Spaanse tortilla met chorizo
Heel lekker is deze Spaanse tortilla met chorizo en ze zien er ook nog eens heel leuk uit. Wanneer je de blokjes op zijn kant legt zie je de groenten er heel mooi in, alsof je iets bij een traiteur hebt gekocht. Maar voordat je ontmoedigt wordt om dit recept te maken: het is heel gemakkelijk. De gebakken groenten stort je in een bakvorm en de losgeklopte eieren schenk je overheen, no worries dus! Leuk om met Oudejaarsavond te serveren. Cocktailtje erbij en klaar ben je. Je kunt deze aardappeltortilla ook in een ronde vorm maken en in puntjes snijden. Let er dan wel op dat de vorm die je gebruikt dicht is, gebruik dus geen springvorm (het ei loopt er tussendoor en dan ben je de oven een half uur aan het schoonmaken). Het is ook leuk om de tortilla in reepjes te snijden. Grotere stukken kun je overigens ook serveren als avondeten, lekker met een groene salade en wat rode salsa er bij!
De nieuwste recepten in je inbox?
De nieuwste recepten in je inbox?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten & meer.
Ingrediënten voor 24 st.
- 450 gr aardappelplakjes (voorgegaard, roodschilling)
- 1 prei
- 1 ui
- 200 gr doperwten (diepvries)
- 5 eieren
- 110 gr chorizo
- 60 gr geraspte kaas (belegen )
- 1 teen knoflook
- Peper en zout
- 1 el olijfolie
- Serveer eventueel met zure room of Griekse yoghurt
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 200 graden (electrisch) / 180 graden (hetelucht).
Snijd de ui en knoflook fijn en de prei in ringetjes. Verhit olie in een koekenpan en fruit de ui en knoflook in 3-4 minuten aan. Voeg de plakjes aardappel en prei toe en bak ca 8 minuten mee. Schep de laatste 2 minuten de doperwten door het mengsel.
Snijd ondertussen de chorizo in dunne plakjes. Klop de eieren los in een mengkom, schep de geraspte kaas er door en voeg zout en flink wat peper toe.
Verdeel het aardappelmengsel over de bakvorm/ovenschaal. Druk even goed aan en zorg dat de bovenkant mooi recht is. Verdeel de plakjes chorizo over het aardappelmengsel. Schenk de losgeklopte eieren er over en zet de bakvorm/ovenschaal voor 30-35 minuten in de oven tot dat de bovenkant mooi bruin is en de ingrediënten gaar zijn.
Haal uit de oven, laat iets afkoelen en haal de tortilla uit de vorm. Snijd in blokjes van 2 x 2 cm. Serveer de Spaanse tortilla eventueel met zure room of Griekse yoghurt.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Gratis ebook ontvangen?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download gratis ebooks
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in