Kwarktaart in glaasje
Ziet deze kwarktaart in glaasje er niet te leuk uit? Het aardbeienseizoen is weer volop in gang dus gingen we aan de slag met deze taart in glaasje. Het zijn zo leuke eenpersoons desserts geworden. Eigenlijk is het aardbeien cheesecake, maar dan in een glas. Met als bodem een heerlijke laag van verkruimelde bastognekoeken.
Taart in glaasje
Qua fruit kun je natuurlijk je lievelingsfruit toevoegen, maar wij vinden de combinatie van kwark en aardbeien altijd top! Maar leef je gerust uit met bijvoorbeeld frambozen, blauwe bessen of mango. Gaat hoe zoeter hoe beter voor jou op? Voeg dan aan deze kwarktaart in glas nog iets meer suiker toe. Voor ieder zo wat wils. Een ideaal dessert vinden wij van deze taart in glaasje. Makkelijk te maken en snel klaar! Ze moeten alleen een paar uurtjes opstijven in de koelkast, maar ze kunnen daarna wel meteen op tafel. Als dat geen smullen wordt?
De nieuwste recepten in je inbox?
We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.
Ja, dat wil ik!Ingrediënten voor 4 personen
- 250 gr aardbeien
- 250 gr volle kwark
- 150 ml slagroom
- 100 gr bastognekoeken
- 50 gr kristalsuiker
- 40 gr roomboter
- 3 gelatineblaadjes
Zo maak je het
Maal de bastognekoeken fijn in een keukenmachine of prak ze met een vork. Smelt intussen de boter in een pannetje of de magnetron. Meng de gemalen koekjes door de boter en zorg dat het een beetje plakkerig wordt. Verdeel de helft van het koekjesmengsel over de glaasjes en druk het mengsel aan met de bolle kant van de lepel.
Was de aardbeien en verwijder de kroontjes. Verdeel de helft van de aardbeien over de glaasjes.
Laat de gelatine weken in koud water. Zet in de tussentijd een steelpannetje op met drie eetlepels water en laat dit warm worden. Knijp de gelatine uit en voeg dit bij het pannetje. Zodra de gelatine gesmolten is zet je het vuur uit. Dit is een kwestie van seconden. Laat de gelatine iets afkoelen.
Klop de slagroom stijf met de suiker en zet dit apart. Roer de kwark een beetje los en voeg eerst een lepel kwark bij de gelatine. Dan kunnen ze alvast een beetje aan elkaar wennen. Voeg dan de gelatine bij de rest van de kwark en klop het snel door, zodat er geen klontjes ontstaan. Spatel vervolgens de slagroom door de kwark en zorg dat er een romige massa ontstaat.
Verdeel de helft van het kwarkmengsel over de glaasjes. Hierover doe je weer een laag koekkruimels en daarna weer een laag van het overgebleven kwarkmengsel.
Verdeel de overige aardbeien over de glaasjes. Laat de kwarktaart in glaasje tenminste drie uur opstijven in de koelkast.
Dit recept bewaren?
Klik op ‘bewaar’ en sla het recept op in je lijst met favorieten.
Maak een GRATIS account aan op Uit Paulines Keuken en geniet van vele extra’s:
- Sla je favoriete recepten op en organiseer ze op je persoonlijke borden;
- Voeg notitie’s toe aan je bewaarde recepten;
- Stel je eigen weekmenu’s samen, afgesteld op jouw smaak;
- Vul je profiel aan met persoonlijke gegevens om content te bekijken die speciaal voor jou is geselecteerd.