fbpx
Menu

Camembert uit de oven

Camembert uit de oven is een superleuke, lekkere en simpele borrelhap. Van een camembert kan je heel snel een mini kaasfondue maken. Ik ben er dol op. Ideaal hapje voor bij de borrel. Het enige wat je nodig hebt is camembert, 3 tenen knoflook, een el tijm en een el honing. Serveer er lekker brood bij, of dip er eens groentes in zoals wortel, tomaatjes of komkommer. Je kunt camembert gewoon in de supermarkt kopen. Van verschillende merken. Het ene merk is wat sterker qua geur en smaak dan de andere. Wil je een redelijk neutrale camembert (die het meest lijkt op gewone brie zeg maar) ga dan voor AH eigen merk.

Camembert in brood is altijd een succesnummer bij feestjes en partijen. En het is zo gemaakt. Het is ook leuk om de camembert te verpakken in wat bladerdeeg. Of in een heel brood. Die recepten zal ik later nog een keer met jullie delen. Maar eerst dit receptje. Perfect voor Sinterklaasavond. Hebben jullie nog plannen? Ik heb het al gevierd dus vandaag gewoon een relaxt avondje thuis. Fijne Sinterklaas allemaal.

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 200 graden.

Leg de camembert op een stukje bakpapier.

Pel de knoflooktenen en steek deze in de kaas.

Verdeel een el tijm en een el honing over de kaas.

Zet het kaasje ongeveer 10 minuten in de oven.

Serveer de camembert uit de oven met lekker brood of groentes.

Word MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

11 reacties

  • Karlijn
    20 februari 2016 om 17:49

    Wat jammer, het geen gladde massa geworden met krollig. Ben bang niet goede cambert had. Help wat heb ik fout gedaan

    Beantwoorden
  • Esther
    12 februari 2017 om 12:14

    Had ik precies hetzelfde! Geen idee wat er mis is gegaan 😬

    Beantwoorden
  • Pauline
    13 februari 2017 om 12:40

    Ik heb dat ook een keer gehad en het is mij nog steeds een raadsel waardoor dit gekomen is. Misschien ligt het aan het merk idd.

    Beantwoorden
  • Davina
    7 maart 2018 om 12:43

    Ik heb dit ook al voorgehad, volgens mij kwam dit door een camembert te nemen met een te laag vetgehalte...

    Beantwoorden
  • Pauline
    12 maart 2018 om 11:34

    Yes dat heeft echt met het soort camembert te maken. Ik gebruik die van President en die smelt perfect!

  • vief de wan
    10 augustus 2014 om 15:20

    ziet er super lekker uit ga gauw keertje maken.

    Beantwoorden
  • Regina
    5 februari 2014 om 12:00

    Als je een camembert koopt in een houten doosje kun je deze in het doosje laten zitten. Ik wikkel er altijd wat folie om heen voordat de kaas in de oven gaat. Bovenkant van de kaas open laten. Uit de oven, folie verwijderen en leuk om te presenteren!

    Beantwoorden
  • Reni
    13 december 2013 om 17:08

    Het lijkt me heerlijk.

    Beantwoorden
  • Jacqueline
    27 oktober 2013 om 11:04

    Heel lekker en speciaal, toch makkelijk!

    Beantwoorden
  • Foodloveandhappiness
    10 december 2012 om 21:11

    Heerlijk dit! Heb ik nu ook wel zin in!

    Beantwoorden

Reactie plaatsen