Italiaanse broodjes
Niets leuker dan samen gezellig te picknicken in de zomer. Dat was onze gedachte ook toen we deze Italiaanse broodjes aan het maken waren. Deze broodjes zijn ideaal om mee te nemen voor een picknick. En ze zijn supermakkelijk om te maken. Als basis gebruiken we croissantdeeg en daar voegen we lekker olijfjes, zongedroogde tomaat en lekkere kruiden aan toe. Deze Italiaanse broodjes zijn ook heel leuk om samen met de kinderen te maken. Samen voorbereiden en daarna gezellig picknicken met de hele familie.
Vegan mozzarella
Natuurlijk mag kaas niet ontbreken in deze Italiaanse broodjes. Wij hebben recent de lekkere en plantaardige producten van Nurishh ontdekt. Het assortiment van Nurishh bestaat uit allerlei plantaardige producten die gebruikt kunnen worden als vervanger voor kaas. Denk aan plakken met cheddar smaak, traditionele plakken en ook rasp. Voor deze Italiaanse broodjes gebruiken we rasp met mozzarella smaak. Superlekker (je proeft geen verschil!) en handig om te gebruiken, want zo kan iedereen genieten van dit picknick recept. Of je nu een intolerantie hebt voor zuivel, vegan bent of wilt minderen met zuivel, met de rasp van Nurishh kun je uit de voeten. De rasp smelt goed en is daarom ideaal voor dit recept. Vanaf 14 juni zijn de producten van Nurishh exclusief verkrijgbaar bij de Albert Heijn. Ga jij het proberen?
De nieuwste recepten in je inbox?
Ja, dat wil ik!De nieuwste recepten in je inbox?
We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.
Ingrediënten voor 6 st.
- 1 groot blik croissantdeeg
- 100 gr Nurishh rasp met mozzarella smaak
- 100 gr olijven
- 100 gr zongedroogde tomaten
- 1 teentje knoflook
- 1 takje rozemarijn
- 2 el olijfolie
- Peper en zout
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 220 graden Celsius (hetelucht).
Hak de knoflook en de rozemarijn fijn. Meng dit met 2 el olijfolie en breng op smaak met peper en zout.
Snijd de olijven in plakjes en de zongedroogde tomaten in stukjes.
Rol de lap croissantdeeg helemaal uit. Druk de naadjes een beetje dicht met je vingers.
Bestrijk het deeg met de knoflookolie. Verdeel de rasp met mozzarella smaak, olijven en zongedroogde tomaatjes over het deeg.
Rol het deeg op en snijd het dan in 6 gelijke plakken.
Leg ze in een ovenschaal en bak de Italiaanse broodjes in 20 minuten goudbruin. Wordt de bovenkant tussentijds te donker? Dek dit dan af met een beetje aluminiumfolie.
Dit bericht is in samenwerking met Nurishh. Lees hier onze disclaimer.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Gratis ebook ontvangen?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download het gratis ebook vol herfstrecepten
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in