Menu

Gerookte knoflook kip

Gerookte knoflook
De geur komt je meteen tegemoet, een heerlijke robuuste geur vol hout. De gerookte knoflook is een ambachtelijk en eerlijk product. Eerlijk omdat de boeren een eerlijke prijs ontvangen voor hun product. En ambachtelijk vanwege het productieproces wat voornamelijk met de hand gebeurd.

De knoflook afkomstig uit Frankrijk wordt in Nederland gedurende 12 dagen koud gerookt. Het koud roken is om de houdbaarheid te verlengen, de knoflook is een jaar lang houdbaar, mits de knoflook voldoende zuurstof krijgt. De strengen worden gerookt op een mengsel van lokale turf, hardhout en resten van de biologische graan productie. Zo puur mogelijk! Deze knoflook is een ware smaaksensatie en geeft veel aroma aan je vlees, vis of pastagerecht! Zo ook dit recept voor gerookte knoflook kip.

gerookte knoflook

Ingrediënten voor 4 personen
1 boeren kip
5 tenen gerookte knoflook
Handjevol tijm
Halve ui 1 el roomboter
3 el olijfolie
Peper en zout

Bereidingswijze
Maak eerst de marinade: maal de knoflook, de ui de boter en de olie fijn in een keukenmachine. Voeg de tijm toe en verdeel het mengsel over de kip. Laat de marinade minimaal een uur intrekken.

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Leg de kip in een braadslee en bestrooi deze met peper en zout, bak de kip in ongeveer 55 minuten af . Tijdens het bakken bedruip je de kip iedere 10 minuten met het braadvocht. Zo blijft je kip lekker mals en sappig.

Serveer de kip met geroosterde groente en gebakken aardappelen.

gerookte knoflook

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

8 reacties

 • Victoria
  24 november 2015 om 17:08

  Heerlijk recept, thx! Ik vroeg me af hoe ik gerookte knoflook het beste kon gebruiken en dit is precies wat ik zocht. In Den Haag kun je gerookte knoflook kopen bij groenteboer Ogur in Loosduinen (sowieso een fantastische groenteboer). Arnold Spoelstraat, dacht ik.

 • Marijke
  29 januari 2015 om 13:04

  Supermarkt Deen verkoopt het momenteel.

 • anita
  4 december 2014 om 17:28

  en bij mij kan je de knoflook ook halen op de markt in zwolle bij de olijvenkoning.

 • Edwin Diks
  21 september 2014 om 23:15

  Hey Jaap, ook hier? :-)
  Ik had die gerookte knoflook zaterdag bij je gehaald en zocht een lekker recept.. kom ik dit tegen haha. succes! Bijgevoegd de link naar je site voor de gerookte knoflook!

 • Jaap
  1 september 2014 om 22:43

  bij mij kan je gerookte knoflook kopen, ik heb nu strengen van 1 kg
  krijg met 2 weken ook strengen van 1 pond

 • Biemel
  15 januari 2014 om 16:05

  IK vind het heerlijk, maar het is maar 1 kip voor vier personen. Heel weinig, dan zou je er ook nog aardappelen bij moeten doen. Maar wel echt lekker.

 • Pauline
  10 januari 2014 om 11:15

  Ik heb dat een tijdje zelf verkocht, toen ik nog een webshop had. Je kunt ook gewone knoflook gebruiken, ik zou alleen iets minder teentjes doen. Verse knoflook is namelijk sterker van smaak.

 • Mirjam
  10 januari 2014 om 09:38

  Waar zou je de gerookte knoflook kunnen kopen? Ik heb het volgens mij nog nooit gezien.
  Of zou je het ook met "gewone" knoflook kunnen maken?

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.