Menu

Salade van snijbiet en appel

Ik kan iedere dag wel salades eten, het stomme is dat ik er niet altijd de tijd voor neem. Of tijd, ik kan beter zeggen moeite, want een salade maken is nou ook weer geen dagtaak. Ik vind het leuk om te variëren met salades, meestal gebruik ik wat er nog in de koelkast ligt. Deze keer had ik in plaats van sla een mengeling van snijbiet en spinazie. Superlekker en weer eens wat anders dan gewoon rucola (wat stiekem toch mijn lievelings blijft).

In mijn koelkast vond ik nog bacon (altijd in huis), appels (ook altijd in huis) en avocado (meestal in huis). Daar kon ik wel wat mee. Van mij moet er ook altijd iets van kaas op. Ik heb standaard Parmezaan, mozzarella, feta en geitenkaas in huis (ja ik kom de winter wel door). Bij de bacon leek geitenkaas mij wel een goede optie. Nog wat pecannootjes en rozijntjes als topping en mijn lunch was compleet. Qua dressing doe ik vaak maar wat. Ik had wel weer eens zin in honing/mosterddressing en vond het ook wel bij de rest van de ingrediënten passen. Als je een dressing maakt onthoud dan altijd dat je 1 deel azijn op 3 delen olie gebruikt. Dan zit je altijd goed. Je kunt de azijn ook vervangen voor limoen- of citroensap, als het maar iets zurigs heeft.

Als ik een recept maak kijk ik altijd of alle onderdelen aanwezig zijn, zoet (yes de rozijnen en de honing in de dressing), zout (de bacon), zuur (de azijn en ook de geitenkaas heeft iets frissigs) en bitter (yes de spinazie en snijbiet zijn bitter). Je kunt er zeker van zijn dat wanneer je gerecht al deze onderdelen bevat, het een superlekker recept is. Nu gaat die vlieger natuurlijk niet altijd op, maar in deze salade van snijbiet geldt het wel. Geniet ervan!
salade snijbiet

Ingrediënten voor 4 personen
75 gr spinazie
75 gr snijbiet
2 avocado’s
2 appels
80 gr bacon
70 gr zachte geitenkaas
Handje rozijnen
Handje pecannoten

Dressing
1 el azijn
3 el olijfolie
1 tl mosterd
2 tl honing
Peper en zout

Zo maak je het
Verdeel de spinazie en de snijbiet over een schaal of vier borden.

Snij de avocado en de appels in plakjes en verdeel dit over de salade.

Bak de bacon goudbruin in een droge koekenpan. Voeg bij de salade.

Voeg de rozijnen en de pecannoten toe en verkruimel de geitenkaas over de snijbiet.

Maak een dressing van de azijn, de olijfolie, de mosterd en de honing. Breng de honing-mosterddressing op smaak met peper en zout en drizzle dit over de spinaziesalade.

salade snijbiet

Heb je mijn kookboek al? Bestellen kan hier. 

Laat het mij vooral weten via InstagramFacebook of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN als je dit gemaakt hebt. Vind ik super leuk! 

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

4 reacties

 • Annika
  2 september 2015 om 15:48

  Hmm dat klinkt ook erg lekker!

 • mariska
  1 september 2015 om 21:28

  Heerlijk! Heb 'm gemaakt met peer ipv appel en met walnoten ipv pecannoten. Verder de avocado en rozijnen achterwege gelaten want die had ik niet meer in huis. En de peer was zo zoet, dat de rozijnen ook niet nodig waren. :)
  Verder gebruikte in balsamico azijn, want die vind ik altijd lekker met bacon.

 • Margot
  14 juli 2015 om 08:47

  Dit lijkt me een heerlijke combinatie!

 • Anne-Ruth Dekker
  14 juli 2015 om 08:47

  Wat grappig dat je echt let of alle smaken in een gerecht zitten! Ga ik ook eens iets meer doen.

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.

Bestel nu ons jubileummagazine FEEST