salade met halloumi

Salade met halloumi & gegrilde perzik

Oh wat hou ik toch van halloumi. Het is alweer een hele tijd geleden dat ik dit lekkere kaasje gegeten heb en ik snap niet waarom het zo lang heeft moeten duren. Halloumi is een Cypriotische grillkaas oorspronkelijk gemaakt van geitenmelk. Je koopt het bij de Turk. Tegenwoordig wordt het ook vaak van koemelk en schapenmelk, of een mix daarvan, gemaakt en is het ook in de supermarkt verkrijgbaar.

Het is een stevig kaasje dat zich perfect laat grillen. Sterker nog, je moet het grillen of bakken, want zo rauw vind ik het niet zo lekker. Omdat ik toch de grillpan aan had staan, besloot ik om wat perziken mee te grillen en deze combinatie is hemels. Het zoutige van de halloumi is super lekker bij het zoete van de perzik. Veel meer dan een goede Balsamico heeft dit recept dus niet nodig.  Deze salade is inmiddels een van mijn zomerfavorieten geworden en die staat hier iedere zomer wel een paar keer op tafel.

Ingrediënten voor 4 personen
3 – 4 st. Romaine sla
225 gr halloumi
3 perziken
1 stuk komkommer
8 radijsjes
Balsamicoazijn
Evt. Pijnboompitjes

Zo maak je het
Laat een grillpan goed heet worden.

salade met halloumi

Snij de halloumi in dunne plakjes van ongeveer 3 mm dikte en grill ze aan weerszijden goudbruin.

Was de perziken, verwijder de pit en snij deze in partjes. Leg de perziken in de grillpan en bak ze aan weerszijden aan.

Snij het kontje van de Romaine sla en haal de bladeren los. Was ze en dep ze vervolgens droog met een keukenpapiertje.

Verdeel de sla over de borden.

Snij de komkommer in blokjes en verdeel deze over de borden.

Was de radijsjes en snij deze in dunne plakjes. Verdeel ze over de salade.

Verdeel de gegrilde halloumi en de perzik over de borden.

Rooster eventueel een handje pijnboompitjes en verdeel dit over de salade met halloumi.

Maak het af met een lekkere drizzle Balsamico azijn en serveer de salade meteen.

salade met halloumi

Dit recept is Voedselzandloper proof.

Kidsproof: Culi uitjes met kinderen
Bloemkoolpizza met tomaat & mozzarella
Bewaar
16 Comments
  • Marleen

    17 juli 2016 at 10:47 Beantwoorden

    Nu al zeker 5 keer deze salade gemaakt en hij is zo lekker en makkelijk! Ideaal ook voor visite; weinig moeite en ziet er altijd fantastisch uit. Heb een paar kleine aanpassingen gemaakt omdat ik allergisch ben voor komkommer (letterlijk, want vind het wel lekker) en mijn vriend geen radijs lust. Dus puntpaprika en ‘iets wat ik nog heb liggen’ er doorheen (gister cherrytomaatjes). Ik doe er een handje kruiden over (italiaanse spruitjeskruiden van imkerij Vos) en crema balsamico ipv azijn. Ik ben echt fan! \r\nOverigens lukt het ook prima met nectarines i.p.v. perziken als je die nog hebt liggen! \r\n\r\nGroetjes en dank voor het heerlijke recept!

    • Annika

      19 juli 2016 at 14:20 Beantwoorden

      Graag gedaan, fijn dat het in de smaak valt 🙂

  • Chantal

    5 september 2014 at 13:48 Beantwoorden

    Heerlijk recept, ook al een keer gemaakt met grapefruit. Aanrader als je hiervan houdt. In Zuid-Afrika heb ik een wrap gegeten met halloumi, geroosterde pompoen en huisgemaakte hummus. Die ga ik ook thuis een keer proberen 🙂

  • afracooking

    27 augustus 2014 at 19:27 Beantwoorden

    Wat een leuke blog en wat heerlijke recepten!

  • Suzanne

    24 augustus 2014 at 19:24 Beantwoorden

    Ik heb dit net gegeten en vond het heerlijk!! Met feta ipv halloumi 🙂

  • Judith - myfoodblog.nl

    22 augustus 2014 at 22:38 Beantwoorden

    Lekker! Ik wil binnenkort ook eens halloumi gaan proberen als kaas-fan ;-).

  • Elsbet | La Vie Pure

    20 augustus 2014 at 22:29 Beantwoorden

    Wat een verrassende combinatie!

  • Manon

    20 augustus 2014 at 14:20 Beantwoorden

    Oh dat ziet er lekker uit zeg! Ik heb nog halloumi liggen en wilde precies zo’n salade gaan maken vanavond. Wel een stuk brood erbij als diner. 🙂

  • Eline

    20 augustus 2014 at 12:27 Beantwoorden

    Heerlijke combinatie!

  • MySimplySpecial

    20 augustus 2014 at 12:03 Beantwoorden

    Wateen goed idee om er perzik door te doen!

  • Eilish

    20 augustus 2014 at 11:21 Beantwoorden

    Dit wil ik wel eens proberen!

  • Susanne

    20 augustus 2014 at 09:09 Beantwoorden

    Toevallig had ik die kaas bij de AH gezien. Alleen ik heb echt geen flauw idee hoe het smaakt. Beetje feta-achtig? Is het pittig of juist mild? Het klinkt wel heel lekker. Lijkt me trouwens raar om kaas te grillen zonder dat het gaat ‘lopen’ haha

    • Pauline

      20 augustus 2014 at 21:42 Beantwoorden

      Het is vrij mild, een beetje zoutig. Ik vind de textuur ook vooral heel lekker.

  • Nina

    20 augustus 2014 at 09:07 Beantwoorden

    Ziet er heerlijk uit!!\r\nOok kwam ik even een beetje klagen.. Wat vervelend die nieuwe reclame via de app!!! \r\nIk wil steeds de reclame weg klikken maar kom dan op de site etc:(

Plaats een reactie