aardbeien yoghurt bavarois

Aardbeien yoghurt bavarois

Gisteren plaatste ik de howto voor het maken van een taart met marsepein. Deze taart heb ik gevuld met aardbeien yoghurt bavarois. Deze vulling kan je natuurlijk ook als dessert nemen. Lekker fris en fruitig na een zware maaltijd. Ik ben zelf wel van de frisse smaken en daarom ben ik ook gek op desserts met fruit en yoghurt. Gelukkig had ik dan ook net iets teveel vulling gemaakt, zodat wij een lekker toetje hadden!

Ingrediënten voor 4 personen
200 gr aardbeien
1 el honing
4 el suiker
300 ml yoghurt
200 ml slagroom
sap van een halve citroen
6 blaadjes gelatine (9 gr)

Bereidingswijze
Was en ontkroon de aardbeien. Verwarm deze in een pannetje met het citroensap en een el honing. Laat in de tussentijd de blaadjes gelatine weken in koud water.

Als de aardbeien warm zijn, pureer je het geheel met een staafmixer. Haal de aardbeiencoulis door een zeef, zodat de pitjes achter blijven. Voeg nu blaadje voor blaadje de gelatine toe en laat deze oplossen in de warme coulis. Let er goed op dat de gelatine goed mengt met de massa. Laat de coulis vervolgens afkoelen.

Klop de slagroom met de suiker stijf en roer de yoghurt los in een grote kom. Voeg hier beetje bij beetje de afgekoelde coulis aan toe. Meng het zodat er één geheel ontstaat. Voeg als laatste beetje bij beetje de slagroom toe en spatel dit voorzichtig door de yoghurt. Roer niet te wild want dan verlies de bavarois zijn luchtigheid.

Doe de bavarois in glaasjes en laat deze minimaal 3 uur opstijven in de koelkast.

Serveer de aardbeien yoghurt bavarois en eventueel een beetje slagroom.

aardbeien yoghurt bavarois

Alles over de zoete aardappel
How To! Taart met marsepein maken
Bewaar
20 Comments
  • Daniëlle Raats

    6 juli 2017 at 15:50 Beantwoorden

    Hoe koud moeten de gepureerde aardbeien zijn? Kamertemperatuur of koelkast koud? Ik ben het nu aan het maken 😉

    • Annika

      6 juli 2017 at 17:20 Beantwoorden

      Je verwarmt de aardbeien in een pan, ze moeten dus echt goed warm worden, zodat de substantie zacht wordt.

  • Mirna de keizer

    16 april 2017 at 15:12 Beantwoorden

    Hoi hoi…is t verstandig om dit een dag van te voren te maken?

  • corrinna

    15 december 2016 at 18:41 Beantwoorden

    hoeveel gram zit er in het zakje van agar agar want ik heb losse agar

  • Lotte

    31 juli 2016 at 20:14 Beantwoorden

    Gebruik je ongesuikerde of gesuikerde yoghurt?

  • Eva

    1 juli 2016 at 08:50 Beantwoorden

    Hoi,\r\nIk vroeg mij af hoe veel je hebt gebruikt voor de taart?\r\nGewoon bovenstaande hoeveel heden aan houden?\r\nEn moet ik het eerst laten opstijven in de koelkast en daarna pas op de taart gebruiken?\r\nAlvast bedankt

    • Pauline

      1 juli 2016 at 17:02 Beantwoorden

      Ja dan heb je genoeg. Ik zou het inderdaad eerst op laten stijven en dan tussen de taart doen.

  • Saida

    19 april 2016 at 10:02 Beantwoorden

    Hey pauline,\r\n\r\nKan je bij dit recept in plaats van gelatine agar agar gebruiken.\r\n\r\nSaida

    • Miranda

      14 juli 2016 at 18:29 Beantwoorden

      Beetje laat… maar het kan! Ik heb er 1 zakje bijgedaan.

  • Jana De Boever

    23 november 2015 at 19:16 Beantwoorden

    Hallo, Welke yoghurt gebruik je best voor dit recept? Gewoon natuur?

    • Pauline

      24 november 2015 at 14:40 Beantwoorden

      Yes dat zou ik doen. Of lekkere romige Griekse Yoghurt.

  • Johanne

    7 juli 2015 at 21:46 Beantwoorden

    Ha Pauline,\r\n\r\nIk vroeg mij af hoeveel ik van dit recept nodig heb voor een taart. Is 4 pers. dan genoeg\r\nAlvast bedankt voor je reactie! 🙂

  • Elly

    24 december 2014 at 13:35 Beantwoorden

    Hoi Pauline,\r\nIk vroeg me af; kan dit gewoon met bevroren aardbeien of moeten het echt verse aardbeien zijn? Gr. Elly

    • Pauline

      25 december 2014 at 14:22 Beantwoorden

      Kan ook met bevroren aardbeien, die laat je gewoon even ontdooien en uitlekken.

  • Suzanne

    19 december 2014 at 10:06 Beantwoorden

    Hi Pauline,\r\n\r\nIk bezoek je site abnormaal veel met de kerst in aantocht.\r\nIk vroeg me bij dit recept af, Moet het persé in glaasjes? Ik heb zo’n leuke spuitzak die ik een keer wil gebruiken. Kan dat denk je?\r\n\r\nLiefs\r\nSuus

    • Pauline

      19 december 2014 at 20:09 Beantwoorden

      Haha super leuk. Dan zou ik het eerst laten opstijven en daarna pas spuiten met de spuitzak.

  • sylvia koopman

    12 november 2014 at 10:52 Beantwoorden

    Ha Paulne, ik geniet altjd van je site. Duidelijke recepten en veelal makkelijk te maken. Ik heb wel een vraagje over de aardbeien yoghurt bavarois.\r\nGebruik je hiervoor echt grote blaadjs gelatin ? Of kleintjes?\r\nDie grote lijken me zo ontzettend veel….\r\nWelicht zie je kans te reageren.\r\nHartelijkegroet,\r\nSylvia

Plaats een reactie