rigatoni met rucolapesto

Rigatoni met rucolapesto en zalm

Yes vandaag heb ik weer een lekker pastaatje voor jullie. Rigatoni met rucolapesto en gerookte zalm. Yum. Een superlekkere combi die heel snel klaar is. En dat is ook wel fijn, toch? Fresh & Easy! Je kunt uiteraard ook een andere pastasoort gebruiken, maar ik vond deze buisjes wel leuk.

En natuurlijk breekt er een hele spannende tijd aan. Feel Good Food komt bijna uit. De laatste puntjes worden as we speak op de i gezet en dan kan hij eindelijk gedrukt worden. Ik ben zo benieuwd wat jullie ervan vinden. Ik ben zelf erg blij met het eindresultaat. Ik hoop jullie ook. Bijna 90 nieuwe gezonde recepten. Van power ontbijtjes tot gezonde tussendoortjes. Het staat er allemaal in. Kan niet wachten om het aan jullie te laten zien. Maar eerst dit receptje voor pasta met rucolapesto. Ook een fijne. Geniet er lekker van.

rigatoni met rucolapesto

Ingrediënten voor 4 personen
250 gr rigatoni
300 gr gerookte zalm
75 gr rucola
200 gr cherrytomaatjes
1 rode ui
30 gr pijnboompitjes
Peper en zout
Olijfolie

Rucolapesto
50 gr rucola
1 flinke hand basilicum
40 gr Parmezaan
1 teentje knoflook
30 gr pijnboompitjes
Kneepje citroensap
Peper en zout
Olijfolie

Zo maak je het
Kook de rigatoni gaar in ruim water met zout. Giet af.

Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan. Houd de helft achter voor garnering.

Maal de andere helft van de pijnboompitten samen met de Parmezaan, de rucola, de basilicum, een teentje knoflook en een royale scheut olijfolie fijn in een keukenmachine. Is het mengsel nog te droog, voeg dan extra olijfolie toe. Breng de rucolapesto op smaak met peper, zout en een kneepje citroensap.

Meng de pesto door de pasta. Voeg de rucola toe en roer nogmaals om.

Verdeel dit over 4 borden.

Halveer de cherrytomaatjes en de snijd de rode ui in halve ringen. Verdeel dit over de rigatoni.

Verdeel de gerookte zalm over de borden.

Garneer de pasta met de overgebleven pijnboompitjes.

Serveer meteen.

Tip: deze pasta is koud ook erg lekker. Maak wat extra en neem het de volgende dag als maaltijdsalade mee naar je werk.

rigatoni met rucolapesto

 

De nieuwste recepten in je inbox?

Ja, dat wil ik!

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

0 (0 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven.
More About Us

Ook leuk:

Gratis ebook ontvangen?

Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:

  • Download gratis ebooks
  • Bewaar je favoriete recepten
  • Voeg je recepten toe aan collecties
  • Maak een weekmenu
  • Stel je persoonlijke voorkeuren in
Aanmelden

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in