Kidsproof: Poffertjesspiezen met fruit

Kidsproof: Poffertjesspiezen met fruit

De scholen zijn weer begonnen en de kindjes gaan weer naar de crèche. Dit betekent dat er weer volop getrakteerd mag worden. Vandaag heb ik een hele leuke en ook nog gezonde kidsproof traktatie voor jullie. Ik ben zelf opgegroeid met dropkettingen met Nibbits en spiezen met worst, kaas en augurk. Die stak mijn moeder dan in een halve rode kool. Ik vond dat te gek. Als iemand op mandarijnen of appels trakteerde vond ik dat maar stom en dat vind ik stiekem nog steeds.

Een traktatie moet wel leuk zijn. Een kleine verrassing. En dat betekent helemaal niet dat je met ijsjes of cupcakes aan moet komen. Er is ook een middenweg. Deze poffertjesspiezen zijn daar een goed voorbeeld van. Een lekker poffertje afgewisseld met stukjes fruit. Ook heel leuk om samen met je kindje te maken. Sowieso is alles op een prikker leuk toch?

poffertjesspiezen

Ingrediënten voor 8 st.
Poffertjes
175 gram bloem
1 tl bakpoeder
2 dl melk
2 eieren
Snuf zout

En verder
8 aardbeien
3 bananen
1 bakje blauwe bessen
Poedersuiker

Materialen
Poffertjespan
8 satéprikkers

Zo maak je het
Begin met het maken van de poffertjes. Meng de bloem, het bakpoeder en het zout in een kom. Voeg beetje bij beetje de melk toe. Meng het beslag met een garde goed doorelkaar.

Voeg één voor één de eieren toe en meng het tot een glad beslag.

Vet de poffertjespan in met een beetje boter of olie en giet het beslag in de daarvoor bestemde rondjes. Bak de poffertjes aan weerszijden goudbruin en laat ze vervolgens afkoelen in een schaal.

Was de aardbeien en verwijder de kroontjes.

Snij de bananen in stukjes van ongeveer 3 cm.

Rijg nu 2 stukjes banaan, 3 poffertjes en een paar blauwe bessen aan een stokje. Maak het af met een aardbei. De volgorde maakt verder niet zoveel uit.

Garneer de poffertjesspiezen eventueel met een beetje poedersuiker.

Let er op dat de banaan bruin kan kleuren. Maak de traktaties dus kort vantevoren af.

poffertjesspiezen

Pauline nieuwsbrief

Culinaire post ontvangen?

Wil je de nieuwste recepten in je inbox ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief bomvol met lekkere & makkelijke recepten. Al ruim 40.000 mensen gingen je voor.

Dat wil ik!

Wat vind jij van dit recept?

0.0 (0 stemmen)

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!

Tags

Kinderrecepten Koekjes recepten Bakrecepten

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registeer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in