Halloween Mummy Koekjes
Volgend weekend is het Halloween. Ik heb er persoonlijk niet zoveel mee. Misschien komt dat wel omdat ik een bangerik ben en niets moet hebben van bloederige taferelen. Helemaal niet als het om eten gaat. Dus op mijn blog vind je geen afgehakte vinger koekjes, dracula-tanden en andere vieze dingen. Maar wel mummy koekjes. Omdat ik die nog wel enigszins schattig vind en ik niet meteen de associatie heb met een daadwerkelijke mummy. Want daar wil je per slot van rekening ook niet je tanden in zetten.
Leeft Halloween eigenlijk een beetje in Nederland? Wordt er op de scholen iets mee gedaan? Daar ben ik wel nieuwsgierig naar. Zo ja, dan kan ik je deze bladerdeegkoekjes aanraden. Of eigenlijk zijn het meer appeltaartjes. Ze zijn super makkelijk om te maken en het heeft toch iets engs. Ik heb ze nu met plakjes appel belegd, mijn favo, maar je kunt ook een lepel jam gebruiken of een lik Nutella. De oogjes zijn van suiker en kan je kopen bij taartdeco winkels. En vind je ze eng of toch eerder schattig?
Ingrediënten voor 8 st.
8 plakjes bladerdeeg
3 appels (ik gebruik Elstar)
16 eetbare oogjes
1 eigeel om te bestrijken
1 el suiker + 1 tl kaneel
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 200 graden (hetelucht).
Laat het bladerdeeg ontdooien. Snijd ieder velletje doormidden. Snijd de ene helft (de lange kant) in repen van ongeveer een 0,5 cm breed (laat ze nog even aan elkaar zitten)
Prik met een vork gaatjes in de andere helft. Leg ze alvast op een bakplaat bekleed met bakpapier.
Was de appels en verwijder het klokhuis met een appelboor. Snijd de appels doormidden en vervolgens in hele dunne plakjes. Verdeel de plakjes appel over de bladerdeeg-helften.
Meng de suiker met de kaneel. Bestrijk de bladerdeegreepjes met wat eigeel (melk kan ook) en strooi de kaneelsuiker er overheen.
Drapeer de bladerdeegreepjes nu over de mummy koekjes heen. Houd daarbij ruimte over voor de oogjes. Het mag best een beetje schots en scheef, net zoals bij een echte mummy.
Bak de halloween koekjes in 20 minuten goudbruin. Worden ze tussentijds te donker?, dek ze dan af met wat aluminiumfolie.
Verdeel tot slot 2 oogjes over ieder taartje. Die oogjes kan je namelijk niet meebakken.
Eng he? Of toch gewoon heel lekker.
Laat het mij vooral weten via Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN als je dit gemaakt hebt. Vind ik super leuk!
Heb je mijn kookboek al? Er staan bijna 100! nieuwe recepten in. Bestellen kan hier.
De nieuwste recepten in je inbox?
Ja, dat wil ik!De nieuwste recepten in je inbox?
We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Gratis ebook ontvangen?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download gratis ebooks
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in