salade parelgort

Salade van parelgort

Parelgort klinkt misschien niet heel aantrekkelijk. Maar geloof mij, het is super lekker. Al eerder maakte ik een risotto van parelgort, waarvan jullie het recept nog te goed hebben. Nu heb ik een heerlijke salade van parelgort met Griekse yoghurtdip voor je. Dit recept heb ik niet zelf bedacht, het is van Aangenaam Thuis. Aangenaam is een resto in Haarlem, waar ik eerlijk gezegd nog nooit ben geweest. Maar sinds kort hebben ze ook Aangenaam thuis, daarmee haal je het restaurant als het ware in huis.

salade parelgort

Hoe werkt dat precies?
Bij Aangenaam thuis kan je maaltijden bestellen voor thuis. Deze krijg je niet kant en klaar aangeleverd, je moet het zelf nog maken. Het voordeel is wel dat je gezonde ingrediënten in huis hebt en je niet hoeft na te denken over het recept. Want dat krijg je er natuurlijk bij. Je hebt de tas vanaf €30, hier kan je 2 dagen van eten voor 2 personen. Niet super goedkoop, maar het zijn wel grotendeels biologische producten.

aangenaam thuis

Ik ben verrast over de kwaliteit van de ingrediënten, het ziet er op het eerste oog super goed uit. Alles is netjes afgewogen en ze doen niet aan voedselverspilling. Zo blijkt, want ik vind een halve courgette in mijn tas. Omdat dit concept alleen nog in Haarlem is en jullie hier natuurlijk niet allemaal wat aan hebben wil ik graag het recept met jullie delen, want dit was echt zo lekker. De Griekse yoghurtdip maakt het helemaal af. En in het recept staat dat het voor 2 personen is, maar ik heb hier 2 dagen van gegeten, dus dan valt het met de prijs ook wel mee.

salade parelgort

Ingrediënten voor 2 – 4 personen
200 gr parelgort
3 tomaten
1 rode ui
1 komkommer
2 teentjes knoflook
150 gr Griekse yoghurt
Handje koriander
Handje munt
Handje peterselie
1 bouillonblokje
Handje geschaafde amandelen
2 tl komijn (zaadjes)
Peper en zout
Olijfolie

Zo maak je het
Laat de parelgort minimaal 5 uur weken in 650 ml water.

Kook de parelgort vervolgens in ruim water + het bouillonblokje gaar in ongeveer 45 minuten. Laat het uitlekken en nog een half uurtje staan.

Rasp de helft van de komkommer. Knijp dit uit en voeg dit bij de Griekse yoghurt. Hak de knoflook fijn en pel en snipper de ui. Voeg de knoflook + de helft van de ui bij de yoghurt. Breng het op smaak met wat zout en de komijn.

Voeg de rest van de ui bij de parelgort. Snij de resterende komkommer in plakjes en de tomaten in blokjes. Meng dit met de parelgort.

Hak alle kruiden fijn en voeg dit bij de parelgort. Breng de salade op smaak met een scheut olijfolie en wat peper en zout. Maak het af met het amandelschaafsel.

Serveer de salade van parelgort met de Griekse yoghurtdip.

salade parelgort

 

Fast & Fresh: Boekweitwrap met zalm
Mijn 3 favo Italiaanse resto’s in NL
Bewaar
18 Comments
  • Marianne

    30 oktober 2016 at 13:05 Beantwoorden

    Gister gekookt, vandaag verder afgemaakt, ik vind het echt een lekkere combinatie 😉

  • Jessica

    21 november 2014 at 03:01 Beantwoorden

    Kan je parelgort ook eten als je je aan de voedselzandloper houdt??

  • Diane Mulder

    7 oktober 2014 at 18:04 Beantwoorden

    Gort is gerst en parelgort is ook gerst alleen hebben ze hier de vlies afgeslepen. Wordt ook bier van gemaakt

  • MySimplySpecial

    7 oktober 2014 at 16:40 Beantwoorden

    Dat ziet er goed uit, ik ben benieuwd naar de smaak! En wat heb je een leuke nieuwe foto van jezelf!

  • M

    7 oktober 2014 at 15:11 Beantwoorden

    Ziet er goed uit, en na 4 berichtjes dat er een nieuw recept op de site staat zal het vast extra lekker zijn 😉

    • Pauline

      7 oktober 2014 at 16:28 Beantwoorden

      ach ja die stomme feed, ik heb er ruzie mee, sorry 🙂

  • Eline

    7 oktober 2014 at 14:33 Beantwoorden

    parelgort is heerlijk!

  • Composiet Aanrechtblad

    7 oktober 2014 at 14:04 Beantwoorden

    DAt ziet er erg goed uit!

  • Maaike

    7 oktober 2014 at 12:58 Beantwoorden

    De parelgort ziet er heel erg uit als tarly. Ken je dat ook? \r\nRecept ziet er goed uit.

  • Aisha

    7 oktober 2014 at 11:15 Beantwoorden

    Oh wat ziet dit er heerlijk uit! Ik heb parelgort volgens mij nog nooit eerder gegeten maar ik ben er nu heel benieuwd naar!

  • Nicole

    7 oktober 2014 at 10:48 Beantwoorden

    Ik heb nog nooit gort gegeten, maar dit lijkt me zo lekker dat ik maar eens op zoek ga.

  • Nog nooit gegeten eigenlijk, maar het ziet er wel lekker uit. De salade klinkt ook lekker.\r\n\r\nIk vind het trouwens een raar woord: parel is het mooie gedeelte er van, maar gort klinkt weer vies inderdaad. Gelukkig doet dat vast niks af van de smaak ;).

  • Kim

    7 oktober 2014 at 09:26 Beantwoorden

    Dat ziet er goed uit Pauline! Leuk concept ook van Aangenaam Haarlem. Is het een beetje te vergelijken met het concept van Hello Fresh? Zelf nog nooit parelgort op, maar dat ga ik binnenkort wel een keertje proberen!

    • Marianne

      8 oktober 2014 at 21:38 Beantwoorden

      Hoi Kim. Hello fresh wil groentepakketten verkopen. Ze leveren geen recepten, en de groenten zijn ook niet biologisch. Klinkt als een duur pakketje wat ik bij mijn biologische markt ook betaal 🙂 \r\nDit, aangenaam Thuis klinkt wél heel erg leuk vind ik! 🙂 \r\nMarianne

  • Malou

    7 oktober 2014 at 07:31 Beantwoorden

    Ziet er inderdaad heerlijk uit! Ik checkte AH even en daar kan je snelgort van Lassie kopen. Is dat denk je vergelijkbaar?

    • Pauline

      7 oktober 2014 at 11:56 Beantwoorden

      Oeh dat weet ik eigenlijk niet. Maar bij de meeste natuurwinkels kan je dit wel kopen.

Plaats een reactie