Aardappelsalade met tonijn
Ben jij dol op maaltijdsalades? Dan is deze aardappelsalade met tonijn iets voor jou. Lekker vullend door de krielen, maar wel licht en zomers. Wij voegen tonijn, feta en paprika toe aan deze aardappelsalade. De smaken komen het beste tot hun recht, als je de salade lauw warm eet. Alhoewel het koud ook niet te weerstaan is. Kortom, een heerlijke salade voor elk moment van de dag.
De nieuwste recepten in je inbox?
Ja, dat wil ik!De nieuwste recepten in je inbox?
We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.
Ingrediënten voor 4 pers.
- 500 gr krieltjes
- 1 blikje tonijn
- Handjevol zongedroogde tomaatjes
- 1 gele paprika
- 100 gr feta
- 1 rode ui
- 1 el kappertjes
- Handjevol zwarte olijven
- 3 el olijfolie
- 1 el witte wijnazijn
- peper en zout
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Was de krieltjes, halveer de grote krielen en kook ze gaar in water met zout. Laat ze vervolgens iets afkoelen.
Laat de tonijn uitlekken en voeg het bij de krieltjes.
Maak een dressing van de olijfolie, azijn, peper en zout en de kappertjes en voeg deze bij de salade. Meng het geheel goed door elkaar.
Snij de ui in halve ringen, de tomaten in stukjes, de paprika in blokjes, de olijven in plakjes en de feta in blokjes.
Verdeel de topping over de aardappelsalade.
Garneer het eventueel met wat gehakte peterselie.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Gratis ebook ontvangen?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download gratis ebooks
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in