Menu

Salade met wilde perzik en geitenkaas

Ik ben echt dol op de combinatie zoet en hartig! Met fruit in een maaltijd is het vaak “You hate it, or you love it”! En voor mij geldt het laatste, ik hou van fruit in mijn eten, of het nu warm is of koud, I love it! Deze salade met wilde perzik en geitenkaas is mijn persoonlijke zomerfavoriet. Eigenlijk was het helemaal niet de bedoeling om erover te bloggen, maar hij was zo lekker dat ik hem toch met jullie wilde delen.

Ik denk dat ik hem wel zeker 5 keer gegeten heb deze zomer. Het fijne van een salade is dat het ook zo gepiept is. Ik krijg vaak vragen of ik er dan ook koolhydraten bij eet en het antwoord is nee. Ik eet gedurende de hele dag kleine porties. Vaak eet ik rond 4 of 5 uur mijn laatste hapje en zodoende heb ik niet enorme trek bij het avondeten. Daarnaast ben ik een enorme lekkerbek en probeer ik door soms alleen salades te eten, mijn lijf een beetje in balans te houden. Ik wil mijzelf geen dingen ontzeggen en op deze manier werkt het voor mij. Ik hou niet van diëten en ik kan dat ook niet, maar met zulke lekkere recepten is gezond eten echt niet moeilijk.

Ingrediënten voor 1 persoon
50 gr rucola
2 trostomaatjes
3 plakjes Parmaham
30 gr zachte geitenkaas
2 wilde perziken*
Olijfolie

Zo maak je het
Verdeel de rucola over een bord. Breng dit op smaak met een lekkere olijfolie.

Snij de tomaten en de wilde perziken in partjes en verdeel deze over de salade.

Verdeel de Parmaham over de salade.

Verkruimel tenslotte de geitenkaas over de salade met wilde perzik en serveer het meteen.

Als je het lekker vindt, kun je nog wat Balsamico over de salade dresseren, maar ik vind hem zonder azijn ook al te gek.

salade met wilde perzik

*De wilde perzik is een platte perziksoort, kun je deze niet vinden, dan kun je ook gewone perziken gebruiken.

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

16 reacties

 • miranda
  7 juli 2017 om 13:10

  Ja, morgen staat die op tafel!

 • Antje
  11 augustus 2014 om 13:51

  Dit noem ik nou ook echt een guilty pleasure. Ik mis geen enkel recept, en wow, wat heb ik al veel recepten van je geprobeerd. Gisteren nog de ontbijtmuffins, heb er wel wat extra chocolade doorgedaan, voor t zoetje.

 • Pauline
  2 augustus 2014 om 12:08

  Oeps Parmaham is idd niet VZL proof.

 • Ruth
  1 augustus 2014 om 17:37

  Er zit ham in deze salade. De voedselzandloper adviseert toch weinig vlees te eten? Daarnaast is gewone ham niet echt diervriendelijk en ik acht het niet gezond. Ik eet het heel af en toe, maar dan biologisch of in ieder geval scharrel...

 • Eline
  29 juli 2014 om 21:45

  Oh lekker lijkt me dit, het nootachtige van de rucola met het zoute van de ham en het zoete van perziken. Ik vermoed dat dit een favoriet gaat worden hier!

 • Maaike
  29 juli 2014 om 19:35

  Net gemaakt en meteen opgegeten! Hij was heerlijk :) Nog even een vraagje, wat versta jij onder 'een lekkere olijfolie'? Ik heb moeite met het vinden van een lekkere soort, kan jij me een tip geven?

 • Pauline
  29 juli 2014 om 18:53

  Oh die heb ik nog nooit gehad. Goede tip ;)

 • Pauline
  29 juli 2014 om 18:53

  Ah dankjewel wat lief!

 • Pauline
  29 juli 2014 om 18:52

  Gerookte kip is ook lekker er bij ;)

 • Sarah
  29 juli 2014 om 16:12

  yummy! maar waarmee kun je parmaham het best mee vervangen?

 • Elsbet | La Vie Pure
  29 juli 2014 om 12:19

  Mmmm, heerlijk!

 • Dita
  29 juli 2014 om 08:41

  Dit ziet er heerlijk uit! De foto's zijn zoals altijd ook weer prachtig :)

 • Nicole
  29 juli 2014 om 08:34

  Gisteren bijna dezelfde gemaakt met nectarines. Ook super lekker!

 • Miranda
  29 juli 2014 om 08:30

  Oh dit lijkt me heel lekker die ga ik van de week eens proberen. Ik heb gisteren je kookboek binnen gekregen dus ik kan er sowiezo weer even tegenaan, genoeg om uit te gaan proberen.

 • Viviane
  29 juli 2014 om 08:16

  Lijkt me weeral heel yummie en een ideetje voor vanmiddag (gisteren zwaar eetdagje gehad! ;) ).. Persoonlijk vind ik de platte nectarines nog lekkerder! Dus ga ik er zo eentje gebruiken ... Thx!

 • MySimplySpecial
  29 juli 2014 om 07:32

  Wat een goed idee om perzik door een salade te doen!

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.