Menu

Flatbread met geroosterde pompoen en hummus

Dit lekkere ideetje voor flatbread met geroosterde pompoen zag ik bij mijn lieve culi collega’s Chicks love Food. Elise en Nina maakten dit healthy lunch receptje met een wrap. Ik had zelf nog een lading platbrood in de vriezer liggen dus daarom heb ik dat gebruikt, maar een wrap kan dus ook. Deze combinatie is zo ontzettend lekker en ook nog eens heel gezond. Je kan het tijdens de lunch eten, maar dit vult ook prima als hoofdgerecht. En anders eet je er gewoon 2, dat kan best want het is heel verantwoord.

Ingrediënten voor 4 st.
Een kleine pompoen
4 flinke el hummus
2 rode ui
1 teen knoflook
4 handjes sla
Peper en zout
Olijfolie

Zo maak je het
Verwarm de oven voor 180 graden.

Schil de pompoen en snij deze in plakken.

Leg de pompoen in een ovenschaal.

Pel de rode uien en snij deze in parten en leg deze bij de pompoen.

Kneus de teen knoflook met je mes en leg dit bij de pompoen.

Besprenkel het geheel met olijfolie en bestrooi het royaal met peper en zout.

Rooster de groente in ongeveer 20-25 minuten gaar.

Neem een platbrood of een wrap en bestrijk deze royaal met de hummus.

Verdeel de geroosterde ui over de wrap en leg daarop de geroosterde pompoen.

Verdeel de sla over het platbrood en vouw het dubbel.

Happy lunchtime!

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

6 reacties

  • Pauline
    27 januari 2013 om 11:01

    Ja dat kan natuurlijk ook heel goed met wraps :)

  • Life is sweet
    26 januari 2013 om 23:38

    dit geeft wel ideetjes wat ik met mijn wrap's moet doen ;-)

  • Mirjam
    21 januari 2013 om 16:20

    Wat een goeie, en je kunt natuurlijk eindeloos variëren met de ingrediënten! Top, ga ik ook gauw eens mee aan de slag!

  • Pauline
    20 januari 2013 om 12:10

    Ja zo lekker, platbrood koop je bij de Turkse supermarkt en je kan het heel goed invriezen :)

  • Lin
    20 januari 2013 om 11:33

    Mmm dit ga ik zeer snel eens uitproberen.

  • Caroline Brouwer
    20 januari 2013 om 09:11

    Eén vraagje: wat is flatbread of terwijl platbrood en waar koop je dat?

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.