fbpx
Menu

Mini Mexicaanse taartjes

En hebben jullie alle nieuwjaarsborrels weer achter de rug? Alle collega’s weer een gelukkig nieuw jaar gezoend. Kijk dat is nou het voordeel van zelfstandige zijn, je hoeft niet die ene collega te zoenen, waarbij je normaal het liefst zo ver mogelijk uit de buurt blijft. Stel dat je nog wel een borrel hebt en jij diegene bent die de hapjes verzorgt (want zo gaat dat meestal bij mensen die graag koken), dan heb ik een leuk ideetje voor je, mini Mexicaanse taartjes.

Lekker en ook niet al te ingewikkeld. Ik ben dol op de Mexicaanse keuken. En terwijl ik dit schrijf bedenk ik dat ik maar heel snel weer burrito’s moet maken. Het voordeel van dit receptje is dat je het van tevoren al klaar kunt maken. Of in ieder geval het gehaktmengsel. Of je bakt ze helemaal af en verwarmt ze nog even kort als je gasten er zijn. En je kunt het ook gemakkelijk voor meerdere personen maken. Dus handig als je veel mensen over de vloer krijgt.

Zelf krijgen wij zondag 15 mensen bij ons thuis, Maurits zijn oud collega’s komen langs. Ik voel de druk toenemen, want Maurits heeft natuurlijk een jaar lopen opscheppen over mijn kookkunsten. Ik denk dat ik Pulled Pork ga maken, dan kan ik dat ook meteen van mijn bucketlist afstrepen. Het recept krijgen jullie uiteraard nog van mij, maar eerst deze, ook een succesnummer.

mexicaanse taartjes

Ingrediënten voor 12 st.
12 plakjes hartige taartdeeg (bladerdeeg kan ook)
200 gr gehakt
1 ui
1 teentje knoflook
1 blik tomatenblokjes (400 gr)
1 klein blikje kidneybonen
1 klein blikje maïs
1 rode paprika
50 gr cheddar
125 ml zure room
0,5 tl gerookt paprikapoeder
1 tl komijn
Peper en zout
Olijfolie

Materialen
Muffinvorm

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 200 graden.

Prik gaatjes in het taartdeeg en laat het alvast ontdooien.

Pel en snipper de ui en hak de knoflook fijn. Fruit dit aan in wat olijfolie.

Voeg het gerookte paprikapoeder en de komijn toe en bak dit mee.

Voeg het gehakt toe en bak dit rondom bruin.

Spoel de kidneybonen even af onder de kraan. Snij de paprika in blokjes en voeg deze samen met de kidneybonen en de maïs bij het gehakt.

Voeg de tomatenblokjes toe en breng de saus op smaak met wat peper en zout.

Vet de muffinvorm in met wat boter of een bakspray. Verdeel de plakjes deeg over de holtes van de vorm. Druk het gewoon een beetje aan met je vingers. Het hoeft niet zo netjes.

mexicaanse taartjes

Verdeel het gehaktmengsel over de bakjes.

Garneer de Mexicaanse taartjes met wat geraspte cheddar en bak ze in ongeveer 25 minuten goudbruin. Als de bovenkant tussentijds te donker wordt, dek je deze af met wat aluminiumfolie.

Haal de mini taartjes uit de oven en verdeel een lepeltje zure room over ieder taartje.

Serveer ze warm.

mexicaanse taartjes

Word MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

18 reacties

  • Marleen
    21 februari 2015 om 18:00

    Superlekker
    Ik vermeld ze op mijn blog met goedvinden? uiteraard met bronvermelding
    Kunnen ze ook ingevroren worden?

    Beantwoorden
  • Pauline
    22 februari 2015 om 16:26

    Ik denk dat dat wel kan. En ik vind het goed hoor, alleen maar leuk!

    Beantwoorden
  • Annelon
    25 januari 2015 om 12:04

    Lijkt me heeerlijk, deze ga ik binnenkort maken ♥

    Beantwoorden
  • Judy
    20 januari 2015 om 20:09

    De reacties waren lovend!!! Dankje voor het recept!

    Beantwoorden
  • Judy
    17 januari 2015 om 09:08

    Ze gaan nu de oven in. Ziet er al heerlijk uit! Bedabkt voor het recept.
    Groeten Judy

    Beantwoorden
  • Marthe
    14 januari 2015 om 19:45

    We hebben dit weekend een familieborrel, ik overweeg deze heerlijke taartjes mee te nemen. Hoe kun je ze het beste opwarmen?

    Beantwoorden
  • Stella
    10 januari 2015 om 16:45

    Ohh wat ziet dit er heerlijk uit en echt perfect als hapje! Deze sla ik zeker even op!

    Beantwoorden
  • Ger
    9 januari 2015 om 22:14

    Ontzettend leuk recept! Het is dat ik vandaag mijn voorraad hartig bladerdeeg heb opgemaakt aan een quiche, anders had ik deze taartjes morgen echt gemaakt.

    Beantwoorden
  • Antoinet
    9 januari 2015 om 14:06

    Zou je van de vulling ook een hoofdgerecht kunnen maken? Lijkt me best lekker.

    Beantwoorden
  • Pauline
    10 januari 2015 om 17:27

    Ja hoor dat kan ook. Met wraps erbij of in taartvorm.

    Beantwoorden
  • Linda Delichef
    9 januari 2015 om 12:59

    Ziet er goed uit! Ik krijg hiervan vooral veel zin in zomerse tuinfeestjes ;)

    Beantwoorden
  • Constance
    9 januari 2015 om 11:19

    Hmmm ziet er lekker uit ga het zeker proberen!!! Dank je wel

    Beantwoorden
  • Sylvia
    9 januari 2015 om 10:32

    Oew mjam, mjam! Sowieso is alles wat Mexicaans is goed hier, maar ziet er ook erg lekker uit!

    Beantwoorden
  • Ellen
    9 januari 2015 om 09:35

    Mmmm, iets mexicaans mag mij nu eens altijd voorgeschoteld worden! ;) Dit zou denk ik ook lkker zijn met tortilla's als basis

    Beantwoorden
  • Sarah
    9 januari 2015 om 09:09

    Lekker, ben dol op Mexicaans ♡

    Beantwoorden
  • Margot
    9 januari 2015 om 08:52

    Wat een leuk idee!

    Beantwoorden
  • Corinne
    9 januari 2015 om 08:47

    Ziet er weer super uit! Lijkt me ook heel erg lekker. Bedankt maar weer.

    Beantwoorden
  • Maura - YLT
    9 januari 2015 om 07:52

    Haha dat is wel weer fijn aan zelfstandig zijn (alhoewel ik hele leuke collega's heb die ik graag zoen hoor). Lekker receptje is dit zeg, inderdaad leuk voor de nieuwjaarsborrel!

    Beantwoorden

Reactie plaatsen