kaasfondue in brood-

Kaasfondue in brood

Kaasfondue in brood  is niet alleen lekker, het staat ook heel gezellig. Je kan dit prima serveren tijdens een etentje, maar is ook leuk als borrelhap. Eerst dip je de groentes in de warme kaasfondue. Als je dat dan helemaal leeggegeten hebt, blijft er nog een lekkere broodkorst over die doordrenkt is van de kaas. Ultiem geluk voor cheese lovers. Liever een pannetje fondue? Kijk hier dan eens.

kaasfondue in brood-
Nieuwsbrief icoon

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Ja, dat wil ik!

Ingrediënten voor 4 personen

  • 2 grote harde bolletjes
  • 200 gr geraspte belegen kaas
  • 200 gr geraspte Gruyère
  • 350 ml droge witte wijn
  • 1 teentje knoflook
  • 1 tl maizena (+ el water)

Om te dippen

  • Plakjes komkommer
  • Reepjes rode paprika
  • Cherrytomaten
  • Mini worteltjes

Zo maak je het

  1. Wrijf je fonduepan (of steelpan) in met de knoflook. Schenk de wijn in de pan en breng het aan de kook. Voeg nu beetje bij beetje de geraspte kaas toe. Blijf roeren met een pollepel totdat alle kaas gesmolten is.

  2. Maak een papje van de maïzena en een el water. Meng dit met een garde door de kaasfondue. Goed roeren want anders krijg je klontjes. De kaasfondue is klaar als hij wat dikker is geworden.

  3. Snij het kapje van de broodjes en hol ze uit. Dit gooi je uiteraard niet weg, die stukjes kun je heel goed in de kaas dippen. Giet de kaasfondue in de broodjes.

  4. Serveer de kaasfondue in brood met wat stukjes komkommer, paprika, wortel en cherrytomaatjes.

    Garneer eventueel met een plukje peterselie.

kaasfondue in brood-

Wat vind jij van dit recept?

3.5 (39 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven. Ze begint haar dag graag met een lekker ontbijt én een kop koffie, en ze kan de hele dag nadenken over wat er 's avonds op het menu staat.
More About Us

Dit recept bewaren?

Klik op ‘bewaar’ en sla het recept op in je lijst met favorieten.

Tags

Eenpansgerechten Makkelijke recepten Snelle recepten Brood en deeg Notenvrije recepten Suikervrij Verjaardag Vegetarische recepten Herfst recepten Lente recepten Winter recepten Borrelhapjes Hoofdgerecht

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in