Pizza plakbrood

Pizza plukbrood (video)

Ik heb een leuke variatie bedacht op het geliefde borrelbrood recept van de site. Dit recept voor Pizza Plukbrood is hetzelfde idee, alleen dan met een Italiaanse twist. Ik vind een plukbrood perfect voor feestjes, maar het is ook superlekker bij de lunch of een diner met vrienden. Ik hou van shared dining en daar past dit recept voor pizza plukbrood goed bij. Je zet het brood op tafel en iedereen kan er lekker van snoepen. Bovendien is het ook nog supermakkelijk te maken en staat het in een kwartiertje op tafel.

Ik heb in dit pizza plukbrood tomatensaus, mozzarella, kaas en salami verwerkt. Maar je kunt natuurlijk variëren met andere ingrediënten. Je zou er bijvoorbeeld ham in kunnen doen, in plaats van salami. Of verschillende soorten kaas gebruiken. Geef het een Spaanse twist door er chorizo tussen te doen. Of hou het lekker vega met kaas en kruidenboter. Je kunt dit receptje ook met de kids samen maken en daarna samen opeten natuurlijk. Dat vinden ze vast lekker!

Klik hier als je de video niet kunt zien. Iedere zaterdag komt er een nieuwe video online. Ik zou het leuk vinden als je je abonneert op mijn YouTube kanaal (alleen als je de video’s leuk vindt natuurlijk). Zie ik je daar?

Ingrediënten voor 1 plukbrood
1 rond brood
100 ml passata (=gezeefde tomatensaus)
6 plakjes salami
3 grote plakken kaas
1 bol mozzarella
1 tl oregano
Peper en zout

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 200 graden

Snijd met een mes horizontaal en verticaal inkepingen in het brood. Zorg ervoor dat je niet helemaal tot de bodem snijdt.

Snij de mozzarella, de kaas en de salami in kleine plakjes. Breng de passata op smaak met de oregano en wat peper en zout.

Verdeel de tomatenpassata tussen de inkepingen. Doe vervolgens de salami, kaas en mozzarella ertussen.

Bak het brood vervolgens ongeveer 10 minuten af op 200 graden, totdat de kaas lekker gesmolten is.

Pizza plakbrood

 

 

De nieuwste recepten in je inbox?

Ja, dat wil ik!

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

5.0 (2 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven.
More About Us

Ook leuk:

Gratis ebook ontvangen?

Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:

  • Download gratis ebooks
  • Bewaar je favoriete recepten
  • Voeg je recepten toe aan collecties
  • Maak een weekmenu
  • Stel je persoonlijke voorkeuren in
Aanmelden

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in