Spaanse tortillablokjes

Spaanse tortilla met chorizo

Heel lekker is deze Spaanse tortilla met chorizo en ze zien er ook nog eens heel leuk uit. Wanneer je de blokjes op zijn kant legt zie je de groenten er heel mooi in, alsof je iets bij een traiteur hebt gekocht. Maar voordat je ontmoedigt wordt om dit recept te maken: het is heel gemakkelijk. De gebakken groenten stort je in een bakvorm en de losgeklopte eieren schenk je overheen, no worries dus! Leuk om met Oudejaarsavond te serveren. Cocktailtje erbij en klaar ben je. Je kunt deze aardappeltortilla ook in een ronde vorm maken en in puntjes snijden. Let er dan wel op dat de vorm die je gebruikt dicht is, gebruik dus geen springvorm (het ei loopt er tussendoor en dan ben je de oven een half uur aan het schoonmaken). Het is ook leuk om de tortilla in reepjes te snijden. Grotere stukken kun je overigens ook serveren als avondeten, lekker met een groene salade en wat rode salsa er bij!

Spaanse tortillablokjes
Spaanse tortillablokjes
Pauline en Annika

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

dat wil ik

Ingrediënten voor 24 st.

  • 450 gr aardappelplakjes (voorgegaard, roodschilling)
  • 1 prei
  • 1 ui
  • 200 gr doperwten (diepvries)
  • 5 eieren
  • 110 gr chorizo
  • 60 gr geraspte kaas (belegen )
  • 1 teen knoflook
  • Peper en zout
  • 1 el olijfolie
  • Serveer eventueel met zure room of Griekse yoghurt

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden (electrisch) / 180 graden (hetelucht).

  2. Snijd de ui en knoflook fijn en de prei in ringetjes. Verhit olie in een koekenpan en fruit de ui en knoflook in 3-4 minuten aan. Voeg de plakjes aardappel en prei toe en bak ca 8 minuten mee. Schep de laatste 2 minuten de doperwten door het mengsel. 

  3. Snijd ondertussen de chorizo in dunne plakjes. Klop de eieren los in een mengkom, schep de geraspte kaas er door en voeg zout en flink wat peper toe. 

  4. Verdeel het aardappelmengsel over de bakvorm/ovenschaal. Druk even goed aan en zorg dat de bovenkant mooi recht is. Schenk de losgeklopte eieren er over en zet de bakvorm/ovenschaal voor 30-35 minuten in de oven tot dat de bovenkant mooi bruin is en de ingrediënten gaar zijn. 

  5. Haal uit de oven, laat iets afkoelen en haal de tortilla uit de vorm. Snijd in blokjes van 2 x 2 cm. Serveer de Spaanse tortilla eventueel met zure room of Griekse yoghurt.   

Spaanse tortillablokjes
Spaanse tortillablokjes

Wat vind jij van dit recept?

3.3 (21 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

More About Us

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vinden we superleuk!

Tags

High tea Makkelijke recepten Aardappel Prei Spaanse recepten Notenvrije recepten Oud en nieuw Verjaardag Oven Vlees recepten Herfst recepten Lente recepten Winter recepten Zomer recepten Borrelhapjes

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in