Menu

Aardbeien yoghurt bavarois

Gisteren plaatste ik de howto voor het maken van een taart met marsepein. Deze taart heb ik gevuld met aardbeien yoghurt bavarois. Deze vulling kan je natuurlijk ook als dessert nemen. Lekker fris en fruitig na een zware maaltijd. Ik ben zelf wel van de frisse smaken en daarom ben ik ook gek op desserts met fruit en yoghurt. Gelukkig had ik dan ook net iets teveel vulling gemaakt, zodat wij een lekker toetje hadden!

Ingrediënten voor 4 personen
200 gr aardbeien
1 el honing
4 el suiker
300 ml yoghurt
200 ml slagroom
sap van een halve citroen
6 blaadjes gelatine (9 gr)

Bereidingswijze
Was en ontkroon de aardbeien. Verwarm deze in een pannetje met het citroensap en een el honing. Laat in de tussentijd de blaadjes gelatine weken in koud water.

Als de aardbeien warm zijn, pureer je het geheel met een staafmixer. Haal de aardbeiencoulis door een zeef, zodat de pitjes achter blijven. Voeg nu blaadje voor blaadje de gelatine toe en laat deze oplossen in de warme coulis. Let er goed op dat de gelatine goed mengt met de massa. Laat de coulis vervolgens afkoelen.

Klop de slagroom met de suiker stijf en roer de yoghurt los in een grote kom. Voeg hier beetje bij beetje de afgekoelde coulis aan toe. Meng het zodat er één geheel ontstaat. Voeg als laatste beetje bij beetje de slagroom toe en spatel dit voorzichtig door de yoghurt. Roer niet te wild want dan verlies de bavarois zijn luchtigheid.

Doe de bavarois in glaasjes en laat deze minimaal 3 uur opstijven in de koelkast.

Serveer de aardbeien yoghurt bavarois en eventueel een beetje slagroom.

aardbeien yoghurt bavarois

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

27 reacties

  • Pauline
    16 september 2019 om 13:26

    Nee dat kan helaas niet.

  • Anka Afman
    12 september 2019 om 09:47

    Kan ik het ook invriezen?

  • Paulien
    11 december 2018 om 14:44

    Is het ook mogelijk om dit nagerecht in een vorm te doen en dan te ‘storten’ op een bord?

  • Annika
    6 december 2018 om 16:12

    Ja dat kan!

  • Nathalie
    6 december 2018 om 15:18

    Gelet op het seizoen is het ook mogelijk om diepvries aardbeien te gebruiken

  • Pauline
    17 december 2017 om 21:03

    Een dag of 2 in de koelkast.

  • Joëlle
    14 december 2017 om 13:23

    Hoelang kan het bewaard worden?

  • Annika
    6 juli 2017 om 17:20

    Je verwarmt de aardbeien in een pan, ze moeten dus echt goed warm worden, zodat de substantie zacht wordt.

  • Daniëlle Raats
    6 juli 2017 om 15:50

    Hoe koud moeten de gepureerde aardbeien zijn? Kamertemperatuur of koelkast koud? Ik ben het nu aan het maken ?

  • Pauline
    17 april 2017 om 11:47

    Zeker, dat kan heel goed.

  • Mirna de keizer
    16 april 2017 om 15:12

    Hoi hoi...is t verstandig om dit een dag van te voren te maken?

  • corrinna
    15 december 2016 om 18:41

    hoeveel gram zit er in het zakje van agar agar want ik heb losse agar

  • Pauline
    1 augustus 2016 om 13:45

    Ongesuikerd, gewoon naturel.

  • Lotte
    31 juli 2016 om 20:14

    Gebruik je ongesuikerde of gesuikerde yoghurt?

  • Miranda
    14 juli 2016 om 18:29

    Beetje laat... maar het kan! Ik heb er 1 zakje bijgedaan.

  • Pauline
    1 juli 2016 om 17:02

    Ja dan heb je genoeg. Ik zou het inderdaad eerst op laten stijven en dan tussen de taart doen.

  • Eva
    1 juli 2016 om 08:50

    Hoi,
    Ik vroeg mij af hoe veel je hebt gebruikt voor de taart?
    Gewoon bovenstaande hoeveel heden aan houden?
    En moet ik het eerst laten opstijven in de koelkast en daarna pas op de taart gebruiken?
    Alvast bedankt

  • Saida
    19 april 2016 om 10:02

    Hey pauline,

    Kan je bij dit recept in plaats van gelatine agar agar gebruiken.

    Saida

  • Pauline
    24 november 2015 om 14:40

    Yes dat zou ik doen. Of lekkere romige Griekse Yoghurt.

  • Jana De Boever
    23 november 2015 om 19:16

    Hallo, Welke yoghurt gebruik je best voor dit recept? Gewoon natuur?

  • Johanne
    7 juli 2015 om 21:46

    Ha Pauline,

    Ik vroeg mij af hoeveel ik van dit recept nodig heb voor een taart. Is 4 pers. dan genoeg
    Alvast bedankt voor je reactie! :)

  • Pauline
    25 december 2014 om 14:22

    Kan ook met bevroren aardbeien, die laat je gewoon even ontdooien en uitlekken.

  • Elly
    24 december 2014 om 13:35

    Hoi Pauline,
    Ik vroeg me af; kan dit gewoon met bevroren aardbeien of moeten het echt verse aardbeien zijn? Gr. Elly

  • Pauline
    19 december 2014 om 20:09

    Haha super leuk. Dan zou ik het eerst laten opstijven en daarna pas spuiten met de spuitzak.

  • Suzanne
    19 december 2014 om 10:06

    Hi Pauline,

    Ik bezoek je site abnormaal veel met de kerst in aantocht.
    Ik vroeg me bij dit recept af, Moet het persé in glaasjes? Ik heb zo'n leuke spuitzak die ik een keer wil gebruiken. Kan dat denk je?

    Liefs
    Suus

  • Pauline
    13 november 2014 om 22:14

    Kleintjes altijd van de dokter ;)

  • sylvia koopman
    12 november 2014 om 10:52

    Ha Paulne, ik geniet altjd van je site. Duidelijke recepten en veelal makkelijk te maken. Ik heb wel een vraagje over de aardbeien yoghurt bavarois.
    Gebruik je hiervoor echt grote blaadjs gelatin ? Of kleintjes?
    Die grote lijken me zo ontzettend veel....
    Welicht zie je kans te reageren.
    Hartelijkegroet,
    Sylvia

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.