
Aardappelsalade met tonijn
Ben jij dol op maaltijdsalades? Dan is deze aardappelsalade met tonijn iets voor jou. Lekker vullend door de krielen, maar wel licht en zomers. Wij voegen tonijn, feta en paprika toe aan deze aardappelsalade. De smaken komen het beste tot hun recht, als je de salade lauw warm eet. Alhoewel het koud ook niet te weerstaan is. Kortom, een heerlijke salade voor elk moment van de dag.



We zijn genomineerd!
We zijn genomineerd voor website van het jaar 2023! Help jij ons deze mooie titel binnen te slepen? Stem op ons en maak kans op mooie prijzen.
StemmenIngrediënten voor 4 pers.
- 500 gr krieltjes
- 1 blikje tonijn
- Handjevol zongedroogde tomaatjes
- 1 gele paprika
- 100 gr feta
- 1 rode ui
- 1 el kappertjes
- Handjevol zwarte olijven
- 3 el olijfolie
- 1 el witte wijnazijn
- peper en zout
Zo maak je het
Was de krieltjes, halveer de grote krielen en kook ze gaar in water met zout. Laat ze vervolgens iets afkoelen.
Laat de tonijn uitlekken en voeg het bij de krieltjes.
Maak een dressing van de olijfolie, azijn, peper en zout en de kappertjes en voeg deze bij de salade. Meng het geheel goed door elkaar.
Snij de ui in halve ringen, de tomaten in stukjes, de paprika in blokjes, de olijven in plakjes en de feta in blokjes.
Verdeel de topping over de aardappelsalade.
Garneer het eventueel met wat gehakte peterselie.
Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vinden we superleuk!
Word gratis MEMBER van Uit Paulines Keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.
Meld je aan