fbpx
Menu

Weekendbites: Rood fruit Tiramisu

Tiramisu blijft één van mijn favo toetjes. De klassieker met koffie, marsala en cacao is altijd goed. Maar deze rood fruit tiramisu komt daar heel dicht bij in de buurt. Voordeel van deze versie is dat hij kidsproof is (geen alcohol) en zwanger proof (geen rauw ei). Je zou natuurlijk een scheutje likeur of Grand Marnier kunnen toevoegen, maar ik heb het niet gemist.

Ik maak altijd tiramisu als ik weinig tijd heb. Het is makkelijk, ik ken het recept uit mijn hoofd en het is vooral heel snel klaar. Vierde pluspunt is dat je het makkelijk van tevoren kunt maken. Ideaal voor etentjes. Na een nachtje in de koelkast wordt hij eigenlijk alleen maar lekkerder. Er gaat een flinke hoeveelheid rood fruit in; blauwe bessen, aardbeien en frambozen. Yum! En om dat extra lekker te maken voegde ik witte chocolade schaafsel toe.

Een perfect toetje na een lekker Italiaans diner. Maar het kan ook prima als ontbijt, aldus Maurits. Wat dat betreft houd ik het liever bij mijn kwark met banaan, maar als toetje vind ik het een heel goed idee. Ik ben benieuwd wat je ervan vindt. Laat het vooral weten als je het gemaakt hebt.

rood fruit tiramisu rood fruit tiramisu

ingrediënten aardbeien

Ingrediënten voor 6 personen
250 ml slagroom
250 gr mascarpone
50 gr honing
1 pak lange vingers
200 ml frambozensap
200 gr blauwe bessen
200 gr aardbeien
200 gr frambozen
60 gr witte chocolade

Zo maak je het
Klop de slagroom met de honing luchtig. Je kunt ook suiker gebruiken, mocht je dat fijner vinden.

Roer in een andere kom de mascarpone los met een spatel. Vouw nu voorzichtig de geklopte slagroom door de mascarpone.

Verwijder de kroontjes van de aardbeien en halveer ze.

Giet het frambozensap in een schaaltje. Voeg eventueel een scheutje likeur toe.

Neem een diepe schaal van zo’n 18 cm lang. Verdeel van ieder fruitsoort een beetje op de bodem van de schaal.

Haal een lange vinger door het frambozensap en leg deze op het fruit. Ga zo door totdat de hele vorm gevuld is.

rood fruit tiramisu

Smeer hierop een rijkelijke laag van de mascarpone crème. Verdeel hierover wederom wat blauwe bessen, aardbeien en frambozen.

Herhaal alle stappen net zo lang totdat de ingrediënten op zijn. Ik had in totaal 2 lagen lange vingers, 2 lagen mascarpone crème en 3 lagen fruit. Eindig met een laagje fruit.

Garneer de rood fruit tiramisu met wat witte chocolade schaafsels. Dit doe je door met een mes over je chocoladereep te schaven.

Laat de tiramisu minimaal een uurtje opstijven in de koelkast. Het kan gerust langer, de volgende dag is hij stiekem nog lekkerder.

rood fruit tiramisu rood fruit tiramisu rood fruit tiramisu

Laat het mij vooral weten via Instagram, Facebook  of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN  als je dit gemaakt hebt. Vind ik super leuk! 

RESERVEER nu mijn 3e boek FEEL GOOD FOOD En heb je mijn tweede kookboek al? Bestellen kan hier.

Word MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

27 reacties

  • Linda
    27 december 2018 om 23:56

    Gemaakt voor de kerst en zeer geslaagd!

    Beantwoorden
  • Sandy Zwart
    14 december 2018 om 11:47

    Hallo Pauline , Ik zou dit graag gaan maken met kerst . Zou ik ook frambozen siroop kunnen gebruiken ipv frambozen sap ,dat kon ik niet krijgen.

    Beantwoorden
  • Annika
    14 december 2018 om 14:11

    Ja als je dat even aanlengt met water kan dat zeker.

    Beantwoorden
  • Sandy Zwart
    15 december 2018 om 18:10

    Dank je wel !

    Beantwoorden
  • Welmoed Barendsen
    28 september 2018 om 18:11

    Dit recept is zoooo lekker!

    Beantwoorden
  • Sandra Mustert
    3 maart 2018 om 16:21

    Welke liqueur past het best?

    Beantwoorden
  • Pauline
    5 maart 2018 om 15:55

    Ik zou grand marnier gebruiken. Of een likeur met rood fruit zoals de frambozen likeur van Niven.

    Beantwoorden
  • Marieke
    25 december 2017 om 22:55

    Gemaakt met kerst! Heel goed te doen, leuk om te maken en superrrlekker :)

    Beantwoorden
  • Monique
    17 december 2017 om 21:22

    Hallo Pauline, Ik ga dit dessert maken voor de kerst. Kan ik daarvoor vriesfruit gebruiken? Die ik dan de avond daarvoor laat ontdooien natuurlijk. Alvast bedankt voor je reactie. Groetjes, Monique

    Beantwoorden
  • Pauline
    21 december 2017 om 23:15

    Ja dat kan ook! Dat is wel wat natter vaak dus ik zou het wel uit laten lekken. Of je maakt er een compote van.

    Beantwoorden
  • Nathalie Koopman
    11 december 2017 om 13:57

    Hoi Pauline, ik heb deze tiramisu met mijn verjaardag gemaakt - was heerlijk! Nu wil ik het als kersttoetje serveren maar kan nergens frambozensap vinden, waar haal jij de frambozensap en wat is eventueel een goede vervanging? Alvast bedankt! Groetjes Nathalie

    Beantwoorden
  • Pauline
    13 december 2017 om 19:34

    Meestal staat het bij de smoothies en sappen in de supermarkt. Maar je kan ook een beetje sinaasappelsap gebruiken.

    Beantwoorden
  • Nathalie Koopman
    15 december 2017 om 08:49

    Super - dank je voor de tip!!!

    Beantwoorden
  • Helena
    27 december 2016 om 10:10

    Hoi, ik heb de tiramisu gemaakt en hij was heerlijk. Even een vraag, hoe lang kun je het bewaren?

    Beantwoorden
  • Mieke
    21 december 2016 om 18:52

    Hoi Pauline,
    Heb je de frambozensap zo gekocht of zelf frambozen gepureerd?

    Beantwoorden
  • Pauline
    22 december 2016 om 19:07

    Zelf gekocht deze keer. Maar zelf pureren kan ook.

    Beantwoorden
  • ange Klerx
    11 september 2016 om 14:44

    gebruik je pure frambozensap?

    Beantwoorden
  • Pauline
    12 september 2016 om 11:17

    Yes, maar een mengsel kan ook met bijv ander fruit.

    Beantwoorden
  • Maryse
    10 september 2016 om 22:36

    Ik heb 'm vanavond gemaakt! Makkelijk recept en snel klaar. Echt heel erg lekker, alleen laat ik 'm de volgende keer langer in de koelkast (dit keer maar 1,5 uur). Morgen eet ik de rest ook, hmm zin in!

    Beantwoorden
  • Marieke
    9 september 2016 om 21:50

    Wat een heerlijk zomers gerecht! Ik was juist op zoek naar een dessert (liefst met honing) voor een italiaanse workshop...ik denk dat het deze gaat worden. Tnx

    Beantwoorden
  • Pauline
    12 september 2016 om 11:20

    Wat leuk, geniet ervan.

    Beantwoorden
  • Cindy
    9 september 2016 om 21:25

    Ohh dit lijkt me heerlijk!

    Beantwoorden
  • Daniëlle
    9 september 2016 om 16:22

    Ziet er weer verrukkelijk uit!

    Beantwoorden
  • Demi | DE KOOKFABRIEK
    9 september 2016 om 09:23

    Tiramisu, echt een favoriet! Deze rood fruit tiramisu ga ik proberen!

    Beantwoorden
  • Anne
    9 september 2016 om 07:50

    Ik ben echt fan van jou mooi lichte foto's, het ziet er weer heerlijk uit!

    Beantwoorden
  • Chanel Koster
    9 september 2016 om 09:11

    Wat Anne inderdaad zegt, complimenten voor de opzet wat betreft de foto's!

    Beantwoorden
  • Pauline
    12 september 2016 om 11:25

    Wat lief van jullie, thanks! X

    Beantwoorden

Reactie plaatsen