kip kerrie met ananas

Kip Kerrie met ananas

Als kind was kip kerrie met ananas mijn lievelings eten! En ik vind het nog steeds lekker. Rijst met kip kerrie is een lekker recept voor doordeweeks, het is makkelijk en snel klaar. Ik vind het zelf altijd erg lekker om iets van fruit toe te voegen zoals appel of ananas. Als je niet van warm fruit houdt, kan je dit achterwege laten. Of het vervangen voor wat rozijntje.

De kip kerrie die ik maak is ook heel skinny. Ik maak mijn saus op basis van een roux met bouillon en gebruik maar een klein beetje room. Toch is hij daardoor echt niet minder lekker. Probeer het zelf maar!

kipkerrie-met-ananas

Ingrediënten voor 4 personen
1 ui gesnipperd
2 tenen knoflook gehakt
1 rode paprika in blokjes
2 kipfilets
0,5 ltr kippenbouillon
1/2 verse ananas
1 el kerriepoeder
1 tl chili flakes
2 el bloem
Scheutje kookroom
Peper en zout

Zo maak je het
Pocheer de kip gaar in de bouillon. Dit doe je door de kip op een zacht vuur in de bouillon te laten garen. De bouillon mag niet te hard koken, anders wordt de kip droog. Leg de kipfilets apart en bewaar de bouillon.

Fruit de ui en de knoflook aan in wat olijfolie. Voeg de paprikablokjes toe en bak deze mee.

Voeg de kerriepoeder en de chili toe en bak de kruiden mee.

Voeg vervolgens de bloem toe en bak dit mee, totdat de bloem zanderig aanvoelt.

Voeg nu beetje bij beetje de bouillon toe en roer net zo lang tot er een gladde saus ontstaat. Is de saus te dik voeg dan nog wat extra bouillon toe.

Snij de verse ananas in stukken.

Snij de kip in stukken en voeg dit samen met de ananas bij de saus.

Maak de saus romiger door een scheutje kookroom toe te voegen.

Breng de kip kerrie op smaak met peper en zout en serveer met rijst.

kipkerrie-met-ananas

 


a

Empanada's met Mexicaans gehakt
Vegan chocolade milkshake
Bewaar
23 Comments
  • Jessica

    22 juli 2016 at 20:27 Beantwoorden

    Heerlijk gerecht! Erg goed gelukt en we hebben zitten smullen. Dank! 🙂

  • Juutje

    14 juni 2015 at 20:17 Beantwoorden

    Eindelijk een kip kerrie recept die ik ook makkelijk zelf kan maken! Heerlijk! Had alleen iets te veel chili flakes gebruikt geloof ik, hot hot hot! 😉 Top recepten!

  • Eveline

    5 mei 2015 at 18:20 Beantwoorden

    Verrukkelijk! Ik heb er ipv ananas stukjes appel en een handvol rozijnen doorheen gedaan. Geroosterde amandelschaafsel erover en verse koriander. Met saffraanrijst geserveerd. Smullen!

  • Jan van der veen

    19 februari 2015 at 18:43 Beantwoorden

    Ik heb er van genoten super lekker en bedankt ga het zeker nog een maken! \r\n 🙂

  • Naomi

    31 januari 2015 at 19:48 Beantwoorden

    Wat een heerlijk recept! Erg goed gelukt vandaag, met kids en man lekker ervan gesmuld. Haal veel inspiratie van je blogs en site! Top!

  • Estrella

    4 januari 2015 at 18:35 Beantwoorden

    Ook lekker; kokosmelk ipv kookroom. Wat een goeie recepten op deze site!

  • Amber

    14 oktober 2014 at 19:56 Beantwoorden

    Moet de kookroom er doorheen of is het zonder de room ook lekker?

  • Rixt

    30 juli 2014 at 20:07 Beantwoorden

    In het recept staat kookroom, maar ik kan het niet terug vinden in de beschrijving. Wanneer voeg je dit toe?:)\r\n\r\nAlvast bedankt!

  • Ellis

    29 maart 2014 at 10:37 Beantwoorden

    Wat een GE-WEL-DIG lekker recept!! \r\nHet viel heeeeel goed in de smaak 🙂 \r\nWel heb ik de groene paprika achterwege gelaten en een hand (diepvries)-erwtjes erdoorheen geroerd.\r\nDankjewel! Deze gaat nog veel vaker gemaakt worden!\r\nGroetjes Ellis

  • Kaatje

    21 januari 2014 at 11:01 Beantwoorden

    Hallo Pauline\r\nPer toeval kom ik op jou site uit.\r\nIk heb gisteren kip kerrie gemaakt niet van jou recept mijn recept.\r\nJammer genoeg had ik geen goede kerrie in huis.\r\nMijn kerrie smaak was vertezoeken.\r\nWelke kerrie gebruik jij?

    • Pauline

      21 januari 2014 at 12:28 Beantwoorden

      Ik koop mijn kruiden meestal bij de Turk! Wat ik ook wel eens gebruik is Garam Masala, is een mengeling van kruiden.

      • Kaatje

        21 januari 2014 at 13:00 Beantwoorden

        Bedankt ga ik eens kijken of er hier Turkse winkel in buurt zit. Waar is garam massala te koop?

        • Pauline

          21 januari 2014 at 17:22 Beantwoorden

          Ook daar en bij de Toko. Je vindt echt alles bij De Turk. Of online bij gekruid.nl

          • Kaatje

            17 februari 2014 at 09:11

            Garam massala mooi gekocht binnen kort eens op nieuw maken 🙂

  • Margreet Paap

    6 december 2013 at 10:58 Beantwoorden

    Ik gebruik altijd de “Kaapse Kerrie saus” pakjes van de Wereldwinkel.\r\nDat is een pittige saus en daar doe ik dan : kip, paprika, ananas en ui bij. Heerlijk!

  • Ellen

    4 oktober 2013 at 08:20 Beantwoorden

    Hoi Pauline,\r\n\r\nIk wil dit gaan maken…even een vraagje. Hoe lang pocheer je de kip dan? \r\n\r\nAl vast bedankt!\r\n\r\nGroetjes Ellen

    • Pauline

      4 oktober 2013 at 13:33 Beantwoorden

      Ongeveer 8 tot 10 minuutjes. Hangt een beetje van de grootte van je filets af. Het is gaar als het helemaal wit is.

  • Elseline

    6 maart 2013 at 17:14 Beantwoorden

    Het is ook heerlijk om een handje rozijnen toe te voegen!

  • PaulO

    6 maart 2013 at 11:30 Beantwoorden

    Ik vond het ook lekker. Maar de supermarkt-kerries zijn zo zoet geworden.\r\nNog steeds zoekende naar de ietwat zure, hete kerrie … er zijn zoveel soorten en merken. Allemaal verschillend.

Plaats een reactie