Kip kerrie

Kip kerrie

Vroeger, toen we nog klein waren, was kip kerrie ons lievelingseten. Ook tegenwoordig is het een gerecht wat we regelmatig doordeweeks op tafel zetten. Zo kunnen we even terugdenken aan die goede oude tijd. Dit recept is makkelijk en snel klaar, en zelf kip kerrie maken is ook zoveel lekkerder dan uit een pakje! We maken de saus op basis van een roux met bouillon. Serveer de kip kerrie met rijst en sperziebonen. Probeer het zelf maar! De smaak te pakken? Maak dan ook eens deze kip kerrie salade.

ingrediënten ananas mango
Kip kerrie
Pauline en Annika

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

dat wil ik

Ingrediënten voor 4 personen

  • 400 gr kipdijfilets
  • 1 rode paprika
  • 250 gr ananas (vers)
  • 1 ui
  • 2 knoflooktenen
  • handjevol verse koriander
  • halve limoen
  • 500 ml kippenbouillon
  • 1 el kookroom
  • 1 el kerriepoeder
  • 2 el bloem
  • 1 tl chilivlokken
  • peper en zout
  • olijfolie

Zo maak je het

  1. Pocheer de kip gaar in de bouillon. Dit doe je door de kip op een zacht vuur in de bouillon te laten garen. De bouillon mag niet te hard koken anders wordt de kip droog. Leg de kipdijfilets apart en bewaar de bouillon.

  2. Snijd de rode paprika in blokjes en de ui en knoflook fijn.

  3. Fruit de ui en de knoflook aan in wat olijfolie. Voeg de paprikablokjes toe en bak deze mee.

  4. Voeg de kerriepoeder en de chilivlokken toe en bak de kruiden mee.

  5. Voeg vervolgens de bloem toe en bak dit mee totdat de bloem zanderig aanvoelt.

  6. Voeg nu beetje bij beetje de bouillon toe en roer net zo lang tot er een gladde saus ontstaat. Is de saus te dik? Voeg dan nog wat extra bouillon toe.

  7. Snijd de kip en verse ananas in stukken. Voeg dit allebei aan de saus toe.

  8. Maak de saus romig door een scheutje kookroom toe te voegen.

  9. Breng de kip kerrie op smaak met peper en zout en garneer met de verse koriander en partjes limoen.

  10. Serveer de kip kerrie met rijst en sperziebonen.

Kip kerrie

Wat vind jij van dit recept?

4.2 (19 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

More About Us

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vinden we superleuk!

Tags

Curry recepten Familie recepten Makkelijke recepten Snelle recepten Kip Aziatische recepten Gezonde recepten Notenvrije recepten Slanke recepten Vlees recepten Herfst recepten Lente recepten Winter recepten Zomer recepten Hoofdgerecht

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in