Italiaanse broodjes
Niets leuker dan samen gezellig te picknicken in de zomer. Dat was onze gedachte ook toen we deze Italiaanse broodjes aan het maken waren. Deze broodjes zijn ideaal om mee te nemen voor een picknick. En ze zijn supermakkelijk om te maken. Als basis gebruiken we croissantdeeg en daar voegen we lekker olijfjes, zongedroogde tomaat en lekkere kruiden aan toe. Deze Italiaanse broodjes zijn ook heel leuk om samen met de kinderen te maken. Samen voorbereiden en daarna gezellig picknicken met de hele familie.
Ingrediënten voor 6 st.
- 1 groot blik croissantdeeg
- 100 gr mozzarella (gewone of plantaardige variant)
- 100 gr olijven
- 100 gr zongedroogde tomaten
- 1 teentje knoflook
- 1 takje rozemarijn
- 2 el olijfolie
- Peper en zout
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 220 graden Celsius (hetelucht).
Hak de knoflook en de rozemarijn fijn. Meng dit met 2 el olijfolie en breng op smaak met peper en zout.
Snijd de olijven in plakjes en de zongedroogde tomaten in stukjes.
Rol de lap croissantdeeg helemaal uit. Druk de naadjes een beetje dicht met je vingers.
Bestrijk het deeg met de knoflookolie. Verdeel de mozzarella, olijven en zongedroogde tomaatjes over het deeg.
Rol het deeg op en snijd het dan in 6 gelijke plakken.
Leg ze in een ovenschaal en bak de Italiaanse broodjes in 20 minuten goudbruin. Wordt de bovenkant tussentijds te donker? Dek dit dan af met een beetje aluminiumfolie.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Recepten bewaren?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download gratis ebooks
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in
