salade parelgort

Salade van parelgort

Parelgort klinkt misschien niet heel aantrekkelijk. Maar geloof mij, het is super lekker. Al eerder maakte ik een risotto van parelgort, waarvan jullie het recept nog te goed hebben. Nu heb ik een heerlijke salade van parelgort met Griekse yoghurtdip voor je. Dit recept heb ik niet zelf bedacht, het is van Aangenaam Thuis. Aangenaam is een resto in Haarlem, waar ik eerlijk gezegd nog nooit ben geweest. Maar sinds kort hebben ze ook Aangenaam thuis, daarmee haal je het restaurant als het ware in huis.

salade parelgort

Hoe werkt dat precies?
Bij Aangenaam thuis kan je maaltijden bestellen voor thuis. Deze krijg je niet kant en klaar aangeleverd, je moet het zelf nog maken. Het voordeel is wel dat je gezonde ingrediënten in huis hebt en je niet hoeft na te denken over het recept. Want dat krijg je er natuurlijk bij. Je hebt de tas vanaf €30, hier kan je 2 dagen van eten voor 2 personen. Niet super goedkoop, maar het zijn wel grotendeels biologische producten.

Ik ben verrast over de kwaliteit van de ingrediënten, het ziet er op het eerste oog super goed uit. Alles is netjes afgewogen en ze doen niet aan voedselverspilling. Zo blijkt, want ik vind een halve courgette in mijn tas. Omdat dit concept alleen nog in Haarlem is en jullie hier natuurlijk niet allemaal wat aan hebben wil ik graag het recept met jullie delen, want dit was echt zo lekker. De Griekse yoghurtdip maakt het helemaal af. En in het recept staat dat het voor 2 personen is, maar ik heb hier 2 dagen van gegeten, dus dan valt het met de prijs ook wel mee.

salade parelgort

Ingrediënten voor 2 – 4 personen
200 gr parelgort
3 tomaten
1 rode ui
1 komkommer
2 teentjes knoflook
150 gr Griekse yoghurt
Handje koriander
Handje munt
Handje peterselie
1 bouillonblokje
Handje geschaafde amandelen
2 tl komijn (zaadjes)
Peper en zout
Olijfolie

Zo maak je het
Laat de parelgort minimaal 5 uur weken in 650 ml water.

Kook de parelgort vervolgens in ruim water + het bouillonblokje gaar in ongeveer 45 minuten. Laat het uitlekken en nog een half uurtje staan.

Rasp de helft van de komkommer. Knijp dit uit en voeg dit bij de Griekse yoghurt. Hak de knoflook fijn en pel en snipper de ui. Voeg de knoflook + de helft van de ui bij de yoghurt. Breng het op smaak met wat zout en de komijn.

Voeg de rest van de ui bij de parelgort. Snij de resterende komkommer in plakjes en de tomaten in blokjes. Meng dit met de parelgort.

Hak alle kruiden fijn en voeg dit bij de parelgort. Breng de salade op smaak met een scheut olijfolie en wat peper en zout. Maak het af met het amandelschaafsel.

Serveer de salade van parelgort met de Griekse yoghurtdip.

salade parelgort

 

Pauline en Annika

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

dat wil ik

Wat vind jij van dit recept?

0.0 (0 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

More About Us

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vinden we superleuk!

Tags

Salades

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in