Griekse mini pizza

Griekse mini pizza’s

Ik kan wel zeggen dat pizza mijn favo guilty pleasure is. Het verveelt eigenlijk nooit, want er zijn eindeloos veel combinaties. Het leek mij lekker om een keer een pizza in een Griekse stijl te maken. Het resultaat zijn deze Griekse mini pizza’s. Het voordeel van deze mini pizza’s is dat ze supersnel klaar zijn. Daarnaast is het een easy peasy recept. Hier hoef je echt geen culinista voor te zijn, iedereen kan dit maken. Ik heb bladerdeeg als basis voor mijn mini pizza’s gebruikt. Dit werkt makkelijk en is snel klaar. Het is natuurlijk niet ’the real thing’, het is geen pizzadeeg. Zie het meer als een snelle vervanger voor een pizza. Handig als je ineens onwijs zin hebt in een pizza, toch?

Mijn vriend is half Grieks en dat inspireert mij om de Griekse keuken te ontdekken. Ik hou ervan! Zo kwam ik op het idee om de mini pizza een Griekse twist te geven. Deze smaakcombinatie zie je niet zo snel op de menukaart staan bij de Italiaan. Misschien moeten ze daar toch eens mee beginnen? Ik zou dat wel kunnen waarderen. Deze mini pizza’s zijn lekker als tussendoortje of bij de borrel. Of als lunch! Eigenlijk is er altijd wel een geschikt moment om deze mini pizza’s te maken.

Griekse mini pizza

Ingrediënten voor 4 pizza’s
4 plakjes bladerdeeg
2 eetlepels aioli
halve rode ui in ringen
16 blaadjes bladspinazie
50 gr feta
bosje rozemarijn

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 210 graden (hetelucht). Laat in de tussentijd de plakjes bladerdeeg ontdooien.

Maak kleine gaatjes in het bladerdeeg door er met een vork in te prikken. Zo voorkom je dat het bladerdeeg op gaat bollen in de oven.

Maak de aioli of gebruik een kant-en-klare versie. Binnenkort verschijnt er een recept voor een homemade aioli op de site. Ik heb dit keer 2 el mayonaise gemengd met 1 knoflookteentje. Bestrijk het bladerdeeg met de aioli.

Leg wat blaadjes spinazie op de aioli. Snijd de halve ui in ringen en verkruimel de feta.

Doe de mini pizza’s 15 minuten in de oven. Verdeel daarna de feta en ui op de mini pizza’s en laat het nog 5 minuten garen in de oven tot de mini pizza’s goudbruin zijn.

Garneer de mini pizza’s met een takje rozemarijn.

Griekse mini pizzaGriekse mini pizza

 

Nieuwsbrief icoon

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Ja, dat wil ik!

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

0 (0 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven. Ze begint haar dag graag met een lekker ontbijt én een kop koffie, en ze kan de hele dag nadenken over wat er 's avonds op het menu staat.
More About Us

Ook leuk:


Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in