Wokgerecht met kip en groente
Voor een lekker wokgerecht met kip zijn wij altijd wel te porren. Het leuke van de Aziatische keuken is dat je er zo lekker mee kan variëren. Bijna iedere groente is wel te wokken. In dit recept gebruiken we lekker veel verschillende groentes, broccoli, taugé en boontjes. Voeg garnalen toe, vis of kip of houd het lekker vega en gebruik tofu of tempeh. En ook in wat je erbij serveert is er volop keuze: dikke noedels, dunne noedels, rijst of quinoa. Kan allemaal!
Wokgerecht met kip, groente en pesto
En dan hebben we het niet over de klassieke pesto met Parmezaan en basilicum. Maar een Aziatische versie. Deze pesto maken we met pinda’s, basilicum, koriander en sesamolie (en wat sojasaus). Hop alles in de keukenmachine en klaar! Heel lekker op een wok gerecht zoals deze. Maar bijvoorbeeld ook als garnering voor je noodlesoep.
De nieuwste recepten in je inbox?
Ja dat wil ik!De nieuwste recepten in je inbox?
We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.
Ingrediënten voor 4 personen
- 350 gr kippendijen
- 400 gr sperzieboontjes
- 250 gr taugé
- 300 gr broccoli
- 2 st. lente ui
- 1 rode peper
- 4 eieren
- 2 takjes verse basilicum
- 2 takjes verse koriander
- Chilipeper en zout
- Olijfolie
Aziatische pesto
- 90 gr ongezouten pinda's
- 15 gr verse basilicum
- 7 gr verse koriander
- 2 el sesamolie
- 1 el sojasaus
Pindasaus
- 2 el pindakaas
- 1 el honing
- 2 tl citroensap
- 1 el sesamolie
- 1 el balsamico azijn
- 1 el sojasaus
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Begin met de pesto. Doe alle ingrediënten voor de Aziatische pesto in het hakmolentje van de staafmixer en maal tot een pasta. Zet apart.
Maak dan de pindasaus. Doe alle ingrediënten voor de pindasaus in een kommetje en roer goed tot dat er een gladde saus ontstaat. Zet ook de pindasaus even apart.
Dep de kippendijen droog met wat keukenpapier. Bestrooi met peper en zout. Neem een flinke wok of grote koekenpan. Voeg de olie toe en braad de kip rondom mooi bruin. Haal uit de pan en laat rusten onder aluminiumfolie.
Was de groentes. Snijd de broccoli in roosjes, punt de sperziebonen, snijd de bosui in ringen en de rode peper ook. Doe nog wat olie in de pan en voeg de broccoli, sperzieboontjes, bosui en rode peper toe. Wok de groenten tot dat ze een kleurtje krijgen en beetgaar zijn. Schuif de groenten opzij en breek de eitje open in de pan. Hussel de eitjes door de pan zodat het eiwit en eigeel stolt. Doe de taugé in de pan. En schep goed door.
Snijd de kip in reepjes en schep ze door de groenten. Haal de pan van het vuur. Doe de pindasaus in de pan en schep alles goed om. Verdeel over de borden.
Garneer met de pesto, verse koriander en basilicum.
Serveer eventueel met rijst of noedels. Zonder bijgerecht is het een koolhydraatarme maaltijd.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Gratis ebook ontvangen?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download het gratis ebook vol herfstrecepten
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in