Koolhydraatarme huzarensalade
Voor deze koolhydraatarme huzarensalade gebruiken we geen aardappels en ook geen mayonaise. Hierdoor is hij lekker light, eet je veel groenten en smaakt hij toch heel romig. In plaats van de aardappels gebruiken we kleine bloemkoolroosjes in deze koolhydraatarme huzarensalade. Die kun je gewoon zo rauw eten. Omdat je alleen de doperwten en eieren hoeft te koken, heb je deze salade binnen 20 minuten op tafel staan. Lekker snel! Om de salade extra smaak te geven maken we een dressing van Griekse yoghurt, dille en ansjovis. Bestrooi tot slot met een flinke hand in blokjes gesneden Appenzeller® kaas. Die geven deze salade extra pit en een heerlijk romige smaak. Lekker als lunch, bij de borrel of mee naar de picknick.
Kaas met pit!
De Appenzeller® in dit recept geeft deze koolhydraatarme salade echt wat pit. Appenzeller® noemen ze niets voor niets de pittigste kaas van Zwitserland. Het is een halfharde kaas en deze kaas wordt ambachtelijk geproduceerd volgens een 700 jaar oude traditie! De Appenzeller® in dit recept is 3 maanden gerijpt en dus iets zachter van smaak. Maar ze worden wel tot 9 maanden gerijpt en dan is de smaak nog pittiger. Die pit krijgt hij doordat de kazen worden ingewreven met een speciaal (en heel geheim) kruiden- en specerijenmengsel. Dit gebeurt één keer per week. Kaas maken is dus best veel werk, kun je wel stellen. En dat gebeurt ook nog eens met heel veel aandacht en liefde.
De nieuwste recepten in je inbox?
De nieuwste recepten in je inbox?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten & meer.
Ingrediënten voor 4 personen
- 800 gr bloemkool
- 4 bosuien
- 100 gr doperwtjes
- 4 bospeentjes
- 14 gr dille
- 45 gr ansjovis (1 blikje)
- 2 eieren
- 6 el Griekse yoghurt
- 100 gr Appenzeller® kaas
- 1 el mosterd
- 50 gr mini augurken
- peper en zout
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Kook de eieren in 8 minuten tot ze hard zijn. Laat de eieren schrikken, pel ze wanneer ze afgekoeld zijn en verkruimel ze. Zet even apart. Kook de doperwten in 4-6 minuten in gezouten water beetgaar.
Snijd de bloemkool in kleine roosjes. Maak de bospeentjes schoon en hak in kleine blokjes. Hak de bosui in dunne ringetjes.
Pureer de Griekse yoghurt samen met de mosterd, 12 gram dille en de ansjovis in een hoge maatbeker met een staafmixer tot een gladde dressing.
Meng alle groenten door elkaar. Schep de augurken, bosui en verkruimelde eieren er door. Schenk de Griekse yoghurt dressing er over. Breng verder op smaak met peper en zout. Snijd de Appenzeller® kaas in blokjes en strooi over de koolhydraatarme huzarensalade Versier met de rest van de dille.
Dit bericht is in samenwerking met Swiss Cheese Marketing. Lees hier onze disclaimer.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Gratis ebook ontvangen?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download gratis ebooks
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in