Espresso cupcakes

Espresso cupcakes

Ik ben dol op koffie en ik ben dol op cupcakes. 1 + 1 = 2! Deze espresso cupcakes zijn heerlijk, het zachte van de cake in combinatie met het romige van de crème is hemels.  Hou je ook van koffie? Probeer deze espresso cupcakes dan eens.

Ingrediënten voor 12 stuks
150 gram roomboter
150 gram suiker
150 gram zelfrijzend bakmeel
3 eieren
2 el sterke koffie
2 tl instant mokka in 1 el water opgelost
250 gram merinque botercrème (Recept)
Chocoladevlokken

Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 170 graden.

Mix de boter met de suiker wit en romig. Mix 1 voor 1 de eieren door het beslag totdat deze volledig opgenomen zijn.

Zeef het bakmeel en spatel dit door het beslag.

Spatel de koffie door het beslag en giet het beslag in de cupcake vormpjes.

Bak de cupcakes in 2o minuten af op 170 graden.

Meng de instant koffie door de botercreme.

Als de cupcakes afgekoeld zijn, spuit je een toef crème op de cupcake met een spuitzak.

Deze bestrooi je de espresso cupcakes vervolgens met chocoladevlokken. Hemels is het!

espresso cupcakes

Pauline nieuwsbrief

Culinaire post ontvangen?

Wil je de nieuwste recepten in je inbox ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief bomvol met lekkere & makkelijke recepten. Al ruim 40.000 mensen gingen je voor.

Dat wil ik!

Wat vind jij van dit recept?

5.0 (1 stemmen)

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!

Tags

Cake recepten Bakrecepten

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registeer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in