Menu

Spinaziesalade met dadels en geitenkaas

Omdat ik een foodblog heb, wil ik iedere dag iets anders eten. En daarmee maak ik het voor mijzelf soms knap ingewikkeld. Waarom doe ik dat? Ik kan toch ook een gerecht vaker dan één keer maken? Of gewoon op mijn blog kijken als ik het even niet meer weet. Rare ik! Maar aan de andere kant, daagt het mij uit. En zo kom ik tot verrassende combinaties zoals deze spinaziesalade met dadels, geitenkaas en bacon.

Ik kook vanuit mijn koelkast, met wat er op dat moment in ligt. Gelukkig is dat altijd veel. Ik kan er ook echt niet tegen als mijn koelkast leeg is. Ik doe altijd lukraak boodschappen, zonder eetplanning. Dit maakt mij het meest creatief. Zo had ik dus nog spinazie liggen en dat moest op, en snel ook. En ik had dadels en spek en geitenkaas in huis, want die dingen heb ik eigenlijk altijd wel in huis (ik zei het al, volle koelkast). Het idee is geïnspireerd op één van mijn favoriete hapjes uit mijn kookboek, dadels met geitenkaas, die nog lekkerder zijn met bacon eromheen. Ha! Die smaken kloppen en dan weet je gewoon bijna zeker dat het ook lekker is in een salade. En spinazie is heerlijk als basis voor een salade en zo geschiedde. Nu wilde ik hem eigenlijk met pijnboompitjes maken, maar die had ik niet, dus koos ik voor amandelen. Al denk ik nog steeds dat pijnboompitjes lekkerder zijn… Dus hop naar de winkel, want een voorraadkast zonder pijnboompitten kan natuurlijk niet.

spinaziesalade met dadels

Ingrediënten voor 4 personen
200 gr babyspinazie
150 gr dadels (wel even die verse nemen)
1 rode ui
60 gr bacon
80 gr geitenkaas
Handje amandelen of pijnboompitjes
Sap van een halve citroen
3 el olijfolie
Peper en zout

Zo maak je het
Doe de spinazie in een kom.

Snijd de rode ui in halve ringen, voeg dit bij de spinazie.

Verwijder de pitten uit de dadels en snij ze in reepjes. Voeg bij de spinazie.

Bak de bacon goudbruin in een droge koekenpan of grillpan. Verdeel de gebakken bacon over de salade.

Verkruimel de geitenkaas over de spinaziesalade.

Maak een dressing van het sap van een halve citroen, de olijfolie en wat peper en zout.

Sprenkel de dressing over de spinaziesalade.

Garneer de salade met wat gehakte amandelen of geroosterde pijnboompitjes.

spinaziesalade met dadels spinaziesalade met dadels

Dit recept is zonder de bacon Voedselzandloper proof.

Laat het mij vooral weten via Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN als je dit gemaakt hebt. Vind ik super leuk!

Heb je mijn kookboek al? Bestellen kan hier.

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan

16 reacties

 • JannekeV1990
  21 mei 2017 om 16:45

  Deze salade is heerlijk! Als ik alleen eet dan staat deze gegarandeerd een keer op het menu.

 • Annika
  16 februari 2017 om 15:20

  Wat leuk om te horen!

 • Janneke
  16 februari 2017 om 12:41

  Deze salade is echt héérlijk. Als ik iets voor mezelf alleen moet maken denk ik als eerste altijd hieraan.. :-)

 • Pauline
  7 juli 2015 om 21:43

  Nee ze zijn helaas gewoon sticky :)

 • Amar
  6 juli 2015 om 20:16

  hoi pauline, heb de salade net gemaakt. Mmm jammie. Alleen bij mij bleven de dadelreepjes erg aan elkaar plakken waardoor ze minder goed verdeeld waren over de salade. Tips?

 • Pauline
  11 juni 2015 om 21:38

  Kan allebei! Hoofd alleen wel met brood erbij, anders heb je na een uur weer honger ;)

 • Sigrid
  10 juni 2015 om 17:57

  Eet je dit als hoofdgerecht of als vooraf ?
  Heerlijke combi!

 • Eline
  10 juni 2015 om 14:11

  Ooo.. hij was zoo lekker! :)

 • Lynn
  10 juni 2015 om 14:08

  Maar dan zonder de bacon natuurlijk ;)

 • Lynn
  10 juni 2015 om 14:08

  Dadels en geitenkaas; I love it! Ik eet geen varkensvlees maar ga hem zeker een keer maken :)

 • Marloes
  10 juni 2015 om 11:45

  Ziet er heerlijk uit! Amandelen zou ik ook even roosteren, dan zit er zoveel meer smaak aan :)

 • Pauline
  9 juni 2015 om 13:54

  Haha ja maar soms maak ik het mijzelf daarmee ook knap lastig :)

 • Anna-Karina
  9 juni 2015 om 10:39

  Hoi Kelly, je zou de Gerookte speckjes van de vegetarische slager kunnen proberen? Die zijn er in twee varianten puur plantaardig en met soja.

  Hartelijke groet,
  Anna-Karina

 • Margot
  9 juni 2015 om 09:16

  Wat een goede combinatie! Elke dag iets anders maken lijkt me een behoorlijke uitdaging.

 • kelly van voorden
  9 juni 2015 om 07:15

  OO...wat een goede combi!! Vind bacon heerlijk ,maar eet geen varkensvlees. Weet jij misschien een vervanger hiervoor? Ik ben al een tijdje opzoek, maar kan niet echt iets vinden van kip of rund dat hier op lijkt.

 • Simone
  9 juni 2015 om 07:13

  Het eeuwige dilemma van de foodblogger he...:) Hier komt er ook zelden twee keer hetzelfde op tafel, want ja nieuwe recepten nodig he! En ik vind koken uit de koelkast altijd erg leuk. (Mits die inderdaad vol ligt!)

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.

Bestel nu ons jubileummagazine FEEST