Menu
rigatoni-met-rucolapesto.jpg

Rigatoni met rucolapesto en zalm

Yes vandaag heb ik weer een lekker pastaatje voor jullie. Rigatoni met rucolapesto en gerookte zalm. Yum. Een superlekkere combi die heel snel klaar is. En dat is ook wel fijn, toch? Fresh & Easy! Je kunt uiteraard ook een andere pastasoort gebruiken, maar ik vond deze buisjes wel leuk.

Zijn jullie allemaal weer terug in het land? Ik heb deze zomer lekker rustig aan gedaan, maar dat is nu voorbij. De wekker wordt weer gezet en we gaan weer flink aan de slag. En daar heb ik zin in. Lekker veel koken en mooie recepten bedenken. Ook gaan we weer beginnen met een nieuwe videoreeks, houd ons YouTube kanaal dus in de gaten als je deze niet wilt missen.

En natuurlijk breekt er een hele spannende tijd aan. Feel Good Food komt bijna uit. De laatste puntjes worden as we speak op de i gezet en dan kan hij eindelijk gedrukt worden. Ik ben zo benieuwd wat jullie ervan vinden. Ik ben zelf erg blij met het eindresultaat. Ik hoop jullie ook. Bijna 90 nieuwe gezonde recepten. Van power ontbijtjes tot gezonde tussendoortjes. Het staat er allemaal in. Kan niet wachten om het aan jullie te laten zien. Maar eerst dit receptje voor pasta met rucolapesto. Ook een fijne. Geniet er lekker van.

rigatoni met rucolapesto

tomaat en basilicum

Ingrediënten voor 4 personen
250 gr rigatoni
300 gr gerookte zalm
75 gr rucola
200 gr cherrytomaatjes
1 rode ui
30 gr pijnboompitjes
Peper en zout
Olijfolie

Rucolapesto
50 gr rucola
1 flinke hand basilicum
40 gr Parmezaan
1 teentje knoflook
30 gr pijnboompitjes
Kneepje citroensap
Peper en zout
Olijfolie

Zo maak je het
Kook de rigatoni gaar in ruim water met zout. Giet af.

Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan. Houd de helft achter voor garnering.

Maal de andere helft van de pijnboompitten samen met de Parmezaan, de rucola, de basilicum, een teentje knoflook en een royale scheut olijfolie fijn in een keukenmachine. Is het mengsel nog te droog, voeg dan extra olijfolie toe. Breng de rucolapesto op smaak met peper, zout en een kneepje citroensap.

Meng de pesto door de pasta. Voeg de rucola toe en roer nogmaals om.

Verdeel dit over 4 borden.

Halveer de cherrytomaatjes en de snijd de rode ui in halve ringen. Verdeel dit over de rigatoni.

Verdeel de gerookte zalm over de borden.

Garneer de pasta met de overgebleven pijnboompitjes.

Serveer meteen.

Tip: deze pasta is koud ook erg lekker. Maak wat extra en neem het de volgende dag als maaltijdsalade mee naar je werk.

rigatoni met rucolapesto

Laat het mij vooral weten via Instagram, Facebook  of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN  als je dit gemaakt hebt. Vind ik super leuk! 

Heb je mijn tweede kookboek al? Bestellen kan hier. De derde is onderweg en ligt dit najaar in stores.

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!

 

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan