Menu

Spaanse tortilla blokjes met chorizo, doperwten en prei

Heel lekker zijn deze Spaanse tortilla blokjes en ze zien er ook nog eens heel leuk uit. Wanneer je de blokjes op zijn kant legt zie je de groenten er heel mooi in, alsof je iets bij een traiteur hebt gekocht. Maar voordat je ontmoedigt wordt om dit recept te maken: het is heel gemakkelijk. De gebakken groenten stort je in een bakvorm en de losgeklopte eieren schenk je overheen, no worries dus! Leuk om met Oudejaarsavond te serveren. Cocktailtje erbij en klaar ben je.

Een andere mooie vorm is ook mooi!

Wanneer ik klaar ben met de foto’s maken denk ik heel vaak. Weet je wat ook leuk was geweest, wanneer ik het in een andere vorm had gemaakt. Dat geldt ook voor deze Spaanse tortilla blokjes. Je kunt het ook in een ronde vorm maken en in puntjes snijden. Let er dan wel op dat de vorm die je gebruikt dicht is, gebruik dus geen springvorm (het ei loopt er tussendoor en dan ben je de oven een half uur aan het schoonmaken). Het is ook leuk om de tortilla in reepjes te snijden. Grotere stukken kun je overigens ook serveren als avondeten, lekker met een groene salade en wat rode salsa er bij!

ca 24 blokjes

Ingrediënten voor 24 st.

  • 450 gr aardappelplakjes (voorgegaard, roodschilling)
  • 1 prei
  • 1 ui
  • 200 gr doperwten (diepvries)
  • 5 eieren
  • 110 gr chorizo
  • 60 gr geraspte kaas (belegen )
  • 1 teen knoflook
  • Peper en zout
  • 1 el olijfolie
  • Serveer eventueel met zure room of Griekse yoghurt

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden (electrisch) / 180 graden (hetelucht).

  2. Snijd de ui en knoflook fijn en de prei in ringetjes. Verhit olie in een koekenpan en fruit de ui en knoflook in 3-4 minuten aan. Voeg de plakjes aardappel en prei toe en bak ca 8 minuten mee. Schep de laatste 2 minuten de doperwten door het mengsel. 

  3. Snijd ondertussen de chorizo in dunne plakjes. Klop de eieren los in een mengkom, schep de geraspte kaas er door en voeg zout en flink wat peper toe. 

  4. Verdeel het aardappelmengsel over de bakvorm/ovenschaal. Druk even goed aan en zorg dat de bovenkant mooi recht is. Schenk de losgeklopte eieren er over en zet de bakvorm/ovenschaal voor 30-35 minuten in de oven tot dat de bovenkant mooi bruin is en de ingrediënten gaar zijn. 

  5. Haal uit de oven, laat iets afkoelen en haal de tortilla uit de vorm. Snijd in blokjes van 2 x 2 cm. Serveer de Spaanse tortilla eventueel met zure room of Griekse yoghurt.   

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan

Marianne is foodstylist en fotograaf. Naast een enorme passie voor het fotograferen van eten is ze ook gek op koken. Het liefste zou ze wekelijks etentjes geven. Van een tiptop gestylde tafel met in de keuken opgemaakte bordjes tot een tafel vol schalen antipasti.