mexicaanse taartjes

Mini Mexicaanse taartjes

En hebben jullie alle nieuwjaarsborrels weer achter de rug? Alle collega’s weer een gelukkig nieuw jaar gezoend. Kijk dat is nou het voordeel van zelfstandige zijn, je hoeft niet die ene collega te zoenen, waarbij je normaal het liefst zo ver mogelijk uit de buurt blijft. Stel dat je nog wel een borrel hebt en jij diegene bent die de hapjes verzorgt (want zo gaat dat meestal bij mensen die graag koken), dan heb ik een leuk ideetje voor je, mini Mexicaanse taartjes.

Lekker en ook niet al te ingewikkeld. Ik ben dol op de Mexicaanse keuken. En terwijl ik dit schrijf bedenk ik dat ik maar heel snel weer burrito’s moet maken. Het voordeel van dit receptje is dat je het van tevoren al klaar kunt maken. Of in ieder geval het gehaktmengsel. Of je bakt ze helemaal af en verwarmt ze nog even kort als je gasten er zijn. En je kunt het ook gemakkelijk voor meerdere personen maken. Dus handig als je veel mensen over de vloer krijgt.

Zelf krijgen wij zondag 15 mensen bij ons thuis, Maurits zijn oud collega’s komen langs. Ik voel de druk toenemen, want Maurits heeft natuurlijk een jaar lopen opscheppen over mijn kookkunsten. Ik denk dat ik Pulled Pork ga maken, dan kan ik dat ook meteen van mijn bucketlist afstrepen. Het recept krijgen jullie uiteraard nog van mij, maar eerst deze, ook een succesnummer.

mexicaanse taartjes

Ingrediënten voor 12 st.
12 plakjes hartige taartdeeg (bladerdeeg kan ook)
200 gr gehakt
1 ui
1 teentje knoflook
1 blik tomatenblokjes (400 gr)
1 klein blikje kidneybonen
1 klein blikje maïs
1 rode paprika
50 gr cheddar
125 ml zure room
0,5 tl gerookt paprikapoeder
1 tl komijn
Peper en zout
Olijfolie

Materialen
Muffinvorm

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 200 graden.

Prik gaatjes in het taartdeeg en laat het alvast ontdooien.

Pel en snipper de ui en hak de knoflook fijn. Fruit dit aan in wat olijfolie.

Voeg het gerookte paprikapoeder en de komijn toe en bak dit mee.

Voeg het gehakt toe en bak dit rondom bruin.

Spoel de kidneybonen even af onder de kraan. Snij de paprika in blokjes en voeg deze samen met de kidneybonen en de maïs bij het gehakt.

Voeg de tomatenblokjes toe en breng de saus op smaak met wat peper en zout.

Vet de muffinvorm in met wat boter of een bakspray. Verdeel de plakjes deeg over de holtes van de vorm. Druk het gewoon een beetje aan met je vingers. Het hoeft niet zo netjes.

mexicaanse taartjes

Verdeel het gehaktmengsel over de bakjes.

Garneer de Mexicaanse taartjes met wat geraspte cheddar en bak ze in ongeveer 25 minuten goudbruin. Als de bovenkant tussentijds te donker wordt, dek je deze af met wat aluminiumfolie.

Haal de mini taartjes uit de oven en verdeel een lepeltje zure room over ieder taartje.

Serveer ze warm.

mexicaanse taartjes

Hotspot: Vinnies Deli
Foodie in Berlijn
Bewaar
18 Comments
  • Marleen

    21 februari 2015 at 18:00 Beantwoorden

    Superlekker\r\nIk vermeld ze op mijn blog met goedvinden? uiteraard met bronvermelding\r\nKunnen ze ook ingevroren worden?

    • Pauline

      22 februari 2015 at 16:26 Beantwoorden

      Ik denk dat dat wel kan. En ik vind het goed hoor, alleen maar leuk!

  • Annelon

    25 januari 2015 at 12:04 Beantwoorden

    Lijkt me heeerlijk, deze ga ik binnenkort maken ♥

  • Judy

    20 januari 2015 at 20:09 Beantwoorden

    De reacties waren lovend!!! Dankje voor het recept!

  • Judy

    17 januari 2015 at 09:08 Beantwoorden

    Ze gaan nu de oven in. Ziet er al heerlijk uit! Bedabkt voor het recept.\r\nGroeten Judy

  • Marthe

    14 januari 2015 at 19:45 Beantwoorden

    We hebben dit weekend een familieborrel, ik overweeg deze heerlijke taartjes mee te nemen. Hoe kun je ze het beste opwarmen?

  • Stella

    10 januari 2015 at 16:45 Beantwoorden

    Ohh wat ziet dit er heerlijk uit en echt perfect als hapje! Deze sla ik zeker even op!

  • Ger

    9 januari 2015 at 22:14 Beantwoorden

    Ontzettend leuk recept! Het is dat ik vandaag mijn voorraad hartig bladerdeeg heb opgemaakt aan een quiche, anders had ik deze taartjes morgen echt gemaakt.

  • Antoinet

    9 januari 2015 at 14:06 Beantwoorden

    Zou je van de vulling ook een hoofdgerecht kunnen maken? Lijkt me best lekker.

    • Pauline

      10 januari 2015 at 17:27 Beantwoorden

      Ja hoor dat kan ook. Met wraps erbij of in taartvorm.

  • Linda Delichef

    9 januari 2015 at 12:59 Beantwoorden

    Ziet er goed uit! Ik krijg hiervan vooral veel zin in zomerse tuinfeestjes 😉

  • Constance

    9 januari 2015 at 11:19 Beantwoorden

    Hmmm ziet er lekker uit ga het zeker proberen!!! Dank je wel

  • Sylvia

    9 januari 2015 at 10:32 Beantwoorden

    Oew mjam, mjam! Sowieso is alles wat Mexicaans is goed hier, maar ziet er ook erg lekker uit!

  • Ellen

    9 januari 2015 at 09:35 Beantwoorden

    Mmmm, iets mexicaans mag mij nu eens altijd voorgeschoteld worden! 😉 Dit zou denk ik ook lkker zijn met tortilla’s als basis

  • Sarah

    9 januari 2015 at 09:09 Beantwoorden

    Lekker, ben dol op Mexicaans ♡

  • Margot

    9 januari 2015 at 08:52 Beantwoorden

    Wat een leuk idee!

  • Corinne

    9 januari 2015 at 08:47 Beantwoorden

    Ziet er weer super uit! Lijkt me ook heel erg lekker. Bedankt maar weer.

  • Maura - YLT

    9 januari 2015 at 07:52 Beantwoorden

    Haha dat is wel weer fijn aan zelfstandig zijn (alhoewel ik hele leuke collega’s heb die ik graag zoen hoor). Lekker receptje is dit zeg, inderdaad leuk voor de nieuwjaarsborrel!

Plaats een reactie