mexicaanse taartjes

Mini Mexicaanse taartjes

En hebben jullie alle nieuwjaarsborrels weer achter de rug? Alle collega’s weer een gelukkig nieuw jaar gezoend. Kijk dat is nou het voordeel van zelfstandige zijn, je hoeft niet die ene collega te zoenen, waarbij je normaal het liefst zo ver mogelijk uit de buurt blijft. Stel dat je nog wel een borrel hebt en jij diegene bent die de hapjes verzorgt (want zo gaat dat meestal bij mensen die graag koken), dan heb ik een leuk ideetje voor je, mini Mexicaanse taartjes.

Lekker en ook niet al te ingewikkeld. Ik ben dol op de Mexicaanse keuken. En terwijl ik dit schrijf bedenk ik dat ik maar heel snel weer burrito’s moet maken. Het voordeel van dit receptje is dat je het van tevoren al klaar kunt maken. Of in ieder geval het gehaktmengsel. Of je bakt ze helemaal af en verwarmt ze nog even kort als je gasten er zijn. En je kunt het ook gemakkelijk voor meerdere personen maken. Dus handig als je veel mensen over de vloer krijgt.

Zelf krijgen wij zondag 15 mensen bij ons thuis, Maurits zijn oud collega’s komen langs. Ik voel de druk toenemen, want Maurits heeft natuurlijk een jaar lopen opscheppen over mijn kookkunsten. Ik denk dat ik Pulled Pork ga maken, dan kan ik dat ook meteen van mijn bucketlist afstrepen. Het recept krijgen jullie uiteraard nog van mij, maar eerst deze, ook een succesnummer.

Ingrediënten voor 12 st.
12 plakjes hartige taartdeeg (bladerdeeg kan ook)
200 gr gehakt
1 ui
1 teentje knoflook
1 blik tomatenblokjes (400 gr)
1 klein blikje kidneybonen
1 klein blikje maïs
1 rode paprika
50 gr cheddar
125 ml zure room
0,5 tl gerookt paprikapoeder
1 tl komijn
Peper en zout
Olijfolie

Materialen
Muffinvorm

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 200 graden.

Prik gaatjes in het taartdeeg en laat het alvast ontdooien.

Pel en snipper de ui en hak de knoflook fijn. Fruit dit aan in wat olijfolie.

Voeg het gerookte paprikapoeder en de komijn toe en bak dit mee.

Voeg het gehakt toe en bak dit rondom bruin.

Spoel de kidneybonen even af onder de kraan. Snij de paprika in blokjes en voeg deze samen met de kidneybonen en de maïs bij het gehakt.

Voeg de tomatenblokjes toe en breng de saus op smaak met wat peper en zout.

Vet de muffinvorm in met wat boter of een bakspray. Verdeel de plakjes deeg over de holtes van de vorm. Druk het gewoon een beetje aan met je vingers. Het hoeft niet zo netjes.

Verdeel het gehaktmengsel over de bakjes.

Garneer de Mexicaanse taartjes met wat geraspte cheddar en bak ze in ongeveer 25 minuten goudbruin. Als de bovenkant tussentijds te donker wordt, dek je deze af met wat aluminiumfolie.

Haal de mini taartjes uit de oven en verdeel een lepeltje zure room over ieder taartje.

Serveer ze warm.

mexicaanse taartjes

Pauline en Annika

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

dat wil ik

Wat vind jij van dit recept?

0.0 (0 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

More About Us

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vinden we superleuk!

Tags

Bonen Wraps Mexicaanse recepten Borrelhapjes

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in