salade met wilde perzik

Salade met wilde perzik en geitenkaas

Ik ben echt dol op de combinatie zoet en hartig! Met fruit in een maaltijd is het vaak “You hate it, or you love it”! En voor mij geldt het laatste, ik hou van fruit in mijn eten, of het nu warm is of koud, I love it! Deze salade met wilde perzik en geitenkaas is mijn persoonlijke zomerfavoriet. Eigenlijk was het helemaal niet de bedoeling om erover te bloggen, maar hij was zo lekker dat ik hem toch met jullie wilde delen.

Ik denk dat ik hem wel zeker 5 keer gegeten heb deze zomer. Het fijne van een salade is dat het ook zo gepiept is. Ik krijg vaak vragen of ik er dan ook koolhydraten bij eet en het antwoord is nee. Ik eet gedurende de hele dag kleine porties. Vaak eet ik rond 4 of 5 uur mijn laatste hapje en zodoende heb ik niet enorme trek bij het avondeten. Daarnaast ben ik een enorme lekkerbek en probeer ik door soms alleen salades te eten, mijn lijf een beetje in balans te houden. Ik wil mijzelf geen dingen ontzeggen en op deze manier werkt het voor mij. Ik hou niet van diëten en ik kan dat ook niet, maar met zulke lekkere recepten is gezond eten echt niet moeilijk.

Ingrediënten voor 1 persoon
50 gr rucola
2 trostomaatjes
3 plakjes Parmaham
30 gr zachte geitenkaas
2 wilde perziken*
Olijfolie

Zo maak je het
Verdeel de rucola over een bord. Breng dit op smaak met een lekkere olijfolie.

Snij de tomaten en de wilde perziken in partjes en verdeel deze over de salade.

Verdeel de Parmaham over de salade.

Verkruimel tenslotte de geitenkaas over de salade met wilde perzik en serveer het meteen.

Als je het lekker vindt, kun je nog wat Balsamico over de salade dresseren, maar ik vind hem zonder azijn ook al te gek.

salade met wilde perzik

*De wilde perzik is een platte perziksoort, kun je deze niet vinden, dan kun je ook gewone perziken gebruiken.

Quinoa Nasi Goreng
25 food vragen aan Monique van Loon
Bewaar
16 Comments
 • miranda

  7 juli 2017 at 13:10 Beantwoorden

  Ja, morgen staat die op tafel!

 • Antje

  11 augustus 2014 at 13:51 Beantwoorden

  Dit noem ik nou ook echt een guilty pleasure. Ik mis geen enkel recept, en wow, wat heb ik al veel recepten van je geprobeerd. Gisteren nog de ontbijtmuffins, heb er wel wat extra chocolade doorgedaan, voor t zoetje.

 • Ruth

  1 augustus 2014 at 17:37 Beantwoorden

  Er zit ham in deze salade. De voedselzandloper adviseert toch weinig vlees te eten? Daarnaast is gewone ham niet echt diervriendelijk en ik acht het niet gezond. Ik eet het heel af en toe, maar dan biologisch of in ieder geval scharrel…

 • Eline

  29 juli 2014 at 21:45 Beantwoorden

  Oh lekker lijkt me dit, het nootachtige van de rucola met het zoute van de ham en het zoete van perziken. Ik vermoed dat dit een favoriet gaat worden hier!

 • Maaike

  29 juli 2014 at 19:35 Beantwoorden

  Net gemaakt en meteen opgegeten! Hij was heerlijk 🙂 Nog even een vraagje, wat versta jij onder ‘een lekkere olijfolie’? Ik heb moeite met het vinden van een lekkere soort, kan jij me een tip geven?

 • Sarah

  29 juli 2014 at 16:12 Beantwoorden

  yummy! maar waarmee kun je parmaham het best mee vervangen?

 • Elsbet | La Vie Pure

  29 juli 2014 at 12:19 Beantwoorden

  Mmmm, heerlijk!

 • Dita

  29 juli 2014 at 08:41 Beantwoorden

  Dit ziet er heerlijk uit! De foto’s zijn zoals altijd ook weer prachtig 🙂

 • Nicole

  29 juli 2014 at 08:34 Beantwoorden

  Gisteren bijna dezelfde gemaakt met nectarines. Ook super lekker!

 • Miranda

  29 juli 2014 at 08:30 Beantwoorden

  Oh dit lijkt me heel lekker die ga ik van de week eens proberen. Ik heb gisteren je kookboek binnen gekregen dus ik kan er sowiezo weer even tegenaan, genoeg om uit te gaan proberen.

 • Viviane

  29 juli 2014 at 08:16 Beantwoorden

  Lijkt me weeral heel yummie en een ideetje voor vanmiddag (gisteren zwaar eetdagje gehad! 😉 ).. Persoonlijk vind ik de platte nectarines nog lekkerder! Dus ga ik er zo eentje gebruiken … Thx!

 • MySimplySpecial

  29 juli 2014 at 07:32 Beantwoorden

  Wat een goed idee om perzik door een salade te doen!

Plaats een reactie