Menu

Sticky drumsticks met komkommerraita

Om je vingers bij op te eten, zo lekker zijn deze sticky drumsticks. Het is natuurlijk de stickysaus die het zo lekker maakt. Iets wat je prima bij de borrel (leuk voor Oud en Nieuw) kunt serveren of samen met een Aziatische salade als maaltijd. De drumsticks bak ik van te voren mooi bruin in de pan. Dit kun je ook in de oven doen. Maar in de pan gaat het allemaal net even sneller, wanneer ik ergens “stickysaus” lees dan is mijn geduld opeens een stuk sneller op. De drumsticks moeten wel even in de oven en die tijd hebben ze echt nodig om te garen maar ook om zo lekker te worden. Bij dit recept serveer je een komkommerraita. Het is een komkommer- en yoghurtsausje. Lekker fris wat een perfecte tegenhanger is met die sticky drumsticks.

Sticky saus..

Het sticky komt wel van de suiker. Inderdaad het is geen caloriearm recept. Het is stiekem denk ook de reden waarom ik het zo ontzettend lekker vind. Aangezien ik niet elke week dit borrelhapje eet heb ik er zelf niet zoveel problemen mee. Dat zoete in het recept is ook echt iets Aziatisch, daar zijn ze gek op zoet, zout en pittig in 1 gerecht. Bestrooi de drumsticks met lekker veel sesamzaadjes en wanneer je zin hebt kun je ook nog een bosuitje fijnhakken en er overheen strooien.

4 st.

Ingrediënten voor 4 st.

  • 4 drumsticks
  • 1 el boter
  • 1 teen knoflook
  • 1 el sweet chilisaus
  • 4 el mirin
  • 4 el sojasaus
  • 80 gr suiker
  • 60 ml water
  • Sesamzaadjes om te garneren
  • 2 el olie (neutraal smakend)

Ingrediënten voor de komkommerraita

  • 0,5 komkommer
  • 1 teen knoflook
  • 1 el crème fraîche
  • 3 el yoghurt
  • 1 citroen (schil geraspt)
  • Peper en zout naar smaak

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden (electrisch) of 180 graden (hetelucht).

  2. Bak de drumsticks in 1 eetlepel olie en 1 eetlepel boter tot ze rondom bruin zijn. Zet ze even apart terwijl je de saus maakt. 

  3. Hak de knoflook fijn. Verhit het restant olie in een steelpannetje. Voeg de knoflook toe en bak tot dat de knoflook goudgeel is. Doe de sweet chilisaus, sojasaus en mirin in de pan en schep goed om. Voeg het water en de suiker toe en roer tot de suiker is opgelost. Laat de saus vervolgens tot de helft inkoken. 

  4. Maak ondertussen de komkommerraita Snijd de komkommer in kleine blokjes van een 0,5 cm. Meng de crème fraîche en yoghurt door elkaar. Pers de knoflook er boven uit. Rasp de citroen en schep door de crème fraîche. Voeg tot slot de komkommerblokjes toe. Zet tot gebruik afgedekt in de koelkast. 

  5. Doe de drumsticks in het steelpannetje en zorg dat ze goed bedekt zijn. Haal voorzichtig uit het pannetje en leg ze in de braadslede. Bak 15 minuten, keer de sticky drumsticks om en bestrijk met nog wat saus. Zet ze nog eens 10 minuten in de oven tot ze gaar zijn. Bestrooi met de sesamzaadjes. Serveer met de komkommerraita. 

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan

Marianne is foodstylist en fotograaf. Naast een enorme passie voor het fotograferen van eten is ze ook gek op koken. Het liefste zou ze wekelijks etentjes geven. Van een tiptop gestylde tafel met in de keuken opgemaakte bordjes tot een tafel vol schalen antipasti.

Reactie plaatsen