bloemkoolstamppot

Bloemkool stamppot (zonder aardappelen)

Zin in een lekkere gezonde stamppot? Dan is deze bloemkoolstamppot misschien iets voor jou. Het is een stamppot zonder aardappelen, lekker koolhydraatarm dus. Maar gek genoeg mis je die niet, want de bloemkool heeft een hele romige structuur. Bij deze stamppot bloemkool, serveren we kipgehaktballtetjes. Kortom een lekker licht stamppot recept voor de zomer of winter. Zoek je nog meer lekkere stamppotten? Kijk hier dan even voor heel veel inspiratie.

Nieuwsbrief icoon

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Ja, dat wil ik!

Ingrediënten voor 4 personen

  • 1,5 kg bloemkool
  • 200 gr rucola
  • 80 gr zongedroogde tomaatjes
  • 60 gr blauwe kaas (of feta)
  • 30 gr pijnboompitten
  • Scheutje melk
  • Snuf nootmuskaat
  • Peper en zout
  • Olijfolie

Gehaktballetjes

  • 350 gr kipgehakt
  • 1 teentje knoflook
  • 1 tl komijn
  • 1 tl chilivlokken
  • 1 tl oregano
  • Zout

Zo maak je het

  1. Begin met het draaien van de kippengehaktballetjes. Hak de knoflook fijn en voeg dit bij het gehakt. Voeg de komijn, de chili, de oregano en wat zout toe en meng het goed door elkaar. Draai er gehaktballetjes van ter grootte van een golfbal. Bak de gehaktballetjes op een zacht vuur rondom bruin in wat olijfolie.

  2. Snijd de bloemkolen in roosjes. Was ze en kook ze in 10 minuten gaar in ruim water met zout. Giet de bloemkool af. Voeg een scheutje melk toe en stamp de bloemkool tot stamppot. Je kunt het ook pureren voor een zachtere en gladdere structuur, maar ik vind zelf een beetje bite wel fijn.

  3. Breng de stamppot op smaak met een flinke snuf nootmuskaat en wat peper en zout. Hak de rucola grof en snijd de zongedroogde tomaatjes in stukjes. Meng dit door de bloemkoolpuree.

  4. Rooster de pijnboompitjes kort in een droge koekenpan. Garneer de bloemkool stamppot met de pijnboompitten en verkruimel er wat blauwe kaas overheen.

    Serveer de stamppot bloemkool met de kippengehaktballen.

bloemkoolstamppot

Wat vind jij van dit recept?

3.7 (16 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven. Ze begint haar dag graag met een lekker ontbijt én een kop koffie, en ze kan de hele dag nadenken over wat er 's avonds op het menu staat.
More About Us

Dit recept bewaren?

Klik op ‘bewaar’ en sla het recept op in je lijst met favorieten.

Tags

Familie recepten Makkelijke recepten Snelle recepten Stamppot recepten Bloemkool Kip Tomaat Hollandse recepten Gezonde recepten Glutenvrije recepten Koolhydraatarme recepten Slanke recepten Vlees recepten Herfst recepten Lente recepten Winter recepten Zomer recepten Hoofdgerecht

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in