clafoutis

Clafoutis met perzik

Soms heb je van die recepten die de hele tijd in je achterhoofd blijven spoken. Dat heb ik met Clafoutis. Ik werd er ook de hele tijd weer aan herinnerd, de foodblogs en de bladen staan er vol mee! En hoewel het helemaal niet moeilijk is om te maken, was het er gek genoeg nog nooit van gekomen! Tot nu, want ik heb ze eindelijk gemaakt. En ohhhh wat is het lekker! Ik had lekkere sappige perziken gekocht en die gebruikt in plaats van de kersen die in het recept genoemd werden! In principe kan je heel veel fruitsoorten gebruiken. Deze combinatie is echt om te smullen!

Ik vind een clafoutis wel iets hebben van een pannenkoek en ja daar ben ik dol op. Dus het was logisch dat ik dit nagerecht lekker zou vinden.

Ingrediënten voor 6 personen
2 à 3 perziken
2 eieren
150 gr bloem
50 gr suiker
350 ml melk
Iets zout
Boter om in te vetten
Poedersuiker

Bereidingswijze
Vet de schaaltjes, of 1 grote schaal, in met boter. Was de perziken en snij ze in partjes. Ik heb het velletje laten zitten voor de stevigheid.

Klop de eieren los in een grote kom. Voeg vervolgens de bloem, suiker en een snufje zout toe. Meng het geheel goed door elkaar.

Voeg beetje bij beetje de melk toe totdat er een egaal beslag ontstaat. Je kan het vergelijken met een dik pannenkoekenbeslag.

Giet het beslag in de vormpjes en leg de perzikpartjes in het beslag.

Bak de clafoutis in ongeveer 40 minuten af op 175 graden (hetelucht).

Serveer de clafoutis lauw warm en bestrooi deze met poedersuiker.

clafoutis

Kip met langzaam gegaarde uien en citroen
Broccolisoep met zalm
Bewaar
8 Comments
  • Bregje

    4 september 2016 at 08:24 Beantwoorden

    Dag Pauline, heerlijk en makkelijk gerecht. Helaas werd het bij mij een dik massief ‘blok’.. Zwaar op de maag. Niet meer om te eten. Wat doe ik fout?

    • Pauline

      5 september 2016 at 15:33 Beantwoorden

      Oh jee dat hoort niet. Heb je hem wellicht te lang in de oven gehad? Volgende keer wat korter of de temperatuur wat omlaag.

  • Carlijn

    15 oktober 2015 at 17:35 Beantwoorden

    Welke bakjes moet je hiervoor gebruiken

  • susan

    1 juli 2015 at 16:12 Beantwoorden

    Kan ik ipv bloem, amandelmeel en ipv melk, amandelmelk gebruiken ?

    • Carlijn

      15 oktober 2015 at 17:36 Beantwoorden

      Ik denk dat dat niet veel uitmaakt

      • Pauline

        15 oktober 2015 at 20:44 Beantwoorden

        Een bakje van ongeveer 10 cm breed, zodat de vulling niet te hoog wordt.

  • Jolanda

    21 augustus 2014 at 19:10 Beantwoorden

    Dat heb ik ook vaak met recepten , die blijven maar in mijn hoofd zitten tot ik ze bereid heb.\r\nEn zeker nu ik sinds kort je site ontdekt heb.\r\nEr staat me dus nog wat te doen haha.\r\nSuper leuke site heb je. Top !

    • Femke

      11 januari 2015 at 16:11 Beantwoorden

      Ik heb dit al een paar keer gemaakt, ook een keer met kersen. Heel erg lekker, vooral om er ook nog slagroom op te doen 🙂

Plaats een reactie