pesto broodjes

Kidsproof: Pesto broodjes

Broodjes bakken met kids is hartstikke leuk! Ik kan het weten want ik doe dat altijd met oppaskindjes. Eerst even meel en bloem bij de molen halen (“nee meel komt niet uit de fabriek”) en dan lekker met je vingers in het deeg. Deeg kneden heeft iets magisch, vind je ook niet? Je gooit wat meel, water, gist en zout bij elkaar en ineens krijg je een enorme bal, waar je van alles mee kunt doen. Terwijl je kleine de mooiste figuren boetseert, kan jij meteen even pesto broodjes maken. Want dan heb je er zelf ook nog wat aan.

Ik heb nu een extra rijk broodrecept gebruikt met melk en roomboter. Dat geeft gewoon het lekkerste resultaat. De pesto maak je natuurlijk ook even zelf. Want als je toch bezig bent is dit een fluitje van een cent. Als het extra lekker wilt maken, kun je ook nog wat mozzarella of geraspte kaas toevoegen. Maar geloof mij, zo zijn ze ook al superlekker. Niet alleen voor de kids maar ook voor jou.

Ingrediënten voor 12 -16 st.
500 gr speltbloem
200 ml  heet water
110 ml melk
30 gr zachte roomboter
7 gr gist
10 gr zout
1 x recept pesto
Flinke hand geraspte kaas (of mozzarella)

Zo maak je het
Meng het hete water met de melk. Je kunt het ook even kort verwarmen in de magnetron. Het moet lauwwarm aanvoelen, dus niet heet.

Voeg de gist toe aan de melk en roer het even door. Zet het even weg, zodat de gist kan gaan werken. Het is klaar als er kleine belletjes verschijnen.

Doe de speltbloem met het zout in je keukenmachine. (of in een kom als je met de hand kneed)

Voeg het melkmengsel toe en kneed er een soepel deeg van.

Voeg tenslotte de zachte roomboter beetje bij beetje toe.

Kneed net zo lang totdat het deeg soepel aanvoelt en je een vliesje kunt vormen van het deeg. Dit betekent dat wanneer je een stukje deeg uit elkaar trekt, er een soort kauwgombal vliesje ontstaat.

Leg het deeg in een met olie ingevette kom en laat het op een warme plek, afgedekt (onder een theedoek of huishoudfolie) 3 kwartier tot een uur rijzen. Het deeg is voldoende gerezen als het in volume verdubbeld is.

Maak in de tussentijd de pesto volgens het recept.

Vet je werkplek in met wat zonnebloemolie en rol het deeg uit tot een grote rechthoekige lap.

Verdeel de pesto over het deeg met een mes. Verdeel hier de geraspte kaas (of mozzarella) overheen.

Rol het deeg nu voorzichtig op en snijd het in 12 tot 16 gelijke plakken.

pesto broodjes

Je kunt de broodjes los op een bakplaat leggen, maar je kunt ze ook in een ingevette springvorm of ovenschaal leggen. Dan blijven ze mooi bij elkaar.

Laat de pestobroodjes nu weer 3 kwartier rijzen op een warme plek.

Verwarm in de tussentijd de oven voor op 200 graden.

Bak de pesto broodjes in ongeveer 25 – 30 minuten goudbruin en gaar.

Laat iets afkoelen en serveer meteen.

Je kunt de zelfgebakken broodjes eventueel invriezen. Als ze iets oud zijn geworden, verwarm ze dan weer even kort in de oven op 200 graden. Dan worden ze weer lekker knapperig.

pesto broodjes

Laat het mij vooral weten via InstagramFacebook of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN als je dit gemaakt hebt. Vind ik super leuk! 

Heb je mijn kookboek al? Er staan bijna 100! nieuwe recepten in. Bestellen kan hier. 

Diary September #1
Video DIY Thaise Chilisaus
Bewaar
10 Comments
  • Eva Noordhof

    10 april 2016 at 11:24 Beantwoorden

    Ziet er lekker uit! Kan het ook met normale bloem?

  • Astrid van der Schot

    16 september 2015 at 09:05 Beantwoorden

    Was echt super lekker, zelfs met 1x rijzen…… ging even niet lukken tweede keer…. samen met een broccoli/courgette soep.

  • Pauline

    14 september 2015 at 18:36 Beantwoorden

    Hmm, ziet er heerlijk uit. Deze doen het volgens mij heel goed op een feestje!

  • Nicole

    14 september 2015 at 09:24 Beantwoorden

    Die broodjes zien er heerlijk uit! Ik krijg spontaan trek.

  • Emma

    13 september 2015 at 17:23 Beantwoorden

    Verrukkelijk zeg! Doet me denken aan de ozo beroemde cinnamon bun! Mmm!

  • chris Landzaat

    13 september 2015 at 14:08 Beantwoorden

    Wat zit dit er Heerlijk uit!!!! en inderdaad Kidsproof! leuk dat je hier ook artikelen over schrijft, zo is er voor iedereen in het gezin iets. Aankomende week komt er ook op landpraat een artikel en recept online wat “kidsproof” is!\r\n\r\nJe blog ziet er zo leuk en mooi uit, ga zo door!

  • Marlotte

    13 september 2015 at 10:02 Beantwoorden

    Wat ziet dat er leuk uit zeg! Ik ben dol op pesto, dus dit moet wel lekker zijn!

  • Margot

    13 september 2015 at 09:48 Beantwoorden

    Dat ziet er leuk én lekker uit!

Plaats een reactie