Easy: Noodles met boerenkool

Easy: Noodles met boerenkool

Heel eerlijk, deze noodles met boerenkool is het eerste fatsoenlijke gerecht dat ik kookte na kerst. Ja echt waar, ik vind het zelf ook beschamend. Ik heb wel een excuus. Ik heb in november zo’n 100 recepten voor mijn kookboek gekookt, daarna kwam de drukke decembermaand met alle kerstrecepten voor het blog. En daarna ging ik zelf ook nog aan de slag voor kerst thuis met de familie en vrienden. En toen was ik het even zat. Ik heb tijdelijk geen pan aangeraakt, met geen lepel geroerd en geen zout gestrooid.

Maurits moest het stokje overnemen en dat resulteerde in veel broodjes ei, tosti’s, een pasta’tje met pesto en een chili con carne met iets teveel peper. En ik vond het allemaal prima. Tussendoor leefde ik op stukjes kaas, worst en toastjes met overblijfsels van oud en nieuw. Maar nu is het normale leven weer begonnen. Maurits is begonnen aan een nieuwe baan en dus extra laat tijd en ik ben ook weer aan de slag gegaan. Zowel voor mijn blog als in de keuken. Toch heb ik nog geen zin in al teveel poespas, mijn lijf schreeuwt om comfort food, maar wel een beetje gezond graag. Deze noodles met boerenkool staan in ieder geval binnen 15 minuten op tafel. Want laten we vooral niet te ingewikkeld doen, zo aan het begin van het nieuwe jaar.

noodles met boerenkool

Ingrediënten voor 4 personen
250 gr (soba)noodles
3 kipfilets
300 gr boerenkool (gesneden)
2 uien
1 teentje knoflook
0,5 rode peper (zonder zaadjes)
Sap van een halve citroen
Scheut ketjap manis
Handje cashewnoten
Peper en zout
Olijfolie

Zo maak je het
Kook de noodles gaar volgens de bereidingswijze op de verpakking. Meestal hebben ze slechts zo’n 3 minuten nodig. Giet ze af en spoel ze af met koud water, zet apart.

Pel en snipper de ui en hak de knoflook en de rode peper fijn. Fruit dit aan in een wokpan met iets olijfolie.

Snij de kipfilet in blokjes en breng deze op smaak met peper en zout. Voeg de kip bij de uien en bak deze rondom aan. Totdat de kip gaar is.

Blus het af met een scheut ketjap (ongeveer 3 el) en het citroensap.

Voeg nu beetje bij beetje de boerenkool toe. De boerenkool slinkt, dus doe het stapsgewijs.

Voeg nu de gekookte noodles toe en meng het even goed door elkaar. Voeg naar wens nog een scheutje ketjap toe.

Breng de noodles op smaak met wat peper en zout.

Garneer de boerenkool noodles met was cashewnoten.

noodles met boerenkool

Laat het mij vooral weten via InstagramFacebook of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN als je dit gemaakt hebt. Vind ik super leuk! 

Indien je sobanoodles gebruikt (=boekweitnoodles) is dit recept Voedselzandloper proof.

Tags

Boerenkool Noedels Gezonde recepten Vlees recepten Hoofdgerecht

Wat vind jij van dit recept?

0.0 (0 stemmen)

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!


Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registeer of log in