Italiaanse broodjes

Italiaanse broodjes

Niets leuker dan samen gezellig te picknicken in de zomer. Dat was onze gedachte ook toen we deze Italiaanse broodjes aan het maken waren. Deze broodjes zijn ideaal om mee te nemen voor een picknick. En ze zijn supermakkelijk om te maken. Als basis gebruiken we croissantdeeg en daar voegen we lekker olijfjes, zongedroogde tomaat en lekkere kruiden aan toe. Deze Italiaanse broodjes zijn ook heel leuk om samen met de kinderen te maken. Samen voorbereiden en daarna gezellig picknicken met de hele familie.

Vegan mozzarella

Natuurlijk mag kaas niet ontbreken in deze Italiaanse broodjes. Wij hebben recent de lekkere en plantaardige producten van Nurishh ontdekt. Het assortiment van Nurishh bestaat uit allerlei plantaardige producten die gebruikt kunnen worden als vervanger voor kaas. Denk aan plakken met cheddar smaak, traditionele plakken en ook rasp. Voor deze Italiaanse broodjes gebruiken we rasp met mozzarella smaak. Superlekker (je proeft geen verschil!) en handig om te gebruiken, want zo kan iedereen genieten van dit picknick recept. Of je nu een intolerantie hebt voor zuivel, vegan bent of wilt minderen met zuivel, met de rasp van Nurishh kun je uit de voeten. De rasp smelt goed en is daarom ideaal voor dit recept. Vanaf 14 juni zijn de producten van Nurishh exclusief verkrijgbaar bij de Albert Heijn. Ga jij het proberen?

Italiaanse broodjes bakken
Vegan kaas recept
Nieuwsbrief icoon

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Ja, dat wil ik!

Ingrediënten voor 6 st.

  • 1 groot blik croissantdeeg
  • 100 gr Nurishh rasp met mozzarella smaak
  • 100 gr olijven
  • 100 gr zongedroogde tomaten
  • 1 teentje knoflook
  • 1 takje rozemarijn
  • 2 el olijfolie
  • Peper en zout
Kookmodus

Scherm aanhouden tijdens het koken

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 220 graden Celsius (hetelucht).

  2. Hak de knoflook en de rozemarijn fijn. Meng dit met 2 el olijfolie en breng op smaak met peper en zout.

  3. Snijd de olijven in plakjes en de zongedroogde tomaten in stukjes.

  4. Rol de lap croissantdeeg helemaal uit. Druk de naadjes een beetje dicht met je vingers.

  5. Bestrijk het deeg met de knoflookolie. Verdeel de rasp met mozzarella smaak, olijven en zongedroogde tomaatjes over het deeg.

  6. Rol het deeg op en snijd het dan in 6 gelijke plakken.

  7. Leg ze in een ovenschaal en bak de Italiaanse broodjes in 20 minuten goudbruin. Wordt de bovenkant tussentijds te donker? Dek dit dan af met een beetje aluminiumfolie.

Italiaanse broodjes
Italiaanse broodjes recept

Dit bericht is in samenwerking met Nurishh. Lees hier onze disclaimer.

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

4.5 (2 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven. Ze begint haar dag graag met een lekker ontbijt én een kop koffie, en ze kan de hele dag nadenken over wat er 's avonds op het menu staat.
More About Us

Ook leuk:


Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in