Aardbeienbavarois met yoghurt
Ik houd van frisse smaken. Deze aardbeienbavarois met yoghurt is er zo eentje. Het perfecte toetje na een zwaar diner. Licht, fris en vooral heel lekker. Extra lekker omdat de aardbeien nu volop in het seizoen zijn. Ze zijn zoeter dan ooit en daarom heb je niet heel veel suiker nodig. In plaats van suiker heb ik agavesiroop gebruikt. Je zou ook honing kunnen toevoegen. Ik ben zelf niet zo van het extreme zoete. Houd je wel van zoet, voeg dan gerust een scheutje extra toe. Proef het vooral voordat het de vorm ingaat, koken is toch vooral proeven. Yes, daarom vind ik het zo leuk.
Terwijl ik dit schrijf heb ik een beetje een dubbel gevoel. De zomer nadert haar einde, iedereen is weer terug van vakantie en de scholen beginnen weer. Ik heb het idee dat ik wat gemist heb. Een zwaar FOMO gevoel overheerst… Voorgaande jaren was ik iedere week wel op het strand te vinden. Voor een lekker hapje, een koffietje terwijl de zon in de zee zakt of een middagje chillen op het terras. Nu ben ik niet één keer geweest… (los van die ene keer bij Tijn, toen het zo koud was en we binnen moesten zitten). Dus dat telt niet. De weekjes dat het hier mooi weer was, waren wij net op vakantie en bij thuiskomst regende het weer pijpenstelen. Best wel droevig he? Ik heb het ook zo te doen met de strandtenthouders. Dat is vast geen vetpot nu. Dus laten we hopen op een intens mooie nazomer. Ik heb namelijk sterk het gevoel dat ik nog wat in moet halen. Deze aardbeienbavarois is in ieder geval het zonnetje in huis. Probeer het zelf maar.
Ingrediënten voor 6 – 8 personen
500 gr (Griekse) yoghurt
200 ml slagroom
15 gr gelatine
2 el agavesiroop (of meer naar wens)
300 gr aardbeien + extra om te garneren
Zo maak je het
Laat de gelatine weken in koud water.
Pureer de aardbeien glad met een staafmixer. Verwarm de aardbeienpuree kort in een steelpannetje. Voeg de uitgeknepen gelatine toe en meng dit snel met een garde totdat alle gelatine opgelost is. Laat het mengsel afkoelen.
Klop de slagroom met de agavesiroop stijf. Houd je van zoet, voeg dan een extra lepel toe. Spatel de opgeklopte slagroom door de Griekse yoghurt. Je kunt ook een andere yoghurt of kwark gebruiken. Spatel de aardbeienpuree door de vulling. Doe dit snel zodat er geen klontjes ontstaan.
Giet de aardbeienbavarois in een puddingvorm of kom van ongeveer 18 cm. Je kunt het ook in verschillende eenpersoons glaasjes gieten. Staat ook heel gezellig.
Laat de yoghurtbavarois minimaal 4 uur opstijven in de koelkast.
Los de aardbeienpudding op een bord en garneer deze met verse aardbeien.
Laat het mij vooral weten via Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN als je dit gemaakt hebt. Vind ik super leuk!
Heb je mijn tweede kookboek al? Bestellen kan hier. De derde is onderweg en ligt dit najaar in stores.
De nieuwste recepten in je inbox?
Ja, dat wil ik!De nieuwste recepten in je inbox?
We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Gratis ebook ontvangen?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download het gratis ebook vol herfstrecepten
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in