bananen noten cupcakes

Bananen noten cupcakes

Ik ben dol op banaan, zowel koud als warm, in zoete en in hartige gerechten. Ik begin de dag vaak met een muesli met banaan en yoghurt ontbijtje. Goede start van de dag toch? Banaan doet het ook goed in cake, tenminste als je van banaan houdt. Dit recept voor bananen noten cupcakes is echt nuttelicious :)

Ingrediënten voor 15 stuks
150 gram zelfrijzend bakmeel
150 gram roomboter
130 gram suiker
3 eieren
3 bananen
Half zakje vanillesuiker
100 gram gemengde ongezouten noten

Bereidingswijze
Snij de boter in kleine blokjes en voeg de suiker, de vanillesuiker en de eieren één voor één toe.

Klop dit mengsel romig met een mixer.

Voeg vervolgens beetje bij beetje het bakmeel toe totdat een gladde massa ontstaat.

Pureer de twee bananen met een staafmixer en snij de andere banaan in kleine stukjes.

Hak de noten fijn.

Voeg de banenenpuree, de stukjes banaan en de gehakte noten toe aan het beslag en schep het een paar keer om.

Doe het beslag in cupcake vormpjes en bak de bananen noten cupcakes  in 30 minuten af op 175 graden.

bananen noten cupcakes

Mexicaanse wraptaart
Meringue met aardbeien
Bewaar
10 Comments
  • eve

    6 juni 2016 at 22:47 Beantwoorden

    Heerlijke cupcakes! Gemaakt met speltmeel en boekweitmeel. Had al minder suiker gedaan maar vind ze nog zoet, dus volgende keer laat ik het weg; healthy bananen-noten-cupcakes..

  • Yvonne

    28 februari 2015 at 13:41 Beantwoorden

    Met banaan, pecannoten en wat pure chocolade in kleine stukjes erdoor is ook erg lekker

  • Having

    15 januari 2015 at 12:27 Beantwoorden

    Kun je dit beslag ook in de magimix patissier maken? \r\n\r\nHet luchtig kloppen met het kleedmes lijkt mij niet goed gaan en de boter kloppen met de eiwitklopper lijkt mij ook niet goed gaan…\r\nNet als botercreme, geen idee hoe ik dat met de maaimix doe (maar dat hoort niet bij dit topic :-))\r\n\r\nHeb jij hier ervaring mee?\r\n\r\ngr. Having

    • Having

      15 januari 2015 at 14:55 Beantwoorden

      en laat maar…bijgeleverde boekjes lezen wil ook wel eens uitkomst geven. Het kneedmes gebruiken dus

    • Pauline

      15 januari 2015 at 17:52 Beantwoorden

      Je kunt ieder beslag maken in de patissier. Ik heb al verschillende dingen uitgeprobeerd.

  • Kim

    15 oktober 2014 at 15:32 Beantwoorden

    Erg lekker, al was 30 min op 190 graden in mijn over wat te lang. Na ruim 20 min maar uit gezet omdat ze anders zwart waren geworden…

  • Hetty

    16 februari 2014 at 13:19 Beantwoorden

    Net deze cupcakes gemaakt…erg lekker!!

  • Monica

    28 januari 2014 at 21:01 Beantwoorden

    Ik zou hier graag een taart van maken, wat voor beslag raad je dan aan? Of zou ik het cupcakemengsel ook een in taartvorm kunnen doen?\r\n\r\nGroet,

    • Pauline

      29 januari 2014 at 15:44 Beantwoorden

      Ja dat kan wel. Ik denk dat deze hoeveelheid voldoende is voor een taart van 20 cm. Voor een 23 cm zou ik het recept, x 1,5 doen.

      • Monica

        30 januari 2014 at 17:47 Beantwoorden

        Oke, vriendelijk bedankt!

Plaats een reactie