Sunday roast

Sunday roast

Weleens gehoord van een sunday roast? Het is een typisch Engelse traditie van een zondagse maaltijd met geroosterde groenten, aardappelen en een lekker stuk vlees. Het liefst vlees wat lang in de oven heeft gestaan en lekker goudbruin geroosterd is.

Sunday roast recept

Dit sunday roast recept is net even wat anders en is juist harstikke gemakkelijk te maken. Zo heb je op de zondag juist nog tijd voor andere dingen, maar ook ideaal voor op een doordeweekse dag. Je moet voor deze sunday roast even wachten tot het klaar is, maar de voorbereiding is echt zo gedaan. Het is slechts een kwestie van snijden en dan doet de oven de rest. Maar tradities moet je in ere houden en daarom deze sunday roast met kippendij!

Sunday roast
Pauline en Annika

De nieuwste recepten in je inbox?

De nieuwste recepten in je inbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten & meer.

Ingrediënten voor 4 personen

  • 4 kippendijen met vel
  • 1 kilo krieltjes
  • 2 rode paprika's
  • 4 rode uien
  • 4 knoflooktenen
  • 3 takjes rozemarijn
  • 1 tl paprikapoeder
  • Peper en zout
  • Olijfolie
Kookmodus

Scherm aanhouden tijdens het koken

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden (hetelucht).

  2. Neem een grote braadslee en verdeel wat olijfolie op de bodem van de schaal.

  3. Leg de kippendijen in de schaal en bestrooi deze royaal met de paprikapoeder, peper en zout.

  4. Snijd de rode ui in parten en leg deze in de schaal.

  5. Was de krieltjes, halveer ze en verdeel ze over de ovenschaal.

  6. Was de paprika en snijd deze in repen en voeg ook deze bij de rest.

  7. Plet de knoflooktenen met een mes en doe ze bij de rest in de ovenschaal.

  8. Leg de rozemarijn op de kip en besprenkel het gerecht met nog wat olijfolie en breng verder op smaak met peper en zout.

  9. Laat de sunday roast in ongeveer 40 minuten in de oven gaar en goudbruin worden.

Sunday roast
Ingrediënt paprika's

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

4.3 (6 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven.
More About Us

Ook leuk:

Gratis ebook ontvangen?

Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:

  • Download gratis ebooks
  • Bewaar je favoriete recepten
  • Voeg je recepten toe aan collecties
  • Maak een weekmenu
  • Stel je persoonlijke voorkeuren in
Aanmelden

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.