Griekse mini pizza

Weekendbites: Snelle Griekse mini pizza’s

Ik kan wel zeggen dat pizza mijn favo guilty pleasure is. Het verveelt eigenlijk nooit, want er zijn eindeloos veel combinaties. Het leek mij lekker om een keer een pizza in een Griekse stijl te maken. Het resultaat zijn deze Griekse mini pizza’s. Het voordeel van deze mini pizza’s is dat ze supersnel klaar zijn. Daarnaast is het een easy peasy recept. Hier hoef je echt geen culinista voor te zijn, iedereen kan dit maken. Ik heb bladerdeeg als basis voor mijn mini pizza’s gebruikt. Dit werkt makkelijk en is snel klaar. Het is natuurlijk niet ‘the real thing’, het is geen pizzadeeg. Zie het meer als een snelle vervanger voor een pizza. Handig als je ineens onwijs zin hebt in een pizza, toch?

Mijn vriend is half Grieks en dat inspireert mij om de Griekse keuken te ontdekken. Ik hou ervan! Zo kwam ik op het idee om de mini pizza een Griekse twist te geven. Deze smaakcombinatie zie je niet zo snel op de menukaart staan bij de Italiaan. Misschien moeten ze daar toch eens mee beginnen? Ik zou dat wel kunnen waarderen. Deze mini pizza’s zijn lekker als tussendoortje of bij de borrel. Of als lunch! Eigenlijk is er altijd wel een geschikt moment om deze mini pizza’s te maken.

Griekse mini pizza

Ingrediënten voor 4 pizza’s
4 plakjes bladerdeeg
2 eetlepels aioli
halve rode ui in ringen
16 blaadjes bladspinazie
50 gr feta
bosje rozemarijn

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 210 graden (hetelucht). Laat in de tussentijd de plakjes bladerdeeg ontdooien.

Maak kleine gaatjes in het bladerdeeg door er met een vork in te prikken. Zo voorkom je dat het bladerdeeg op gaat bollen in de oven.

Maak de aioli of gebruik een kant-en-klare versie. Binnenkort verschijnt er een recept voor een homemade aioli op de site. Ik heb dit keer 2 el mayonaise gemengd met 1 knoflookteentje. Bestrijk het bladerdeeg met de aioli.

Leg wat blaadjes spinazie op de aioli. Snijd de halve ui in ringen en verkruimel de feta.

Doe de mini pizza’s 15 minuten in de oven. Verdeel daarna de feta en ui op de mini pizza’s en laat het nog 5 minuten garen in de oven tot de mini pizza’s goudbruin zijn.

Garneer de mini pizza’s met een takje rozemarijn.

Griekse mini pizzaGriekse mini pizza

Laat het mij vooral weten via InstagramFacebook of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN als je dit gemaakt hebt. Vind ik super leuk! 

Heb je mijn kookboek al? Er staan bijna 100 nieuwe recepten in. Bestellen kan hier. 

Video: Pizza plukbrood
5x de leukste lunch hotspots in Haarlem
Bewaar
9 Comments
 • Elles

  6 februari 2017 at 11:51 Beantwoorden

  Waren echt geweldig! Een blijvertje!

 • Jaimyskitchen

  29 februari 2016 at 13:31 Beantwoorden

  Ohhhhohh, ziet er echt heel goed uit!\r\nIk vind de foto’s ook echt super mooi!!

 • Cheese and Chinese

  26 februari 2016 at 08:46 Beantwoorden

  Ahh nu heb ik zoveel zin in pizza! Vet slim dat je ze met bladerdeeg hebt gemaakt! 🙂

 • Margot

  26 februari 2016 at 07:41 Beantwoorden

  Dat lijkt me wel erg lekker en wat heb je mooie foto’s gemaakt!

 • Nicole

  26 februari 2016 at 07:29 Beantwoorden

  Dat ziet er lekker uit! Ik denk dat ze met hartige taartdeeg ook heerlijk zijn.

 • Marlotte

  26 februari 2016 at 06:38 Beantwoorden

  Oh ze zien er ook echt prachtig uit! 🙂

Plaats een reactie