fbpx
Menu

Weekendbites: Snelle Griekse mini pizza’s

Ik kan wel zeggen dat pizza mijn favo guilty pleasure is. Het verveelt eigenlijk nooit, want er zijn eindeloos veel combinaties. Het leek mij lekker om een keer een pizza in een Griekse stijl te maken. Het resultaat zijn deze Griekse mini pizza’s. Het voordeel van deze mini pizza’s is dat ze supersnel klaar zijn. Daarnaast is het een easy peasy recept. Hier hoef je echt geen culinista voor te zijn, iedereen kan dit maken. Ik heb bladerdeeg als basis voor mijn mini pizza’s gebruikt. Dit werkt makkelijk en is snel klaar. Het is natuurlijk niet ‘the real thing’, het is geen pizzadeeg. Zie het meer als een snelle vervanger voor een pizza. Handig als je ineens onwijs zin hebt in een pizza, toch?

Mijn vriend is half Grieks en dat inspireert mij om de Griekse keuken te ontdekken. Ik hou ervan! Zo kwam ik op het idee om de mini pizza een Griekse twist te geven. Deze smaakcombinatie zie je niet zo snel op de menukaart staan bij de Italiaan. Misschien moeten ze daar toch eens mee beginnen? Ik zou dat wel kunnen waarderen. Deze mini pizza’s zijn lekker als tussendoortje of bij de borrel. Of als lunch! Eigenlijk is er altijd wel een geschikt moment om deze mini pizza’s te maken.

Griekse mini pizza

Ingrediënten voor 4 pizza’s
4 plakjes bladerdeeg
2 eetlepels aioli
halve rode ui in ringen
16 blaadjes bladspinazie
50 gr feta
bosje rozemarijn

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 210 graden (hetelucht). Laat in de tussentijd de plakjes bladerdeeg ontdooien.

Maak kleine gaatjes in het bladerdeeg door er met een vork in te prikken. Zo voorkom je dat het bladerdeeg op gaat bollen in de oven.

Maak de aioli of gebruik een kant-en-klare versie. Binnenkort verschijnt er een recept voor een homemade aioli op de site. Ik heb dit keer 2 el mayonaise gemengd met 1 knoflookteentje. Bestrijk het bladerdeeg met de aioli.

Leg wat blaadjes spinazie op de aioli. Snijd de halve ui in ringen en verkruimel de feta.

Doe de mini pizza’s 15 minuten in de oven. Verdeel daarna de feta en ui op de mini pizza’s en laat het nog 5 minuten garen in de oven tot de mini pizza’s goudbruin zijn.

Garneer de mini pizza’s met een takje rozemarijn.

Griekse mini pizzaGriekse mini pizza

Laat het mij vooral weten via InstagramFacebook of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN als je dit gemaakt hebt. Vind ik super leuk! 

Heb je mijn kookboek al? Er staan bijna 100 nieuwe recepten in. Bestellen kan hier. 

Word MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account.

Meld je aan

Annika maakt alle foodfoto’s en verzorgt de styling. Maar eigenlijk is ze gewoon de rechterhand van Pauline. Ze denkt mee, werkt aan grote projecten, beheert de website en app en is in alles betrokken. Annika is dol op mooie plekken, houdt van reizen, lekker eten en hippe koffietentjes.

9 reacties

  • Elles
    6 februari 2017 om 11:51

    Waren echt geweldig! Een blijvertje!

    Beantwoorden
  • Annika
    8 februari 2017 om 11:27

    Leuk om te horen :)

    Beantwoorden
  • Jaimyskitchen
    29 februari 2016 om 13:31

    Ohhhhohh, ziet er echt heel goed uit!
    Ik vind de foto's ook echt super mooi!!

    Beantwoorden
  • Cheese and Chinese
    26 februari 2016 om 08:46

    Ahh nu heb ik zoveel zin in pizza! Vet slim dat je ze met bladerdeeg hebt gemaakt! :)

    Beantwoorden
  • Margot
    26 februari 2016 om 07:41

    Dat lijkt me wel erg lekker en wat heb je mooie foto's gemaakt!

    Beantwoorden
  • Annika
    26 februari 2016 om 10:36

    Thanks!

    Beantwoorden
  • Nicole
    26 februari 2016 om 07:29

    Dat ziet er lekker uit! Ik denk dat ze met hartige taartdeeg ook heerlijk zijn.

    Beantwoorden
  • Marlotte
    26 februari 2016 om 06:38

    Oh ze zien er ook echt prachtig uit! :)

    Beantwoorden
  • Annika
    26 februari 2016 om 10:37

    Dank je! En ze smaken ook heerlijk :)

    Beantwoorden

Reactie plaatsen