Espresso cupcakes
Ik ben dol op koffie en ik ben dol op cupcakes. 1 + 1 = 2! Deze espresso cupcakes zijn heerlijk, het zachte van de cake in combinatie met het romige van de crème is hemels. Hou je ook van koffie? Probeer deze espresso cupcakes dan eens.
Ingrediënten voor 12 stuks
150 gram roomboter
150 gram suiker
150 gram zelfrijzend bakmeel
3 eieren
2 el sterke koffie
2 tl instant mokka in 1 el water opgelost
250 gram merinque botercrème (Recept)
Chocoladevlokken
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 170 graden.
Mix de boter met de suiker wit en romig. Mix 1 voor 1 de eieren door het beslag totdat deze volledig opgenomen zijn.
Zeef het bakmeel en spatel dit door het beslag.
Spatel de koffie door het beslag en giet het beslag in de cupcake vormpjes.
Bak de cupcakes in 2o minuten af op 170 graden.
Meng de instant koffie door de botercreme.
Als de cupcakes afgekoeld zijn, spuit je een toef crème op de cupcake met een spuitzak.
Deze bestrooi je de espresso cupcakes vervolgens met chocoladevlokken. Hemels is het!
De nieuwste recepten in je inbox?
We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.
Ja, dat wil ik!Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Maak een GRATIS account aan op Uit Paulines Keuken en geniet van vele extra’s:
- Sla je favoriete recepten op en organiseer ze op je persoonlijke borden;
- Voeg notitie’s toe aan je bewaarde recepten;
- Stel je eigen weekmenu’s samen, afgesteld op jouw smaak;
- Vul je profiel aan met persoonlijke gegevens om content te bekijken die speciaal voor jou is geselecteerd.