Noedels met zalm en boontjes
Dit recept voor noedels met zalm, edamame- en sperziebonen is een echte smaakexplosie! De zalm wordt royaal ingesmeerd met sojasaus en ketjap en vervolgens in de oven gebakken. Dit gerecht is niet alleen ontzettend lekker, maar ook nog eens gezond: bomvol vitamines!
Perfect doordeweeks noedelgerecht
De noedels vormen samen met de twee soorten bonen en heerlijke saus van KIKKOMAN sojasaus, mirin, gember en knoflook een perfect geheel. En die zachtgekookte eitjes… die maken het gerecht helemaal af. Dit gerecht staat binnen 30 minuten op tafel en is daarom ideaal voor een doordeweekse dag.
De nieuwste recepten in je inbox?
De nieuwste recepten in je inbox?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten & meer.
Ingrediënten voor 4 personen
- 300 gr zalmfilet (zonder huid)
- 350 gr noedels
- 4 eieren
- 250 gr sperziebonen
- 100 gr edamame boontjes (diepvries of vers)
- 0,5 komkommer
- 2 tenen knoflook
- 1 stukje gember (ca 1 cm)
- 1 + 4 el KIKKOMAN sojasaus (fles 500 ml )
- 1 el ketjap
- 4 el mirin
- 2 el sesamzaadjes (zwart of geroosterd, of beiden)
- peper en zout
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 180 graden (elektrisch), 160 graden (hetelucht).
Meng in een kommetje 1 eetlepel sojasaus en 1 eetlepel ketjap door elkaar. Leg de zalm op een bakplaat, bestrooi met peper en zout en bestrijk royaal met het sausje. Zet in oven en bak de zalm in 16-20 minuten gaar. Wanneer de vis in vlokken uit elkaar valt, is deze gaar.
Breng ondertussen in een steelpannetje water aan de kook, leg de eitjes er in en kook ze in 5-6 minuten half zacht. Haal ze uit de pan en laat ze schrikken in koud water.
Roer voor de saus 4 eetlepels KIKKOMAN sojasaus en 4 eetlepels mirin door elkaar. Rasp de gember er boven en knijp de teentjes knoflook er boven uit.
Kook de sperzieboontjes in gezouten water in 6-8 minuten beetgaar. Voeg na 4 minuten de edamame boontjes erbij en kook 2-4 minuten mee. Giet af in een vergiet en laat even uitlekken.
Kook tegelijkertijd de noedels volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking. Giet af en doe ze terug in de pan. Doe de boontjes bij de noedels en schenk direct de saus in de pan, hussel goed door de noedels. Doe de deksel op de pan tot de zalm klaar is. Snijd de komkommer in stukjes.
Verdeel de noedels en boontjes over de borden. Pel de eitjes en snijd ze door de helft. Leg de zalm en het zacht gekookte eitje op het bord erbij en bestrooi met sesamzaadjes.
Dit bericht is in samenwerking met KIKKOMAN, lees onze disclaimer hier.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Gratis ebook ontvangen?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download gratis ebooks
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in