Menu
Pizza-plukbrood-2.jpg

Pizza plukbrood (video)

Ik heb een leuke variatie bedacht op het geliefde borrelbrood recept van de site. Dit recept voor Pizza Plukbrood is hetzelfde idee, alleen dan met een Italiaanse twist. Ik vind een plukbrood perfect voor feestjes, maar het is ook superlekker bij de lunch of een diner met vrienden. Ik hou van shared dining en daar past dit recept voor pizza plukbrood goed bij. Je zet het brood op tafel en iedereen kan er lekker van snoepen. Bovendien is het ook nog supermakkelijk te maken en staat het in een kwartiertje op tafel.

Ik heb in dit pizza plukbrood tomatensaus, mozzarella, kaas en salami verwerkt. Maar je kunt natuurlijk variëren met andere ingrediënten. Je zou er bijvoorbeeld ham in kunnen doen, in plaats van salami. Of verschillende soorten kaas gebruiken. Geef het een Spaanse twist door er chorizo tussen te doen. Of hou het lekker vega met kaas en kruidenboter. Je kunt dit receptje ook met de kids samen maken en daarna samen opeten natuurlijk. Dat vinden ze vast lekker!

Klik hier als je de video niet kunt zien. Iedere zaterdag komt er een nieuwe video online. Ik zou het leuk vinden als je je abonneert op mijn YouTube kanaal (alleen als je de video’s leuk vindt natuurlijk). Zie ik je daar?

Ingrediënten voor 1 plukbrood
1 rond brood
100 ml passata (=gezeefde tomatensaus)
6 plakjes salami
3 grote plakken kaas
1 bol mozzarella
1 tl oregano
Peper en zout

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 200 graden

Snijd met een mes horizontaal en verticaal inkepingen in het brood. Zorg ervoor dat je niet helemaal tot de bodem snijdt.

Snij de mozzarella, de kaas en de salami in kleine plakjes. Breng de passata op smaak met de oregano en wat peper en zout.

Verdeel de tomatenpassata tussen de inkepingen. Doe vervolgens de salami, kaas en mozzarella ertussen.

Bak het brood vervolgens ongeveer 1o minuten af op 200 graden, totdat de kaas lekker gesmolten is.

pizza plukbroodPizza plukbroodpizza plukbrood

Laat het mij vooral weten via InstagramFacebook of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN als je dit gemaakt hebt. Vind ik super leuk! 

Heb je mijn kookboek al? Er staan bijna 100 nieuwe recepten in. Bestellen kan hier. 

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!

 

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan