedereen was hartstikke enthousiast. Zelf had ik er zowel hazelnoten als walnoten in verwerkt. Niet geroosterd. Heerlijk.

  • Pauline
    9 oktober 2014 om 22:59

    Misschien dat het 5 minuutjes eerder klaar is. Maar heel veel zal het niet schelen.

  • Joelle
    9 oktober 2014 om 12:54

    Het beslag is gemaakt. Ik heb alleen een bakblik met de afmeting 30x20, moet ik dan een andere baktijk hanteren?

  • Pauline
    9 oktober 2014 om 10:49

    Haha daar doe je het voor :)

  • Inge
    9 oktober 2014 om 10:23

    Bedankt Rutger en Pauline! Super lekker... Ga hem gauw voor de 2e keer maken. Mijn kinderen vinden me sinds deze brownie namelijk de allerliefste moeder ;)

  • Pauline
    5 oktober 2014 om 19:15

    Dan is hij denk ik te hard gegaan. Iedere oven is anders.

  • Karim
    5 oktober 2014 om 17:54

    Ik heb deze brownies vandaag gemaakt voor mijn moeders verjaardag, groot succes! Ik heb ook nog wat blanke amandelen toegevoegd, omdat ik niet genoeg hazelnoten had. Lekkuuuur!

  • Karlijn
    5 oktober 2014 om 16:40

    Net gemaakt. Smaak lekker en net uit de oven warm nog lekker smeuïg. Maar nu na afkoelen is ie keihard. 175 graden hetelucht misschien iets te hoog?

  • Evelien
    5 oktober 2014 om 11:44

    Kleine stukjes pure chocola kan ook, heb je toch een beetje bite. Of cacao nibs als je ervan houdt (ik niet), is erg knapperig.

  • Evelien
    5 oktober 2014 om 11:43

    Deze zien er echt perfect uit! Ga ik zeker snel proberen!

  • Esmée - Essusweetslife
    5 oktober 2014 om 10:59

    Je kunt de noten net als Pauline ook gewoon weglaten. Maar je kunt altijd allerlei toevoegingen erin doen!

  • Ageeth
    4 oktober 2014 om 19:48

    Een ovenschaal - al dan niet met bakpapier - voldoet ook prima hoor!

  • Pauline
    4 oktober 2014 om 19:42

    Oh ben benieuwd wat je er van vindt. Extract is puur en aroma is synthetisch (nep dus). Ik zou voor extract gaan.

  • Marloes
    4 oktober 2014 om 17:52

    Hallo.
    Ik ben allergisch voor allerlei soorten noten (ook pinda's). Kan ik er ook iets anders in doen. Cranberry's ofzo

  • AJ
    4 oktober 2014 om 17:30

    Ziet er heerlijk uit, ga het morgen proberen, eerste keer dat ik brownies maak dus vandaar mijn misschien niet zo slimme vraag: is vanille-extract hetzelfde als vanille-aroma?

  • Pauline
    4 oktober 2014 om 12:33

    Amandelmeel zou je kunnen proberen

  • Ageeth
    4 oktober 2014 om 11:46

    LOL Ik heb donderdag brownies/chocoladetaart gemaakt en dat is volmondig voor herhaling vatbaar (vandaag een blogbericht/foto). Leuk om dit recept ook te gaan proberen.

  • Annemarie
    4 oktober 2014 om 07:07

    Kan het bloem ook vervangen worden door iets anders? Ivm gluten.. Ze lijken me heeeeerlijk!

  • Lauradenkt
    3 oktober 2014 om 21:49

    Ik heb ze meerdere keren mogen proeven (door hemzelf gemaakt) en oooooooooh, wat zijn ze heerlijk!

  • Pauline
    3 oktober 2014 om 20:18

    Uit zelfbescherming zeker? ;)

  • Pauline
    3 oktober 2014 om 20:17

    Nee onmogelijk ;) Dan moet je de healthy choco muffins hebben.

  • Nicole van Wonderen
    3 oktober 2014 om 17:52

    Is dit recept ook om te toveren naar een vzl / paleo proof recept?

  • Marieke
    3 oktober 2014 om 17:22

    Ohh.... Lekker!! Wat had ik deze nou graag van mijn scherm willen pakken. Dus er zit maar 1ding op, zelf maken.

  • Esmée
    3 oktober 2014 om 11:50

    Ze zien er heerlijk uit! Zelfgemaakte brownies zijn het allerlekkerste, en het is ook nog leuk om te doen :) x

  • Eline
    3 oktober 2014 om 10:34

    Hmm brownies <3

  • Thefoodiary
    3 oktober 2014 om 09:52

    Té lekker dit. Ze zien er zooooo goed uit. De binnenkant ziet er heerlijk uit!

  • Laura
    3 oktober 2014 om 09:44

    Ik ben ZO fan van Heel Holland Bakt, haha! Wil nog steeds Rutgers kookboek hebben (en zijn nieuwe ook!) Ik maak zelf veel te weinig brownies, hoewel ik ze wel mega lekker vind.

  • Malou
    3 oktober 2014 om 08:09

    Oh lekker! Eerst even de bakvorm aanschaffen en dan ga ik ze zeker maken! Mooie foto's!

  • Femke
    3 oktober 2014 om 07:49

    Ik krijg opeens heel erg zin in brownies :-). Ze zien er zo lekker fudgy uit van binnen!

  • Emily van Kampen
    3 oktober 2014 om 07:49

    Mooi brownie recept! Qua ingrediënten is het hetzelfde als het recept dat ik altijd gebruik, maar de verhoudingen zijn wel wat anders. Ik ben benieuwd hoe deze dan uitpakt en hoe hij smaakt!

  • MySimplySpecial
    3 oktober 2014 om 07:43

    Dat ziet er goed uit! Ik vind zelfgemaakte brownies altijd het lekkerst.

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.